EĞİTİM - 28 Haziran 2022 Salı 20:20

OMÜ İletişim Fakültesi 2021-2022 döneminde 190 mezun verdi

A
A
A
OMÜ İletişim Fakültesi 2021-2022 döneminde 190 mezun verdi

2022 döneminde 190 öğrencisini mezun etti.

2022 döneminde 190 öğrencisini mezun etti.


Mezuniyet programı OMÜ Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Dışarıda yapılması planlanan mezuniyet töreni yağmur nedeniyle İletişim Fakültesi Konferans Salonu’na alındı. Törenin yağmur engeline takılması öğrencilerin mezuniyet sevincine sekte vurmadı.


Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından protokol konuşmalarına geçildi.


OMÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Bekiroğlu konuşmasında, “İletişim bilimlerindeki birikimi en iyi şekilde öğrencilerimizle paylaşmaya gayret ettik. Bunun dışında uygulamalı derslerimiz üzerinden meslek alanlarındaki birikimi hep birlikte gerçekleştirmeye gayret ettik. Tasarladık, planladık, içerik ürettik. Etkinlik organize ettik. Veri görselleştirdik. Veri analizi yaptık. Program çektik, program sunumu yatık. Hatta dron haberciliği kapsamında uçurduk. Ama daha da önemlisi bana göre üniversitenin esas yapması gereken şeyde düğümleniyor. Yani üniversite bireyi bilgi okuryazarı kılma ve kültürel sermaye biriktirme yeri olarak karşımıza çıkıyor. Ve üniversitenin böyle bir işlevi, böyle bir misyonu olduğunu her daim aklımızda tutarak süreçlerimizi öğrencilerimizle etkileşim içerisinde yürütmeye gayret ettik” dedi.


Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Çarşamba’da yeni bir kütüphanenin inşasına başladık. İnşallah 24 saat sınav dönemlerinde açık olacak. Öğrencilerimize gençlerimize Çarşambamıza hizmet etmek niyetimizi sunmuş olacağız” diye konuştu.


OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, “Mezun öğrencilerimizden eğitim süreçleriyle ilgili geri bildirim bekliyoruz. Lütfen bu yaz mezunlar platformu üzerinden bize ödevler yükleyin. Biz de rektörlük ve dekanlık olarak bu yaz ödevlerimize çalışalım. Yeni döneme daha hazırlıklı girelim” şeklinde konuştu.


“Çarşamba’yla hemhal olmuş, Çarşamba’yla entegre olmuş ve Çarşamba’nın imkanlarını sonuna kadar kullanan bir fakültemiz var” diyen Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım da öğrencilere hayatlarında başarılar diledi.



Doğum gününde birincilikle mezun oldu


Konuşmaların ardından fakülte birincisi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Zeliha Nur Akın mezuniyet kütüğüne isim plaketini çaktı. Zeliha Nur Akın’ın bugün doğum günü olduğu öğrenildi. Akın, “Kendimi gururlu huzurlu ve aynı zamanda çok sevinçli hissediyorum. Bugün benim doğum günüm. 23 yıl önce tam da bu saatlerde dünyaya geldim. Sanırım bu yıl en güzel hediyeyi kendime ben verdim” dedi. Konfeti patlatılarak Akın’ın doğum günü kutlandı.


Dereceye girenlere hediyeleri takdim edildikten sonra Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım ile Radyo Televizyon ve Sinema bölümlerinden mezun olan toplam 190 öğrenci sahneye çıkarak temsili diplomalarını aldı. Mezun öğrenciler mezuniyet andını okuyarak keplerini havaya attı.


Mezuniyet programına OMÜ Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Tahsin Keçeligil, OMÜ Adalet Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Ayhan Ak, akademisyenler, aileler ve öğrenciler katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.