ASAYİŞ - 12 Şubat 2020 Çarşamba 20:34

Samsun’da tabancayla husumetlisini öldüren ziraat mühendisine müebbet hapis

A
A
A
Samsun’da tabancayla husumetlisini öldüren ziraat mühendisine müebbet hapis

Samsun’da kavgada bir kişiyi öldürüp, kazara arkadaşını da karnından yaralayan ziraat mühendisi yargılandığı mahkemece müebbet hapis cezasına çarptırılırken, olayda kazara yaralanan arkadaşı da 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Samsun’da kavgada bir kişiyi öldürüp, kazara arkadaşını da karnından yaralayan ziraat mühendisi yargılandığı mahkemece müebbet hapis cezasına çarptırılırken, olayda kazara yaralanan arkadaşı da 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.



Olay, Samsun’un Atakum ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Azerbaycan Caddesi üzerinde bulunan Karadeniz Kıraathanesi önünde 2 Ekim 2018 tarihinde saat 21.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiyi göre, spotçu Yunus Kart (49) ile daha önce aralarında husumet bulunan ziraat mühendisi Murat A. (35) arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Murat A. tabancayla Yunus Kart’a ateş açtı. Silahlı saldırıda Yunus Kart ve Murat A.’nın yanındaki Önder E. yaralandı. 112 Acil Servis ekipleri tarafından ambulansla özel bir hastaneye kaldırılan Yunus Kart yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.



Silahlı saldırıyı düzenleyen Murat A., yaralı arkadaşı Önder E. ile birlikte olay yerinden kaçtı. Murat A. daha sonra da yaralı arkadaşını özel hastaneye bırakıp oradan da kaçtı. Karnından yaralanan Ömer E. ilk müdahalesinin ardından Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Silahlı saldırıyı düzenlediği ileri sürülen Murat A. daha sonra yakalanarak gözaltına alındı.



