ASAYİŞ - 13 Mayıs 2022 Cuma 19:28

DEAŞ’ın adını kullanarak haraç toplayan yabancı uyruklu 5 gence ceza yağdı

A
A
A
DEAŞ’ın adını kullanarak haraç toplayan yabancı uyruklu 5 gence ceza yağdı

Samsun’da terör örgütü DEAŞ’ın adını kullanarak yabancı uyruklu kişilerden haraç aldıkları iddiasıyla haklarında dava açılan Iraklı 9 kişinin yargılanması sona erdi.

Samsun’da terör örgütü DEAŞ’ın adını kullanarak yabancı uyruklu kişilerden haraç aldıkları iddiasıyla haklarında dava açılan Iraklı 9 kişinin yargılanması sona erdi. Mahkeme, 4 kişinin beraatına karar verirken, 1 kişiyi 17 yıl 6 ay, 4 kişiyi ise 26 yıl 3’er ay hapis cezasına çarptırdı.


Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 2018 yılında Samsun’un İlkadım ilçesi Zeytinlik Mahallesi, Kadıköy Mahallesi, 19 Mayıs Mahallesi, Kale Mahallesi ve Kazımkarabekir Mahallesi’nde 10 ayrı adrese operasyon düzenledi. DEAŞ ile bağlantıları olduğunu belirterek yabancı uyruklu şahıslardan haraç aldıkları iddia edilen Iraklı 9 kişi gözaltına alındı. Zanlılar hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan dava sona erdi. Tutuksuz olarak yargılanan şüpheliler haklarındaki suçlamaları kabul etmediler.


Mahkeme, Omr Q.K.K., Fawwaz O.D.A.S., Abdullah H.F.A.T. ve Kameran H.M.A.’yı 26 yıl 3’er ay, olay tarihinde 17 yaşında olan Kameran H.M.A.’yı ise 17 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Kararla birlikte Omr Q.K.K., Fawwaz O.D.A.S., Abdullah H.F.A.T. ve Kameran H.M.A.’nın tutuklanmasına karar verildi. Duruşma salonunda gözaltına alınan 4 kişi cezaevine gönderildi. Duruşmaya katılmayan Kameran H.M.A.’nın ise tutuklanması kararı ile hakkında yakalama müzekkeresi çıkartıldı. Aynı suçtan yargılanan Anas S.F.H., Ghaith N.Y.Y., Kamis D.K.H.A. ve Mohammed M.R.A.H. ise beraat etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Esenyurt’ta çocukların tartışmasına aileler karıştı... o anlar kamerada Esenyurt’ta iki kadın, çocukların tartışmasına dahil olunca ortalık karıştı. Kısa süre sonra kadınlardan birinin kocasının da gelmesiyle çift, anne kızı sokak ortasında tekme tokat dövdü. Yaşanan o anlar ise çevredeki vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı. Olay, dün öğlen saatlerinde Esenyurt Balıkyolu Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre çocuklar arasında başlayan tartışmaya anneleri de dahil olunca kavga çıktı. Eşinin kavga ettiğini gören kocası ise olaya dahil olarak sokak ortasında anne ve kızı dövmeye başladı. Aldığı darbelerin etkisiyle yerde uzun süre hareketsiz şekilde yatan kadının yardımına ise mahalle sakinleri koştu. İhbar üzerine polis ve sağlık ekipleri olay yerine geldi. Kadın ambulans ile hastaneye götürülürken, saldırgan karı koca ise polis ekiplerince karakola götürüldü. Annesinin yerde baygın şekilde yattığını gören küçük kız çığlıklar atarak sinir krizi geçirirken, öfkeli adamın kadını darp ettiği anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. Sokakta esnaflık yapan Musa Yavuz, “Ben evde oturuyordum dışarıdan bir kargaşa sesi geldi. Dışarıya baktım bir kadın yerde yatıyor, adamda binaya giriyor. Bizim komşular olduğunu anladım ve adamın karısını dövdüğünü sandım. Ondan sonra duydum ki karı koca, çocuk tartışması nedeniyle başka bir kadını dövmüş. O manzara zorumuza gitti, hiç hoş olmadı. Adam yerde yatan kadını tekmeliyordu, kadın baygın şekilde yatıyordu. Daha sonrasında polis geldi karı kocayı götürdü, diğer kadın ise ambulansa bindi” dedi.