- 22 Kasım 2021 Pazartesi 17:34

ÇTB’den öğrencilere mont yardımı

A
A
A
ÇTB’den öğrencilere mont yardımı

Eğitim yardımlarını sürdüren Çarşamba Ticaret Borsasınca (ÇTB), okul müdürleri aracılığıyla belirlenen 1000 öğrenciye kışlık polar mont yardımı yapıldı.

Eğitim yardımlarını sürdüren Çarşamba Ticaret Borsasınca (ÇTB), okul müdürleri aracılığıyla belirlenen 1000 öğrenciye kışlık polar mont yardımı yapıldı.


Çarşamba Ticaret Borsası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteğiyle geleneksel hale getirdiği eğitim yardımlarını bu yıl da gerçekleştirdi. Kırsal mahalle okullarının okul müdürleri ile gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda Çarşamba ve Ayvacık ilçelerinde belirlenen ihtiyaç sahibi yaklaşık 1000 öğrenciye kışlık mont dağıtıldı.


Mont yardımı yapılan okullar arasında 2011 yılında Çarşamba Ticaret Borsası Meclis Kurulu tarafından yaptırılan Samsun Çarşamba Ticaret Borsası Karakaya Mahallesi İlköğretim Okulu ve Samsun Çarşamba Hacı Yılmaz Yılmaz İlköğretim Okulu da yer aldı. Eğitim yardımlarının ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılması hususunda Çarşamba Ticaret Borsası’nı ve Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz’ı temsilen Meclis Üyesi Nurettin Öztekin ve Borsa Genel Sekreteri Sercan Yaşar ve borsa personeli hazır bulundu. Gerçekleştirilen okul gezilerinin ardından Öztekin ve Yaşar, Samsun Çarşamba Ticaret Borsası Karakaya Mahallesi İlköğretim Okulu yetkili Müdürü Zeki Keleş ve Samsun Çarşamba Hacı Yılmaz Yılmaz İlköğretim Okulu Müdürü Erdem Çakır’dan okul ve öğrenciler hakkında detaylı bilgi aldı.


Akabinde Ayvacık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de ziyarette bulunan Yaşar ve Öztekin, Ayvacık İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ak’a Ayvacık’ta bulunan ihtiyaç sahibi öğrenciler için belirlenen mont yardımlarını da taktim etti. Görüşmenin ardından Ayvacık Kaymakamlığı makamını da ziyaret eden Yaşar ve Öztekin beş ay önce göreve başlayan Ayvacık Kaymakamı Furkan Taha Türkmenoğlu’nu makamında ziyaret ederek yapılan eğitim yarımlarına ilişkin bilgi vererek Türkmenoğlu’na yeni görevinde başarılar diledi.



“Eğitime her şeyden çok önem veriyoruz”


Eğitim yardımlarına ilişkin yapılan açıklamada, Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, eğitime var olan her şeyden daha fazla önem verdiklerini belirterek, eğitimin ve öğretimin önünde hiçbir engelin durmaması gerektiğini ve eğitimin desteklenmesi adına ellerinden gelen tüm imkanlarla bu sorumluluğu her sene yerine getirdiklerini belirtti.


