SAĞLIK - 25 Mayıs 2019 Cumartesi 12:15

Genç kız, 20 yıl sonra sağlığına kavuştu

A
A
A
Genç kız, 20 yıl sonra sağlığına kavuştu

Doğuştan kalça çıkıklığı olan ve yürürken aksayan genç kız Samsun’da olduğu yüksek kalça çıkığı ve total kalça protezi ameliyatı ile sağlığına kavuşmayı hedefliyor.

Doğuştan kalça çıkıklığı olan ve yürürken aksayan genç kız Samsun’da olduğu yüksek kalça çıkığı ve total kalça protezi ameliyatı ile sağlığına kavuşmayı hedefliyor.


İstanbul’da yaşayan 20 yaşındaki Zeynep Erdal, doğuştan itibaren kalça çıkıklığı ile hayatını sürdürmek zorunda kaldı. Yürürken aksayan ve ağrıları olan Erdal, bu zamana kadar gittiği hastanelerden ‘riskli ameliyat’ diye olumsuz cevap aldı. Daha sonrasında ise araştırmalara başlayan Erdal, Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Çiftlik Şubesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Hilmi Elmacıoğlu ile iletişime geçti. Burada gerekli tetkiklerin ardından yüksek kalça çıkığı ve total kalça protezi ameliyatı olan Erdal sağlığına kavuşmayı hedefliyor.



“Başarılı bir ameliyat oldu”


Ameliyat hakkında bilgi veren Opr. Dr. Elmacıoğlu, hastanın doğuştan kalça çıkığı olduğu için aksayarak yürüdüğünü ve ağrılarının olduğunu söyledi. Kendilerine gelmeden önce hastanın birçok yere gittiğini ancak olumsuz cevap aldığını ifade eden Elmacıoğlu, “Sonrasında ise benim ameliyat ettiğim hastaları görmüş. Onlarla konuşmuş ve bana ameliyat olmaya karar vermiş. Benimle irtibata geçti. Ben de açıklayıcı bilgiler verdikten sonra ikna oldu. Kendisine nasıl bir ameliyat olacağını anlattım. Benim her yerden gelen hastalarım var. Sadece Samsun’dan değil Türkiye’nin her yerinden ve yurt dışından gelen hastalarım da var. Onları anlattım kendisine. Ameliyatını yaptık. Allah’a şükür işimiz rast gitti. Başarılı bir ameliyat oldu. Sonrasında da çok iyi olacağına inanıyoruz. Allah yardımcısı olsun. İleride inşallah aksamadan yürüyecek. Kalça ağrıları olmayacak ve rahat bir şekilde yaşantısına devam edecek” dedi.



“Hocama güveniyorum”


Doğuştan itibaren kalça çıkıklığı olduğunu kaydeden Erdal ise, “Daha önce birkaç hastaneye gittim ama ameliyatım mümkün olmadığını ve riskli olduğunu söylediler. Sonrasında araştırdım ve Hilmi hocayı buldum. Onunla konuştum ameliyatımı yapacağımı söyledi. Hocama güveniyorum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın CHP’li Tetik’den Nazilli’ye Halk Market müjdesi CHP Nazilli Belediye Başkan adayı Dr. Ertuğrul Tetik, göreve gelir gelmez ilk hizmet olarak enflasyona karşı vatandaşların mutfağına nefes aldıracak, tamamen yerli ve doğal gıdaların piyasanın altında satışa sunulacağı belediye iştiraki olan Halk Marketler zincirlerini açacağını müjdeledi. 31 Mart Belediye Başkanlığı seçimine 2 gün kala bir proje daha açıklayan CHP’li Ertuğrul Tetik, İhtiyaç sahiplerinin temel gıda ve hijyen ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Belediye iştiraki olacak olan Halk marketler zincirini hayata geçireceğini açıkladı. Nazilli’nin farklı Mahallelerinde açılacak olan Halk Marketlerde, enflasyona karşı vatandaşların mutfağına nefes aldıracak olan proje için tüm altyapı ve fizibilite çalışmalarını ekonomistler tarafından hazırlandığını açıklayan Tetik, kaliteli ve güvenilir ürünlerin uygun fiyatlara üreticiye sunulacağı, aynı zamanda istihdam oluşturacak olan bu proje kapsamında halka sağlıklı, ekonomik ve güvenilir bir şekilde gıda ulaştırılacağını ifade etti. ’Emekliye indirim kartı’ Nazilli ve Aydın bölgesindeki çiftçiler tarafından üretilen doğal ve sağlıklı ürünlerin satışa sunulacağı Halk Marketlerde, emekli vatandaşların da unutulmadığını belirten CHP’li Belediye Başkan Adayı Tetik, "Aydın Büyükşehir Belediyesinin Ege et marketlerinde uyguladığı emekli kart sistemini de halk marketlerde uygulayacağız. Nazilli’de ilk bir yıl içerisinde çeşitli mahallelerde yaygınlaşacak olan Halk Marketler zinciri Nazilli halkının mutfak giderlerine önemli tasarruf sağlayacak" dedi.