Kavga sırasında kendi arkadaşı tarafından kazara karnından vurulan Önder E., hastanedeki tedavisinin ardından gözaltına alındı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosunda sorgulanan Murat A. ve Önder E., üzerilerine çelik yelek giydirilerek sevk edildikleri Samsun Adliyesi’nde tutuklanarak cezaevine gönderildi. Murat A. ve Önder E. hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Önder E. yargılama sırasında tutuksuz yargılanmak üzere tahliye oldu. Mahkeme toplanan deliler doğrultusunda kararını açıkladı ve tutuklu olarak yargılanan ziraat mühendisi Murat A., "adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Murat A.’ya iyi hal indirimli uygulamadı. Olayda kendisi de arkadaşı tarafından yaralanan Önder E. ise "öldürmeye yardım etmek" suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep ANKA’da bayram coşkusu Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’nde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Hastane yönetimi bu özel günde koltuklarını çocuklara bırakırken, hastanede tedavi gören çocuklar da bayram coşkusunu yaşadı. Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. 23 Nisan etkinlikleri kapsamında hastane koridorları Türk bayrakları ve balonlarla donatılırken, çocuk servisi ve poliklinik odaları da süslendi. Bayram coşkusu hastane odalarına da taşındı. Çocuklar odalarında ziyaret edildi. Yöneticiler onların bayramını kutlayarak, onlara Türk bayrağı, balon ve çeşitli hediyeler verdi. Hastalıklarını unutup bayram havası yaşayan çocukların sevinci görülmeye değerdi. Rahatsızlıkları nedeniyle bayramı hastanede geçirmek zorunda kalan çocuklar ve aileleri, hastane yönetimine bu duyarlı davranışından dolayı teşekkür etti. Hastane yönetimi, bu özel günde koltuklarını da çocuklara bıraktı. Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Yaşar Ağdağ, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti’nin çocuklarımız ve gençlerimizin omuzlarında yükseleceğinin, onlara duyulan güvenin göstergesidir. Bu duygu ve düşüncelerle, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, milli mücadelede emeği geçen herkesi saygı ve rahmetle anıyor; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Türkiye, dünyada çocuklara bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke olma özelliği taşımaktadır. ANKA Hastanesi olarak sağlıklı ve bilinçli nesiller yetişmesine katkı sağlamak için büyük çaba sarf ediyoruz. Bu hepimizin en asli görevidir. Bu vesile ile tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz. Bayramın tüm dünya çocuklarına mutluluk getirmesini ve dünya barışına vesile olmasını temenni ediyoruz” dedi.
Malatya Milletvekili Ölmeztoprak’tan 23 Nisan Mesajı AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Filistin’de yaşanan insanlık dramı ve Gazzeli çocuklara dikkat çeken Ölmeztoprak, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız vesilesiyle bir kez daha Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde Filistin’deki çocukların durumuna sessiz kalmayacağımızı beyan ediyoruz. Mazlumlara umut olmaya devam ederek başta Gazze’deki masumlar olmak üzere tüm çocukların gözünün yaşının dindiği daha adil bir dünya için mücadele edeceğiz” dedi. Milli iradenin tecelligahı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yılına erişmenin heyecanı ve kıvancı içerisinde olduğumuzu belirten AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak yayımladığı mesajda, “Bugün, bir ulusun varoluş mücadelesiyle bağımsızlık yolunda attığı en önemli adımdır; ulusal egemenliğin ve milli iradenin dünyaya haykırıldığı Cumhuriyet tarihimizin dönüm noktasıdır. Türk milletinin kendi geleceğini tayin etme kararlılığının en önemli nişanesi olan bugünü Gazi Mustafa Kemal Atatürk çocuklara armağan etmiştir. Dünyanın geleceği çocuklarımızın elindedir ve Atatürk, demokrasimizin teminatı Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışında bu bayramı ilan ederek çocuklarımıza daha özgür, demokratik ve adil bir dünya bırakmamız gerektiğine dikkat çekmiştir” ifadelerine yer verdi. Filistin’de yaşanan insanlık dramını da hatırlatan Ölmeztoprak mesajında şu satırlara yer verdi: “Tüm dünya çocuklarına hediye olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda maalesef tüm dünyanın gözü önünde Filistin’de çocuklar, çocuk olmanın mutluluğunu yaşayamamaktadır. Gazze’de bir damla suya, bir lokma ekmeğe muhtaç bırakılan çocuklar öldürülmekte, öksüz ve yetim bırakılmaktadır. Sözde gelişmiş ülkeler buna seyirci kalırken, çocuklara ve mazlumlara yine yüce Türk milleti sahip çıkmaktadır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız vesilesiyle bir kez daha Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde bu zalimliğe sessiz kalmayacağımızı beyan ediyoruz. Mazlumlara umut olmaya devam ederek başta Filistinli masumlar olmak üzere tüm çocukların gözünün yaşının dindiği daha adil bir dünya için mücadele edeceğiz. Tarihi mirasımızı, milli kimliğimizi, ahlaki ve kültürel değerlerimizi yarınlara taşıyacak, dünyanın geleceğine kardeşlik tohumları ekmeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle “Egemenlik; kayıtsız şartsız milletindir” ilkesiyle temelleri atılan TBMM’nin kuruluş yıl dönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm milli mücadele kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum.”