Yarınların teminatı olan çocukların yetkin eğitim almış ve donanım sahibi bireyler olması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, şu ifadelere yer verdi: "Her yıl olduğu gibi bu yıl da çatı kuruluşumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin desteği ile Çarşambamızda ve Ayvacık ilçemizde bulunan köy okullarında belirlenen yaklaşık 1000 ihtiyaç sahibi öğrencimize kışlık polar montlarını meclis kurulumuz ve personellerimiz aracılığıyla ulaştırmanın memnuniyeti ve mutluluğu içerisindeyiz. Borsa olarak eğitim hakkının gözetilemez olduğu ilkesini benimsiyor ve bu hususta elimizi tüm ihtiyaç sahibi öğrencilerimize açıyoruz. Tüm öğrencilerimizin eşit şartlarda okuyabilmesi adına gerekli tüm adımları atmaya hazır olduğumuzu bir kez daha yineliyoruz. Yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın eğitiminde her zaman yanlarında olamaya devam edeceğiz."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Market yangınında bin 350 metrekare kapalı alanın tamamı kül oldu Kocaeli’nin İzmit ilçesinde markette çıkan ve 2 saatte kontrol altına alınan yangında bin 350 metrekare kapalı alanın tamamı yandı. Yangın, saat 14.00 sıralarında Körfez Mahallesi Salim Dervişoğlu Caddesi’nde bulunan bir markette meydana geldi. Market çalışanları can havliyle dışarı kaçarken, ihbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, yangını söndürmek için çalışma başlattı. Markette patlamalar yaşanırken, ekiplerin yoğun çalışmaları neticesinde yangın 2 saatte kontrol altına alındı. Marketin küle döndüğü yangında, İzmit Belediyesi’ne ait 3D yazılım ve basım merkezi de hasar gördü. "Bin 350 metrekare kapalı alanın tamamı yandı" Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Ömer İslamoğlu, "Saat 14.07’de gelen ihbarla olay yerine intikal ettik. Geldiğimizde market tamamen yanar vaziyetteydi. Can kaybı ve yaralanan olmadı ancak maddi hasar meydana geldi. Yaklaşık 36 itfaiye aracı, 91 personelimizle yangını kontrol altına aldık. Şu an soğutma çalışmalarımız devam ediyor. İzmit Belediyesi’ne ait binanın çatısına da alev sirayet etti. Yangını söndürdük, sadece çatısı zarar gördü. İçerideki birkaç bilgisayar da sudan kaynaklı zarar gördü. Bin 350 metrekare kapalı alanda yangın çıktı. Kapalı alanın tamamı zarar gördü. Çıkış sebebi yapılan çalışmalar sonucunda belli olacak" diye konuştu. "İşletmede de, bizde de hasar büyük" İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ise, "Ufak kıvılcımla yangın bizim 3D merkezimizin çatısına sıçradı. Çatı komple yandı. Binamızın 2. katı da yandı. Sudan dolayı da ciddi hasarımız var. Baskı aletlerimiz, dijital aletlerimiz, bilgisayarlarımız, stok malzemelerimiz, her şeyimiz binadaydı. Su basımından dolayı tüm malzemelerimiz ciddi zarar gördü. İşletmede de, bizde de hasar büyük ancak bizi sevindiren şey can kaybının ve yaralanmanın olmaması. Tüm ekiplerimiz bölgede çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu. Bölgede 36 araç ve 86 personel çalışmalarına devam ediyor.
Konya Anneannesini yaralayan torun 1 ay önce yurt dışından gelmiş Konya’da tartıştığı anneannesinin kafasını duvara vurup bıçakla yaralayan torunun 1 ay önce yurt dışından geldiği, olay sırasında teyzesinin de dişlerini kırdığı ortaya çıktı. Olay, saat 12.30 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Mehmet Akif Mahallesi Ülke Sokak üzerinde bulunan 5 katlı bir apartmanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, apartmanın 1’inci katında oturan 84 yaşındaki Sahure Dudu B., kızı H.B. ve aynı evde beraber kaldığı torunu Talha Ç. arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma başladı. Tartışma sırasında Talha Ç., önce teyzesinin dişini kırdı, daha sonra anneannesine yanında bulunan bıçak ile saldırdıktan sonra yaşlı kadını kafasını duvara vurarak yaraladı. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri, ulaştığı adreste şüpheli Talha Ç.’yi etkisiz hale getirerek gözaltına aldı. Olayda torunu tarafından başından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Sahure Dudu B. ile kızı Hasibe E., sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Konya Numune Hastanesine kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan Sahure Dudu B.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu, kızı Hasibe E.’nin ise hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Polis ekiplerince gözaltına alınan Talha Ç.’nin ilk ifadesinde olayla ilgili soruları cevaplamadığı öğrenildi. 1 ay önce yurt dışından anneannesinin yanına gelmiş Olayda ağır yaralanan anneanne Sahure Dudu B.’nin yakınları, Talha Ç.’nin yurt dışında yufkacıda çalıştığını ve 1 ay önce Konya’ya gelerek anneannesinde kalmaya başladığını, olaydan önce ise anneanne ile torunun hiç kavga etmediğini ifade etti. Olayla ilgili tahkikat sürüyor.