ASAYİŞ - 20 Haziran 2021 Pazar 23:40

Samsun’da kaçak makaron operasyonu: 33 gözaltı

A
A
A
Samsun’da kaçak makaron operasyonu: 33 gözaltı

Samsun’da jandarma tarafından düzenlenen operasyonda 3 milyon 200 bin adet kaçak makaron ele geçirilirken, olayla ilgili 33 kişi gözaltına alındı.

Samsun’da jandarma tarafından düzenlenen operasyonda 3 milyon 200 bin adet kaçak makaron ele geçirilirken, olayla ilgili 33 kişi gözaltına alındı.


Ladik Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Samsun İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, 17.06.2021-20.06.2021 tarihleri arasında Samsun’un Ladik, Atakum, İlkadım, Terme, Bafra, Havza ve Vezirköprü ilçeleri ile Amasya’nın Taşova, Suluova ve Merzifon ilçeleri, Tokat il merkezi ile Zile ilçesi ve Çorum il merkezinde kaçakçılara yönelik operasyon düzenlendi. 33 şahsa yönelik çok sayıda ev, iş yeri ve araçlarında 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu ve 4733 sayılı Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkol Piyasasının Düzenlemesine Dair Kanunlara muhalefet suçundan arama yapıldı. Yapılan aramada, 3 milyon 200 bin adet bandrolsüz makaron, 63 bin adet bandrolsüz dolu makaron, 254 kilogram kıyılmış tütün, 30 kilogram kıyılmış pipo tütünü, 26 adet kesilmiş tütün bandrolü, 350 adet tütün sarma kağıdı ve 2 bin adet kilitli poşet ele geçirildi. Olayla ilgili 33 kişi gözaltına alındı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Ayvalık’ta Turizm Haftası kutlandı Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde Turizm Haftası ilçe protokolünün de katılımıyla kutlandı. Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesindeki Cunda Uygulama Oteli’nde düzenlenen etkinlikle; Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Belediye Başkanı Mesut Ergin, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarıyla siyasi partilerin temsilcileri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu hazır bulundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın bir ağızdan seslendirilmesiyle başlayan etkinlikte konuşan Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Abdülaziz Yük, “Turizm alanında bölgemizde büyük bir potansiyele, çok kıymetli tarihi ve kültürel bir mirasa sahip olan, zeytin ve çam ağaçlarının birbiriyle kucaklaştığı, birbirinden güzel koyları ve körfeziyle, tabiat adalarıyla cennetten bir köşe olan, zeytinyağının başkenti, güzel ilçemiz Ayvalık; ziyaretçilerine turistik faaliyetler açısından çok çeşitli imkanlar sunan eşsiz bir destinasyon noktasıdır. Ancak ilçemizdeki turizm sezonunun 12 ay boyunca sürdürülmesi amacıyla deniz, kum, güneş üçlemesinin dışında büyük potansiyel arz eden, gastronomi turizmi, kongre turizmi, ekoturizm, kırsal turizm, sağlık turizmi, su altı dalışı, foto safari, bisiklet turizmi, sağlıklı beslenme turizmi, kamp-karavan turizmi, deniz sporları, sportif olta balıkçılığı, yat turizmi, jeoturizm gibi alanlarda turizm etkinlikleri çeşitlendirilip yaygınlaştırılmalıdır. Biz de Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak Ayvalık’taki turizm etkinliklerinin yaygınlaştırılmasını kendimize görev biliyor; öğrencilerimizi turizm alanında yetkin bireyler olarak yetiştirip mezun ederek onların ülkemizin turizm geleceğine katkı sunmalarını amaçlıyoruz” diye konuştu. Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Abdülaziz Yük’ün konuşmasının ardından okulun özel öğrencilerinin çektiği fotoğraflardan oluşan serginin açılışı yapıldı. Uygulama Oteli’nin bünyesindeki Çam Restoran’da hazırlanan ikramların davetlilere sunulmasının ardından, Cunda Mesleki ve Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekibinin gösterileri, Sebahat- Cihan Şişman Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin mini konseri ve akabinde Ayvalık Kürek Takımı’nın gösterileriyle etkinlik sona erdi.
