GENEL - 11 Şubat 2019 Pazartesi 14:42

Derneklerden Sarıcaoğlu’na destek

A
A
A
Derneklerden Sarıcaoğlu’na destek

SADEF ve SAMKON Genel Başkan Yardımcısı Fikret Kesici, “Kavak, Belediye Başkanımız İbrahim Sarıcaoğlu’nun getirdiği hizmetler ile mahalle olmaktan çıkıp gerçek bir ilçe oldu ” dedi.

SADEF ve SAMKON Genel Başkan Yardımcısı Fikret Kesici, “Kavak, Belediye Başkanımız İbrahim Sarıcaoğlu’nun getirdiği hizmetler ile mahalle olmaktan çıkıp gerçek bir ilçe oldu ” dedi.


SADEF ve SAMKON Genel Başkan Yardımcısı Fikret Kesici Başkanlığında Kavak’a gelen İstanbul Kocaeli ve Gebze’de bulunan Kavak Dernek Başkanları, “Kavak ilçemizi beş yılda mahalle görünümünden çıkartarak modern bir kent kimliğine getiren Belediye Başkanımızın 31 Mart Yerel Seçimlerinde 2023 vizyonu hedeflerine ulaşması için yanında ve tam desteğiz” dediler.


SADEF ve SAMKON Genel Başkan Yardımcısı Fikret Kesici, beraberinde Federasyona Bağlı İstanbul Esenyurt Kavaklılar Dernek Başkanı Recep Uz, Küçükçekmece Kavaklılar Dernek Başkanı Erdoğan Gürpınar, Başakşehir Samsun Kavaklılar Dernek Başkanı Murat Uzunoğlu, İstanbul Sefaköy Kavaklılar Dernek Başkan Yardımcısı Ümit Karagöz ve Gebze Büyükçukur Dernek Başkanı Recep Gürpınar ile Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu’nu ziyaret etti.


Ziyarette Dernek Başkanları adına konuşan Fikret Kesici, “İstanbul’da Gebze’de ve Kocaeli’de bulunan Kavak Dernekleri ve Başkanları olarak Kavak’ın 91 Mahallesi adına başkanımıza tam destek sözümüzü vermeye geldik. Kendisinin sonuna kadar arkasındayız ve bu seçimlerde Kavak’ta sandıkta oy patlaması yapacağız. Çünkü o görevde olduğu süre içinde Kavak’ı bir mahalle görünümünden çıkartıp gerçek bir ilçe kimliğine kavuşturdu” diye konuştu.


Başkan İbrahim Sarıcaoğlu’nun beş yılda kazandırdığı yatırımları ile Kavak’ın adeta kabuk değiştirerek modern bir kent kimliğine kavuştuğunu söyleyen Kesici, “Başkanımızın beş yılda bizlerin hayal dahi edemeyeceği yatırımları ilçeye getirdi. Samsun’un 17 ilçesi arasında Kavak’ı neredeyse ilk sıraya çıkarttı. Çıraklık döneminde bize bu kadar hizmet kazandırdı. Bundan sonra ustalık dönemi başlıyor. Bizler inanıyoruz ki bu yeni döneminde çok daha fazla yatırımı güzel ilçemiz Kavak’a kazandıracaktır” şeklinde konuştu.


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu ise, “Halkımız beş yıl önce bize kendilerine hizmet etmemiz için oy verdi. Biz de AK belediyecilik anlayışı ile ilçemizi buluşturarak beş yılda yatırıma boğduk. Yeni dönemimizde ilçemize çok daha güzel hizmet ve yatırımları getireceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Kavak artık eski Kavak değil. Kavak artık kabuğunu kırmış ve bir dünya kenti olma yolunda ilerleyen bir kenttir” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Ermeni çeteleri tarafından şehit edildiler Kayığıyla yıllarca halka hizmet veren ve 1. Dünya Savaşı sırasında ayrılıkçı Ermenilerin kurmuş olduğu çeteler tarafından Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde şehit edilen Hüseyin Kaptan, ailesi ve tüm şehitler dualarla anıldı. Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü tarafından şehitlerimize ahde vefa örneği olarak ve ihya edilip ziyarete açılan Hüseyin Kaptan Şehitliği ve Anıtı’nda anma programı gerçekleştirildi. Ermeni çeteleri tarafından hunharca katledilerek şehit edilen Hüseyin Kaptan ve ailesi için yapılan şehitlik ve anıt, ziyarete açıldığından beri şehitlerin hatıralarını ve kahramanlıklarını geleceğe taşımaya, tarih bilinci oluşturmaya devam ediyor. Şehitliğin ziyarete açılışının 3. yıl dönümünde gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra 17 Ağustos Camii İmam Hatibi Veysel Karakaş’ın Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile devam eden programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı. “Türklere karşı katliamlar yapmışlardır” Programda konuşan başkan Yasin Özlü, “Başiskele’mizin tarihinde nice kahramanlıklar, nice zaferler, nice güzel hâtıralar bulunmaktadır. Ancak bunların yanında tarihimizde acı kesitler de vardır. Ermeniler, Osmanlı Devleti zamanında kendilerine sunulmuş olan özgürlük ortamında huzur ve refah içerisinde yaşamışlardır. Osmanlı Devleti’nin son zamanlarında yaşanan sıkıntılı durumu fırsat bilen bazı ayrılıkçı Ermeniler, kurmuş oldukları çetelerle Türklere karşı katliamlar yapmışlardır” dedi. “Kocaelili hemşehrilerimizin aziz hatırasını yaşatacak” Yenilenen şehitliğin 2021 yılında ilk kez ziyarete açıldığını belirten Özlü, “Başiskele Belediyesi olarak, şehitlerimizin aziz hatırasına hürmeten yeni bir anıt ve şehitlik yaptık ve 24 Nisan 2021’de ilk kez ziyarete açarak tüm dikkatleri Şehidimiz Hüseyin Kaptan ve ailesine yapılan katliamın üzerine çekmiştik. Yapmış olduğumuz bu anıt ve şehitlik Kocaeli’nde bir ilk olup, 1. Dünya Savaşı sırasında, Milli Mücadele döneminde ve daha sonrasında şehit edilen bütün Kocaelili hemşehrilerimizin aziz hatırasını yaşatacak, onlara olan saygımızı gösterecektir. Sözde Ermeni soykırımı yalanı ile milletimizi yaftalamak isteyenlere en güzel, en anlamlı cevabı Başiskele’mizden veriyor, tarihimizin gerçeklerini geleceğe taşıyoruz. Vatan, millet, bayrak ve dinimizin uğrunda şehit olan bütün vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz. Ebedi mekanları cennet, ruhları şad olsun” diye konuştu. Öte yandan gerçekleşen programa, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, ilçe protokolü, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, Şehit Hüseyin Kaptan’ın torunları ve çok sayıda vatandaş katıldı.