Bursa Bursa Büyükşehir Meclisi’nde söz hakkı çocukların Bursa Kent Konseyi Çocuk Meclisi öncülüğünde 17 ilçeden gelen çocuklar, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in ve meclis üyelerinin koltuklarına oturarak Bursa’nın geleceğine ilişkin kararlar aldı. Başkan Bozbey, “Çocukların gözüyle dünyayı görmek ve daha güzel bir gelecek kurmak için hep birlikte çalışacağız” ifadelerini kullandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin açılışının 104. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde ‘Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi Çocuk Oturumu’ Başkan Bozbey’in katılımıyla gerçekleşti. Programa CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk de eşlik etti. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bu haftanın hem Cumhuriyetimiz hem de çocuklar için önemli olduğunu vurgulayarak, “23 Nisan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı onuruna ilk resmi bayramımız olarak 1924 tarihinden bu yana kutlanmaktadır. 1929 yılından bu yana da Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bu bayramı çocuklara armağan etmesiyle birlikte Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e ve arkadaşlarına minnet borçluyuz. 23 Nisan, dünyanın çocuklara adanan tek bayramıdır. Bu önemli günde sizlerin taleplerini dinlemeye başlamadan önce bayramımızı yürekten kutluyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun çocuklar.” “Çocukların gülümseyeceği bir kent inşa edeceğiz” İnsanların ve çocukların gülümseyeceği bir kent inşa etmek hayaliyle yola çıktığını söyleyen Başkan Bozbey, “İlk ve en çok yapmak istediğim çocukların gülümsemesini sağlamak. İşte tüm çabamız 1 Nisan’dan itibaren Bursa’da yaşayan her bir çocuğumuzun gülümsemesini sağlamak olacaktır. Tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte buna hazırız. Emin olun çocuklar, sizleri gülümseteceğiz” dedi. “Çocukların sesine kulak vereceğiz” Bir kentin herkes için yaşanabilir olması konusuna değinen Bozbey, “Çocuklara uygun tasarımların da olması gerekiyor. Bu anlamda Bursa’da yapacak birçok işimiz var. Sizlerin önerileri, destekleri bu süreçte son derece önemli olacak çocuklar. Bu nedenle hepinizi Bursa Kent Konseyi Çocuk Meclisi’ne üye olmaya davet ediyorum. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak öncelikle kentimizde yaşayan çocukların sesine kulak vereceğiz. Onların gözüyle dünyayı görmek ve daha güzel bir gelecek kurmak için hep birlikte çalışacağız. Çocuk dostu bir kent kurmak için sizlerle beraber hareket edeceğiz. Eğer karar süreçlerine sizler de katılırsanız büyüklerin yapacağı işler eksik kalmaz. Daha önce çocuklarla birlikte birçok hizmete imza attık. Hep birlikte engelsiz parklar, yaşayan sokaklar yaptık. Bunları yapmaya Büyükşehir’de devam edeceğiz” dedi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in koltuğuna oturan Özlem Yılmaz, Bursalı çocuklar adına oturum başlangıç konuşmasını gerçekleştirdi. Yılmaz, “her konuşmasında çocukları gülümsetmekten bahseden, en önemli projesinin mutlu ve gülümseyen çocuklar için çalışmak olduğunu söyleyen bir başkan amcamız olduğu için hepimiz çok sevinçliyiz. Bursalı çocuklar olarak size ve çalışma arkadaşlarınıza başarılar ve kolaylıklar diliyoruz” ifadelerini kullandı. “Yılda bir kez değil, günde 10 dakika” Özlem Yılmaz, “Atamızın bizlere ve tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bayramın arifesinde burada olmak bizim için ayrı bir anlam taşıyor. Öncelikle tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” diyerek, “Biz Bursalı çocukların hakları için çalışmalar yürüten Bursa Kent Konseyi Çocuk Meclisi gönüllüleri olarak diyoruz ki; yılda bir kez koltuklarını 10 dakika çocuklara bırakan kent yöneticilerimiz, bunu yapmak yerine günde 10 dakika kentlerindeki çocuklara yapacakları hizmetleri, onların sorunlarına üretecekleri çözümleri düşünse, kentlerimiz çocuklar için harika yaşam alanlarına dönüşür. Biz senenin bir günü on dakikalığına bir koltuğa oturtulmak değil, koltuğa oturanların her gün bizim haklarımız ve mutluluğumuz için ne yapabileceklerini düşünmelerini istiyoruz. Ve düşüncelerini, projelerini paylaşarak, bizlerin düşüncelerini de sorarak gerçekleştirmelerini istiyoruz.” “Çocuk Dostu Şehir istiyoruz” “Biz Bursalı çocuklar çok şanslıyız. Türkiye’de bizim başkan amcamız kadar demokratik, özgürlükçü, katılımcı yönetime inanan, çocukları seven, çocuk haklarına inanan ve çocukları önemseyen başkan sayısı çok az. Bunun için çok teşekkür ediyoruz. Artık böyle bir bakış açısıyla yönetilecek bir kentte yaşayacak olan biz çocukların isteği de Bursa’mızın Çocuk Dostu Şehir olması” dedi. Farklı ilçe ve okullardan gelen çocuklar; sokaklarda daha rahat oyunlar oynayabilmek adına bazı sokakların trafiğe kapatılması, sosyal ve kültürel alanların oluşturulması, okullarındaki eksiklerinin tamamlanması gibi taleplerini dile getirdi.
Bilecik Büyünce kaymakam olmak isteyen minik Emir, koltuğa erken oturdu Bilecik’te büyünce kaymakam olmak isteyen ilköğretim 4’üncü sınıf öğrencisi minik Emir Durmuş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle koltuğa erken oturdu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Osmaneli İlçe Kaymakamı Yüksel Ünal, büyünce kaymakam olmak isteyen Osmaneli İlköğretim Okulu 4’üncü sınıf öğrencisi Emir Durmuş’u makamında ağırladı. Koltuğu minik Emir Durmuş’a 1 günlüğüne teslim eden Kaymakam Ünal, kendisinin de bu yaşlarda kaymakam olmak istediğini ve hayalinin gerçek olduğunu söyledi. Yeni Kaymakam Durmuş, görevi devraldığında ilk icraat olarak Düzmeşe köyünden gelen bir vatandaşın içme suyu sıkıntısını gidermek için ilgili kurum müdürünü arayarak vatandaşın sıkıntısının giderilmesi talimatı verdi. Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürünü ve İlçe Gençlik Spor Müdürünü arayarak okul bahçelerindeki futbol sahalarının aktif edilmesi konusunda talimatlar veren minik Emir, ilçe sağlık müdürünü de arayarak köylerdeki sağlık taramasının daha sık aralıklarla yapılması talimatı verdi. Kaymakam Durmuş daha sonra makamından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı vererek, "1920 yılında özgürlüğümüze temel olan açılmış ve Atatürk o günü, yarının geleceği olarak gördüğü biz çocuklara armağan etmiştir. Biz bu yüzden Atamıza sonsuz minnet borçluyuz. Bugün koltuğuna oturduğum Osmaneli Kaymakamımız Sayın Yüksel Ünal’a başarılı çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Bizde bir gün sizin gibi büyüyeceğiz ve ülkemizin gelişmesinde söz sahibi olacağız, ilçemizi en üst mertebeye taşıyacağız. Kısa süreliğinde olsa Osmaneli kaymakamı olarak yapmak istediklerimden başlayarak ilgili kurum müdürleri ile görüşerek yapılması gerekenleri ilettim" dedi. Kaymakam Ünal, ziyarete gelen 4’ncücü sınıf öğrencisi Emir Durmuşa teşekkür etti. Öğrenci Durmuşun makam ziyaretine, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erhan Döş, Okul Müdürü Şenol Altıntaş ve sınıf öğretmeni de eşlik etti.