SPOR - 12 Temmuz 2018 Perşembe 17:27

Karadeniz’in ilk Buz Pateni Kampı Samsun’da yapılıyor

A
A
A
Karadeniz’in ilk Buz Pateni Kampı Samsun’da yapılıyor

SAMSUN (İHA) – Samsun Valisi Osman Kaymak, Karadeniz’in ilk kez ev sahipliği yaptığı buz pateni kampında misafir olan Türkiye Short Track (Sürat Pateni) Milli Takımı sporcularına başarılar diledi.

SAMSUN (İHA) – Samsun Valisi Osman Kaymak, Karadeniz’in ilk kez ev sahipliği yaptığı buz pateni kampında misafir olan Türkiye Short Track (Sürat Pateni) Milli Takımı sporcularına başarılar diledi.


Short Track Gelişim Kampı için ilk kez Samsun’a gelen Türkiye Sürat Pateni Milli Takımı, Samsun Valisi Osman Kaymak’ı makamında ziyaret etti. Sporcularla tek tek ilgilenen Vali Osman Kaymak, Türkiye’de pek fazla bilinmeyen bu spor hakkında sporculardan bilgi aldı.


Milli sporcuların Türkiye’yi temsil etmesinden gurur duyduğunu belirten Vali Kaymak, “Sporcuları çok seviyorum. Milli sporcuları ile daha çok seviyorum. Çünkü milli sporcular Türk Bayrağımızı göndere çıkartıyorlar. Bizi uluslararası arenalarda temsil edip İstiklal Marşımızı okutuyorsunuz. Başarılarının devamını diliyorum. Yaptığınız spor çok zor bir spor. Çoğu insan buzda ayakta durmayı bile başaramazken sizler buzda sürat yapıp, hareketler yapıyorsunuz. Ben buz pateni yapmaya çalıştım ve çok zorlandım. İnşallah Samsun’da geçireceğiniz kamp sonrasında büyük başarılara ulaşırsınız” dedi


Bu kampın ilk defa Karadeniz’de gerçekleştiğinin altını çizen Türkiye Buz Pateni Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Davut Numanoğlu, “Milli Takımımız buzda süratli atletizm yapıyor. Federasyonumuz 2006 yılında kuruldu. 6 Temmuz’da Samsun’a geldik. 20’sine kadar Samsun’da kamp yapacağız. Bu kamp, ayrıca Karadeniz’de yapılan ilk buz pateni kampı olmasıyla da dikkat çekiyor. Daha önce yoğunlukla Erzurum ve Kocaeli’nde kamp yapılıyordu. Samsun’da yapılan buz pateni pisti sayesinde artık burada da kamp yapabiliyoruz. Bu spor yeni gelişti ve Samsun’a bu sporla ilk defa tanıştı. Bu spor 4 yaşından itibaren yapılıyor. Samsun’da da bir buz pateni kulübü kuruldu. Bu kulüplerin sayısının daha da arttırılmasını istiyoruz. Milli Takımızda yurt dışında derece yapan sporcular da var. Türkiye’de bu sporu yapan sporcu sayısını arttırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.


Programın sonunda Vali Kaymak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz ile birlikte sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Doktoru darp etmişti: Mahkeme yurtdışına çıkışını yasakladı Edirne’de daha önce darp ettiği doktora yönelik sosyal medya hesabı üzerinden tehdit paylaşımları gerekçesiyle ikinci kez tutuklanan şüpheli, çıkarıldığı hakimlikçe yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Edirne’de arp ettiği doktoru sosyal medya hesabı üzerinden tehdit ettiği gerekçesiyle tutuklanan Volkan Kuşçu isimli sanığın yargılanmasına başlandı. Edirne Adliyesi 5. Asliye Caza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, asistan doktor B.B.Ö’nün annesi ve tutuklu sanık Volkan Kuşçu katıldı. Sanık Volkan Kuşçu savunmasında, annesini kaybetmenin verdiği bir anlık öfkeyle doktoru darp ettiğini ve yaşanan olaydan pişmanlık duyduğunu ifade etti. Tahliyesinin ardından sosyal medya hesabında bir filmden kesit paylaştığını ifade eden Sanık Kuşçu, paylaşımıyla kimseyi tehdit etmediğini iddia etti. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde kanser tedavisi gören ve hastalığına yenik düşen Nazife Kuşçu, çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetmişti. Annesinin ölüm haberini veren asistan doktor B.B.Ö., hastanın oğlu Volkan Kuşçu tarafından darp edilmişti. Asistan doktor B.B.Ö.’nün "Beyaz kod" bildiriminin ardından Volkan Kuşçu polis ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı. Yapılan ölçümde 1.30 promil alkollü olduğu belirlenen Kuşçu’ya ev hapsi cezası verilmiş, yapılan itiraz üzerine daha sonra tutuklanmıştı. İlk duruşmada tahliye edilen Volkan Kuşçu’nun daha sonra darp ettiği doktora yönelik sosyal medya üzerinden ’Ne olursa olsun, cezaevine giren insan bir süre sonra katile dönüşür’ repliğinin geçtiği bir dizi sahnesini anlatan tehdit paylaşımları yaptığı gerekçesiyle dava açılmış ve tekrar tutuklanmıştı. Kuşçu hakkında darp davasının yanı sıra tehditle ilgili açılan ikinci davanın ilk duruşması Edirne 5’inci Asliye Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya doktor B.B.Ö. katılmazken avukatları ile B.B.Ö’nün annesi, yakınları avukatlar ve çok sayıda meslektaşı ile sanık Volkan Kuşçu katıldı. Kuşçu, çıkarıldığı hakimlikçe yurt dışına çıkış yasağı ve haftada 1 gün imza verme zorunluluğu ile adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verilerek, duruşma ileri bir tarihine ertelendi.