EKONOMİ - 14 Eylül 2020 Pazartesi 10:48

Akçakale’de yarı olimpik yüzme havuzu yapılıyor

A
A
A
Akçakale’de yarı olimpik yüzme havuzu yapılıyor

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, ilçede ilk yarı olimpik kapalı yüzme havuzunun temelinin atıldığını açıkladı.

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, ilçede ilk yarı olimpik kapalı yüzme havuzunun temelinin atıldığını açıkladı.


Yalçınkaya, ilçeye bağlı Yenişehir Mahallesi’nde temeli atılan yarı olimpik yüzme havuzunu yerinde inceleyerek yükleyici firma yetkililerinden bilgi aldı. 4 milyon TL’lik projenin ilçeye ve bölgeye hayırlı olmasını dileyen Yalçınkaya projelerin devamının geleceğini ifade etti.


Yalçınkaya, “Akçakaleli gençlerin, buradaki insanlarımızın yaz kış spor yapabilmeleri için bir imkan. Burası muhteşem bir yer oldu. Bir tarafında gençlere yönelik düğün salonu, bir tarafında gençlik merkezimiz, bir tarafında kapalı spor salonu, bir tarafında olimpik yüzme havuzu, bir tarafında açık havuz, bir tarafında da halı saha ve bir tarafında da Akçakalespor’un spor tesisleri. 70 dönüm üzerine kurulu bir alan. Hiçbir ilçede bu kadar eserin bir arada olması mümkün değil. Yatırımın, burada yapılan işin gençlerimize, insanımıza bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bunların devamı gelecek. Ne söylediysek fazlası yapılacak. Hepsinin imzasını attık. Yakında herkes bunları görecek, şahit olacak“ dedi.


27 metre uzunluğunda, 15 metre genişliğinde ve 2 metre derinliği olacak havuz ile özellikle yaz aylarında kanalda yaşanan boğulma vakalarının önüne geçmek ve spor olarak yüzmeyi tercih edenlere kaliteli hizmet sunmak hedefleniyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Maltepe’de saz üstatları için 30 yıldır bağlama üretiyor Maltepe’de Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. İstanbul Maltepe’de yaşayan Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. Halk müziğinin önemli enstrümanlarından biri olan el emeği bağlama üretimi, teknolojik imkanların artması ve çırakların yetişmemesi nedeniyle son demlerini yaşıyor. Maltepe’de küçük bir atölyede 30 yıla yakındır bağlama yapan Cihan Doldur, ağacın cinsine göre ayda ortalama 5-6 bağlama yapıyor. Bağlama yapmak için maun, dut ve kırmızı ardıç ağaçlarını tercih eden Doldur, bazı bağlamaları ise yaklaşık 6 ayda tamamladığını söyledi. Bağlama yapımını aşama aşama anlatan Doldur, zahmetli ve bir o kadarda emek isteyen bir çalışma olduğunu dile getirdi. 30 yıldır Maltepe’de saz üreten Cihan Doldur, “Kursa yazılmıştım, yengemin bir sazı vardı. Kurs sonrası yengem sazını geri isterdi, dolayısıyla çalışamazdım, yapamazdım. Hiç sazım olmamıştı, zaman ve süreç bizi buralara getirdi. 30 yılı aşkındır bu meslekteyim. Bağlama enstrümanı her şeyden önce beni sesiyle cezbettiği için, amcamında bağlama ustası olmasından dolayı onun yanında başladım. Ahşapa dokunmak çok farklı bir şey. Ben bu işi bir. Meslek gibi görmedim, severek yaptığım bir iş bu. Yeni jenerasyon gençlik biraz daha rahat. Buraya geliyorlar ve ilk başlarda hoşlarıma gidiyor. Tozu, zımparayı zorlukları gördükleri zaman geri adım atıyorlar. Bu iş meşakkatli bir iş, bedenen ve ruhen bu işe kendinizi vermeniz gerekiyor. Gençlerimizde kültürümüze ilgi daha az daha çok batı kültürüne yakınlar ama batıdaki gençlere baktığımızda bizim kültürümüze daha çok meraklılar. Müşteri portföy olarak Çin’e, Afrika’ya, Ruslar’a ve Avrupa’nın bir çok ülkesine saz ürettik. Amerikalı bir arkadaş bizlere Muhlis Akarsu’yu anlattı, eserlerini çaldı. Biz utandık açıkçası.” diye konuştu. (AZ-