Ankara AFAD Başkanı Memiş: "Birçok iklim modeli önemli ölçekte iklimsel değişiklik ve buna bağlı hidrometeorolojik afetlerle karşılaşılacağını öngörüyor" AFAD Başkanı Okay Memiş, birçok iklim modelinin hidrometeorolojik afetlerle karşılaşılacağını öngördüğünü belirterek, iklim değişikliğinin etkilerinin kendini günlük hayatta da ciddi biçimde hissettirmeye başladığını söyledi. İklim değişikliğinin Türkiye’yi 2100 yılına kadar nasıl etkileyeceğinin ele alındığı İklim Değişikliği Afet Yönetimi (İDAY) projesinin kapanış programı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nda (AFAD) gerçekleştirildi. "2100’e Sözüm Var" projesini başarıyla tamamladıklarını aktaran AFAD Başkanı Okay Memiş, “Bu yararlı projemizin kapanışını da önemli bir projeksiyon ortaya koyarak yapıyoruz. 2100’e sözümüz var diyerek gelecek nesillere güzel bir miras bırakmak istiyoruz. İklim ve hava ile ilgili afetlerin sayısı 1960 ile 1990 yılları arasında neredeyse yüzde 35 arttı. Bu sürede bilim insanlarının uyarılarıyla dikkatler iklim değişikliğine yöneldi. 2000’li yıllarda tüm olayların yüzde 76’sı iklim ve aşırı hava olaylarıyla ilişkiliyken, bu oran 2010’larda yüzde 83’e yükseldi. Bu hızlı yükselişler iklim değişikliğini dünyanın birincil gündemi haline getirdi. Bir süredir buna ilişkin çözüm çabaları ortaya koyuluyor. Birçok iklim modeli önemli ölçekte iklimsel değişiklik ve buna bağlı hidrometeorolojik afetlerle karşılaşılacağını öngörüyor. Yapılan analizler neredeyse tüm emisyon senaryolarına göre küresel sıcaklık artışının 100 yıl sonuna doğru devam edeceğini gösteriyor" dedi. 2023 yılında sıcaklıkların sanayi öncesi seviyelerin yaklaşık bir buçuk derece üzerinde seyrettiğini aktaran AFAD Başkanı Memiş, iklim değişikliğinin etkilerinin kendini günlük hayatta dahi ciddi biçimde hissettirmeye başladığını kaydetti.
Ordu Başkan Güler’den ilk ziyaret Perşembe Belediyesi’ne Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, göreve başlamasının ardından teşekkür ziyaretlerine başladı. Başkan Güler’in ilk durağı Perşembe Belediye Başkanı Cihat Albayrak olurken kendisine de başarı dileğinde bulundu. 31 Mart Yerel Seçimlerinde halkın oyları ile bir kez daha Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini üstlenen Dr. Mehmet Hilmi Güler, mazbatasını almasının ardından ilk ziyaretini Perşembe Belediyesi’ne gerçekleştirdi. Başkan Güler ziyaretinde, 31 Mart seçimlerinden Perşembe Belediye Başkanlığına seçilen Cihat Albayrak ile bir araya geldi. AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Çalış, MHP İlçe Başkanı Beytullah Genç, Meclis Üyeleri, birim müdürlerinin de hazır bulunduğu ziyarette Başkan Güler, Perşembe’nin genç Başkanı Cihat Albayrak’a hayırlı olsun dileklerini ileterek başarı temennisinde bulundu. Perşembe’de değişim ve dönüşüm başlıyor Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Perşembe Belediye Başkanı Cihat Albayrak ise ziyareti dolayısıyla Başkan Güler’e teşekkürlerini iletti. Başkan Güler öncülüğündeki Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalışmalar yapacaklarının altını çizen Başkan Albayrak, Perşembe’de değişim ve dönüşümün başladığını belirtti. Ziyaret, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ve hediye takdiminin ardından sona erdi.