GÜNDEM - 08 Ocak 2024 Pazartesi 10:47

1 yıldır vatandaşların sofrasına ekmek ulaşıyor

A
A
A
1 yıldır vatandaşların sofrasına ekmek ulaşıyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün girişimleri doğrultusunda Organize Sanayi Bölgesinde inşa edilen Halk Ekmek Fabrikasında 1 Ocak 2023’ten bu yana günlük 100 bin ekmek üretilerek vatandaşlara kaliteli ve ucuz ekmek ulaştırılıyor.



Sosyal Belediyeciliğin en güzel örneklerini sergileyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi kentte Organize Sanayi Bölgesinde kurduğu Halk Ekmek Fabrikası’nda 1 Ocak 2023 itibariyle seri üretime başladı. Aradan geçen bir yılda deprem ve sel gibi doğal afetleri yaşan Şanlıurfa’da Halk Ekmek her iki afette de vatandaşların imdadına yetişti.


Başkan Beyazgül’ün talimatları doğrultusunda BELTUR A.Ş tarafından işletilen Halk Ekmek Fabrikasında tamamen hijyenik şartlarda son teknoloji makinalarla üretilen ekmekler şehrin farklı bölgelerine kurulan büfelerde 3 lira 50 Kuruş’tan satışa sunuluyor.



Şanlıurfalı vatandaşlar tarafından da oldukça sevilen ve benimsenen halk ekmek her gece geç saatlere kadar üretilerek sabahın erken saatlerinde ise araçlarla büfelere taşınıyor. Halk Ekmek Fabrikası sayesinde vatandaşlar evlerine ucuz ve kaliteli ekmek ulaşıyor.




1 yıldır vatandaşların sofrasına ekmek ulaşıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Köseler’de köy hayrı ve mescit açılışı yapıldı Gördes’in Köseler Mahallesi’nde düzenlenen geleneksel köy hayrına yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda ikramlar yapılırken, hayrın ardından yeni mescit törenle hizmete açıldı. Manisa’nın Gördes ilçesine bağlı Köseler Mahallesi’nde düzenlenen Geleneksel Köy Hayrı, yoğun katılımla gerçekleştirildi. Mahalle yemekhanesinde hazırlanan çorba, mantı, nohut, tas kebabı, keşkek, helva ve turşudan oluşan menü vatandaşlara ikram edildi. Program, hafız ve mevlithanlar Enes Koçaş, Muttalip Pekin, Ahmet Yavuz, Mahmut Ölmez ve Emre Yeşilyurt tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerle başladı. Köseler Mahalle Muhtarı Sinan Kayaalp, köy hayrının yüz yıllardır sürdürülen önemli bir kültürel miras olduğunu belirterek, "Gelenek ve göreneklerimizin yaşatıldığı bu etkinliğimizin hazırlanmasında emeği geçen, katkı sağlayan ve bizleri onurlandıran herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi. Hayrın birlik ve beraberliği güçlendirdiğini vurgulayan Kayaalp, "Bu gelenek paylaşma ve dayanışma kültürünü yaşatıyor. Bizler için aynı zamanda bir motivasyon kaynağıdır. Allah kabul etsin" ifadelerini kullandı. Etkinliğe Gördes Jandarma Karakol Komutanı Üsteğmen Ramazan Çetin, AK Parti İlçe Başkanı Veli Dündar, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Seyyide Cenki ve yönetimi, CHP İlçe Başkanı Gökhan Koyunlu, belediye başkan yardımcıları Aykut Bilgen ve Türker Kesici, Gördes Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Serdar Özcan, Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Çiftçi, Manisa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Süleyman Doruk, Gördes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ufuk Gülcan ile çok sayıda muhtar ve vatandaş katıldı. Hayrın ardından protokol üyeleri ve mahalle sakinlerinin katılımıyla yeni yaptırılan mescit de düzenlenen törenle hizmete açıldı.