ASAYİŞ - 12 Ağustos 2018 Pazar 11:04

Samsun’da trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı

A
A
A
Samsun’da trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Samsun’da meydana gelen trafik kazasında takla atan hafif ticari araçta bulunan 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralandı.

Samsun’da meydana gelen trafik kazasında takla atan hafif ticari araçta bulunan 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralandı.


Kaza, Samsun’un Kavak ilçesi Çakallı mevkisi Samsun-Ankara karayolu 31. kilometresinde saat 09.30’da meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İstanbul’dan Samsun’un Çarşamba ilçesine giden Mustafa Sesli (59) idaresindeki 34 ZNT 36 plakalı hafif ticari araç, direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu yoldan çıkıp takla attı. Kazada kamyonet sürücüsü Mustafa Sesli ve Ayşe Sesli (56) ağır yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Servis ekipleri tarafından ambulansla Kavak Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ayşe Sesli, burada yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybederken, Mustafa Sesli ise ilk müdahalesinin ardından Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.


Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Sıcaklar etkiledi yenidünyada hasat erken başladı: Fiyatı üreticisini sevindirdi Mersin’de birçok bahçede yetiştirilen ve masrafı az olduğu için ’sarı altın’ olarak dillendirilen Malta eriğinde (yenidünya) hasat başladı. Birinci kalite kilogramı 40-45 TL arasında bahçeden alıcı bulan yenidünya, üreticisini de sevindirdi. Türkiye’nin yaş sebze ve meyve üretiminde önemli merkezlerden olan Mersin’de son günlerde artan hava sıcaklıkları nedeniyle peş peşe hasatlar başlıyor. Son olarak özellikle hava sıcaklığının arttığı Mersin’de açıktaki yenidünya bahçelerinde meyveler erken olgunlaştı. Erdemli ilçesinde yoğun olarak bahçeleri bulunan yenidünya meyvelerinin sararmasıyla hasat da başladı. Bahçelere giren işçiler meyveleri özenle toplayarak kalitesine göre sınıflara ayırıp, kasalarla hale gönderiyor. Meyvelerin birinci kalitesi 40-45, ikinci kalitesi 25-30 üçüncü kalitesi ise 10-15 TL’ye alıcı buluyor. Yenidünya meyveleri Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa ve Konya başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir tarafına gönderiliyor. Yurt dışına da ihraç edilen meyveler ülkeye döviz kazandırıyor, hem üreticisine hem de çalışanlara ekonomik kazanç olarak dönüyor. İç piyasa ve ihracata gönderiliyor Havaların sıcak gitmesi nedeniyle hasadın 15 gün önce başladığını belirten üreticilerden Kürşat Durmaz, "Bu sene ürünlerimiz güzel, birinci ve ikinci sınıf olarak kalite ayrımı var. Fiyatlar iyi memnunuz. Türkiye’de sadece Mersin Erdemli, Tarsus ve Antalya’nın Alanya ilçesinde üretiliyor. Genel olarak iç piyasaya ayrıca ihracata da gönderiliyor" dedi. Üreticilerden Azize Aksay ise şu anda yenidünya meyvelerini topladıklarını, kalitesine göre ayırıp paketleme yaptıklarını, ürünün ve fiyatların şu anda güzel olduğunu kaydetti. Birinci kalite 40-45 TL’ye alıcı buluyor Malta eriğini hasat ettiklerini aktaran Halil Keskin de sağlık açısından faydalı olduğundan yurt içi ve yurt dışından taleplerin olduğuna dikkat çekti. Verimin bu sene güzel olduğuna değinen Keskin, "İklimden dolayı hasat bu sene erken başladı. Malta eriklerinin hepsi kızardı. Eskiden tepeden başlıyor yavaş yavaş aşağıya doğru kızarıyordu. Bu sene komple kızardı. Şu anda birinci kalite 40-45, ikinci kalite 25-30’a, üçüncü kalite ise 15 TL’ye gidiyor" diye konuştu.