GENEL - 11 Ocak 2019 Cuma 15:32

Şehit babasından Başkan Tok’a teşekkür

A
A
A
Şehit babasından Başkan Tok’a teşekkür

Şehit Polis Memuru Murat Çalışkan’ın isminin İlkadım ilçesinde yenilenen Adalet Parkı’na verilmesinden dolayı şehidin babası Emin Çalışkan, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Şehit Polis Memuru Murat Çalışkan’ın isminin İlkadım ilçesinde yenilenen Adalet Parkı’na verilmesinden dolayı şehidin babası Emin Çalışkan, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’a teşekkür ziyaretinde bulundu.


İstanbul’un Şile ilçesinde geçirdiği trafik kazasında şehit olan Murat Çalışkan’ın isminin İlkadım’da yaşatılmasının, İlkadım Belediye Meclisince oy birliği ile kabul edilmesinin ardından şehidin babası Emin Çalışkan, öneriyi meclise taşıyan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’u ziyaret ederek teşekkür etti. Oğlunun adının yenilenen Adalet Mahallesi Adalet Parkı’nda yaşayacak olmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Emin Çalışkan, Başkan Tok ve meclis üyelerine teşekkür etti. Çalışkan, “İlkadım Belediye Başkanımız Erdoğan Tok’un şehitlerimiz ve gazilerimiz için duyduğu hassasiyet büyük önem taşıyor. Kendi önerisi ile şehit evladımızın adının yaşadığımız ilçede yaşayacak olması ailem ve benim adıma tarifsiz bir gurur kaynağı olacak. Başkanımıza ve meclisimizin üyelerine canı gönülden teşekkür ederim” dedi.



“Şehitlerimizin isimlerinin unutulmamasını sağlıyoruz”


Şehit babası Emin Çalışkan’ı ağırlamaktan onur ve gurur duyduğunu dile getiren İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Bu vatan için görev yaparken hayatlarını hiçe sayan şehitlerimiz ve gazilerimiz için yaptığımız şeyler tabii ki yeterli değildir. Ancak onların isimlerini yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak bizlerin görevidir. Böylelikle şehitlerimizin bizlere en kıymetli emanetleri olan ailelerine de gurur duyacakları bir miras bırakmak tarifsiz bir mutluluktur. Bu vesile ile şehidimiz Emin Çalışkan ve vatan uğruna canını vermiş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Balıkesir’de doğal sit alanı olan derede balık ölümleri başladı Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde 1. derece doğal sit alanı olan Kadıncık Deresi’nde kirlilik had safhaya çıkarken, balık ölümleri yaşandı. Ali Çetinkaya Mahallesi’nde İmko ve Orjan Siteleri arasından denize dökülen deredeki kirlilik çevre sakinlerini harekete geçirdi. İmko Tatil Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Uysal, kirliliğin iki aydır Çoruk Mahallesi’nden gelen kanalizasyon şebekesinden kaynaklandığını ve iki günden beri de balık ölümlerinin başladığını kaydederken, yetkililere çağrıda bulundu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Burhaniye Kaymakamlığı, Burhaniye Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Burhaniye Şube Müdürlüğüne fotoğraflarla başvurduğunu anlatan Mehmet Ali Uysal, balık ölümlerinin yanı sıra kötü kokulardan rahatsız olduklarını söyledi. Önlem alınmasını isteyen Uysal, "İki ay önce Çoruk Mahallesi kanalizasyonu Kadıncık Deresi’ne akmaya başladı. Sitemiz kokudan çok rahatsız" dedi. Durumu ilgili kurumlarla paylaştıklarını ancak önlem alınmadığını söyleyen Uysal, "Çoruk köyünün kanalizasyonundan şu an sitemiz çok şiddetli rahatsız. O kanalizasyona bir şey karıştığına inanıyoruz. Kadıncık Deresi’nde iki günden bu yana balık ölümleri başladı. Derenin kirliliği had safhada. Onun için yetkililerin acil çözüm bulmasını önemle arz ediyoruz" diye konuştu. Site sakinlerinden Ali İvgen de, "Çevremizdeki kirlilik gerçekten çok büyük. Tüm balıklar ölüyor. İnsanlar da kokudan çok rahatsız oluyor. Ölen balıklar kokuyor. Burayı da kokutacaklar. Bu dalyan denizle bağlantılı. Burada kaç tane site var. Bin 800 konutluk Orjan Sitesi, 1000 konutluk İmko Sitesi, 200-250 konutluk Haberkent Sitesi’nin denize girdiği yere karışıyor bu atıklar" dedi. Nur Ali Karakuş ise, "Başkan ile Ali ağabey zaten söyledi. Biz de gözümüzle görüyoruz. Ona göre söyleyecek bir şey de kalmadı. Durum yürekler acısı" diye konuştu.