GENEL - 11 Aralık 2018 Salı 12:38

Ödüllü proje hız kattı

A
A
A
Ödüllü proje hız kattı

Dijital dünyada yaşanan yenilikleri yakından takip eden YEDAŞ, bu gelişmeler ışığında dağıtım şebekesi yönetim faaliyetlerine, hız ve verimlilik katacak uygulamaları, süreçlere dahil etmeye ve ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyor.

Dijital dünyada yaşanan yenilikleri yakından takip eden YEDAŞ, bu gelişmeler ışığında dağıtım şebekesi yönetim faaliyetlerine, hız ve verimlilik katacak uygulamaları, süreçlere dahil etmeye ve ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyor.


SAP NOW İstanbul etkinliğinde Yılın Mobil Uygulaması ödülüne layık görülen WFM Mobil GIS entegrasyonu ile sahada yaşanan değişimlere, daha kısa sürede müdahale ederek tüketici memnuniyetini artırıyor.



Saha çalışanları müdahale edecekleri noktaları anında tespit edip kısa sürede ulaşıyor


Geniş ve dağınık bir yapıda bütün tüketicilerine aynı kalite ve süreklilikte elektrik dağıtım hizmeti sunmak için 900 arıza onarım bakım personeliyle 7/24 hizmet veren YEDAŞ, WFM Mobil GIS Projesi’nin 3. fazında, mobil iş gücü yönetim uygulaması ile coğrafi bilgi sistemlerinin entegrasyonunu tamamladı. Bu kapsamda coğrafi bilgi sistemleri, SCADA, SAP üzerinden gelen veriler doğrultusunda şebekenin durumunun, Android tabanlı tabletler ile gerçek zamanlı kontrol edilmesi sağlanıyor. Bu geliştirme ile saha çalışanları, elektrik dağıtım şebekesinde yaşanan değişiklikleri anında tespit ediyor. Coğrafi bilgi sistemi entegrasyonu sayesinde müdahale edilmesi gereken noktayı tam olarak tespit ediyor. Navigasyon özelliği ile de bulunduğu yer ve arıza yaşanan bölge arasındaki mesafe, alternatif ulaşım yolları hakkında bilgi sahibi oluyor. En yakın ekip, yol tarifinin sağladığı kolaylıkla kısa sürede ilgili bölgeye müdahaleyi gerçekleştiriyor ve çözüme kavuşturuyor. Ayrıca kesinti veya arızadan etkilenen abone sayısı da yaklaşık olarak tahmin edilebiliyor.



Tüketiciler 186 Çağrı Merkezinden müdahale süreci hakkında gerçek zamanlı bilgi alabiliyor


WFM Mobil GIS entegrasyonu sayesinde Tüketici Hizmetleri Çözüm Merkezi birimi, arıza onarım bakım ekiplerinin bulunduğu noktayı, arızaya veya kesintiye müdahale zamanını, sistem üzerinden takip ederek, 186 Çağrı Merkezini arayan tüketicilere gerçek zamanlı bilgi veriyor. Bu sayede tüketici memnuniyetini daha ileriye taşıyor. Ayrıca tabletlerden arıza onarım bakım çalışanlarına, iş sağlığı ve güvenliği mesajları iletilerek farkındalığın ve güvenlik kültürünün artmasına katkı sağlanıyor.


WFM Mobil GIS ile kar, yağmur, fırtına gibi hava şartlarının, elektrik dağıtım şebekesinde neden olduğu değişiklikler izlenebiliyor. Örneğin saha çalışanları, hatta meydana gelen bir kopmayı, arıza veya kesinti yaşanmadan tespit ederek onarıyor ve arıza yaşanmasının önüne geçiyor. Saha çalışanlarının Android tabanlı tabletler üzerinden yaptığı işlemler ile coğrafi bilgi sistem verileri de güncel tutuluyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.