EĞİTİM - 22 Kasım 2019 Cuma 14:05

Tekkeköy’de Öğretmenler Günü etkinliği

A
A
A
Tekkeköy’de Öğretmenler Günü etkinliği

Tekkeköy Belediyesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir etkinlik düzenlendi.

Tekkeköy Belediyesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir etkinlik düzenlendi.


Tekkeköy ilçesi 23 Nisan Caddesi üzerinde yer alan Tekkeköy Kültür Merkezinde düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından kürsüye çıkan Tekkeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yalçınkaya, Öğretmenler Günü’yle ilgili, öğretmenliğin ne kadar önemli ve kutsal bir meslek olduğunu ifade eden bir konuşma yaptı. Yalçınkaya’nın ardından kürsüye çıkan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, öğretmenlerin dünyanın en kutsal görevini yerine getirdiklerini ifade etti.


Togar, “Hepimiz evimizde çocuklarımızla bir saatimizi belki iki saatimizi onlara ayırıp, onlarla kavgasız gürültüsüz geçiremezken, sizler ömrümüzün en güzel yıllarını bizlerin çocuklarıyla bu ülkenin geleceği için geçiren insanlarsınız. Sizlerin o kadar dua alacak tarafı var ki, yaptığımız işin bizler de dahil sizler de dahil bir ücreti mutlaka var ama bu ücretin çok çok üzerinde bir fedakarlık var” dedi.


Öğretmenlerin mum ışığına benzediğini belirten bir sözü hatırlatan Başkan Togar, “Kendisi mum gibi erirken etrafına dünyayı aydınlatan da öğretmendir” dedi ve Tekkeköy’de en büyük hayallerinin üniversite yurt ve fakülte binalarını Tekkeköy’e kazandırmak ve ilçeyi öğrencilerin bu ilçenin sokaklarında gezdiği bir yer haline getirmek olduğunu sözlerine ekledi.



“Bugünkü halimizin asıl şekil verenleri öğretmenlerimiz”


Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, “Siz öğretmenlerimiz kısa bir zaman sonra yavrularımızı ellerinize alıyorsunuz, onları şekillendiriyorsunuz. Bizler de bir kısım öğretmenlerimiz tarafından şekillendirildik. Bu halimizin asıl emek verenleri öğretmenlerimiz. Siz bu görevi icra ederken bu ehemmiyete bu öneme haiz öğretmenlik vazifenizi yerine getirmektesiniz” diye konuştu.


Başkan Mustafa Demir, Samsun’un gelecekte Türkiye’nin uluslararası bağlantı ve entegrasyonu sağlayacak şehir olacağını belirterek, “Siz böyle bir Samsun’un Tekkeköy ilçesinin öğretmenlerisiniz. Bizim ilkokulda okuduğumuz dönemler 75’li yıllarda bu kadar öğretmen bir şehirde yoktu. Fiziki mekan olarak çok iyi durumdayız. Samsun’un en modern okulu bugün Tekkeköy’de. Yedi aylık belediye başkanlığımızda çok özel ve ehemmiyetle önem verdiğimiz ilçe Tekkeköy. Tekkeköy’de attığımız her adımı, verdiğimiz her hizmeti, Kuzey Anadolu’nun en önemli şehri olan Samsun’un en önemli ilçesi olarak Tekkeköy’ü birlikte inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.


Programa Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Soğuk, AK Parti Tekkeköy İlçe Başkanı Hayri Ağırlar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 101 kişinin hayatını kaybettiği Ankara Garı davasında mütalaa açıklandı Yargıtay’ın bozma kararı sonrası tekrar görülen terör örgütü DEAŞ’ın Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015’te düzenlediği ve 101 kişinin öldüğü saldırıyla ilgili 10’u tutuklu 26 sanığın yargılandığı davada esas hakkındaki mütalaa açıklandı. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, taraf avukatları salonda hazır bulundu. Avukatlar, kovuşturmanın genişletilmesini ve terör saldırısından önce ihmali bulunan kamu görevlileri hakkındaki belgelerin mahkemece değerlendirilmesini talep etti. Beyanların ardından esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, sanık Erman Ekici’nin "anayasal düzeni ihlal" suçundan 1, "101 kişiyi kasten öldürme" suçundan da 101 kez olmak üzere toplam 102 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti. Ekici’nin 379 kişiyi kasten öldürmeye teşebbüs suçundan da 6 bin 822 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep eden savcı, diğer sanıklar Abdülmubtalip Demir, Talha Güneş, Metin Akaltın, Yakub Şahin, Hakan Şahin, Halil İbrahim Alçay, Resul Demir, Hacı Ali Durmaz ve Hüseyin Tunç için de "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talebinde bulundu. Söz alan sanık Ekici, savunmasını hazırlamak için süre talep etti. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına hükmederek, duruşmayı 26 Haziran’a erteledi.