POLİTİKA - 25 Mart 2019 Pazartesi 16:23

Aslan’dan çiftçiyi sevindirecek proje

A
A
A
Aslan’dan çiftçiyi sevindirecek proje

Saadet Partisi Karaköprü Belediye Başkan Adayı Essum Aslan, sulama kanallarının üzerine Avrupa Birliği fonlarıyla güneş panellerini döşeyip kırsalda kullanılan elektriğin daha ucuza mal edileceğini söyledi.

Saadet Partisi Karaköprü Belediye Başkan Adayı Essum Aslan, sulama kanallarının üzerine Avrupa Birliği fonlarıyla güneş panellerini döşeyip kırsalda kullanılan elektriğin daha ucuza mal edileceğini söyledi.


Saadet Partisi Karaköprü Belediye Başkan Adayı Essum Aslan Kırsal mahalleleri ziyaret etmeye devam ediyor. Katıldığı toplantıda konuşan Aslan, köylerde çiftçilik yapan vatandaşların elektrik başta olmak üzere çok ciddi sorunları olduğunu söyledi.


Köylerin sıkıntılarını biliyoruz


Köydeki sıkıntıları bildiğini söyleyen Aslan, “Çiftçilerin çok ciddi sıkıntısı var. Desteklemeler 650 kilodan 450 kiloya düştü. Bu maddi krizde çiftçi için bu ciddi bir problemdir. Çiftçilerin şu anda sulamada kullandığı elektrik faturaları da çok yüksektir. Sadece hizmet anlamında değil çiftçinin tarımsal alanda da desteklenmesi gerekiyor. Urfa’nın tarım, turizm ve tarıma dayalı sanayi gibi üç tane kurtuluş yolu var” dedi.


Çiftçi üretmezse kurtuluşumuz yok


Bu üç etkenin hayata geçirilmesi durumunda sorunların çözüleceğini belirten Aslan, “Biz bunları yapamazsak, buraya yol da getirsek kaldırım da yapsak hiçbirimizin kurtuluşu olmayacak. Çiftçi üretemezse pazarda patates, patlıcan ve biber alamayız. Bu günlere bu sebepten dolayı geldik. Eğer çiftçi üretemezse tekrar söylüyorum, istediğiniz kadar kaldırım taşı yapın ”ifadelerini kullandı.


Elektrik kesintilerine çözüm olacak proje hazır


Çiftçilerin en temel sorunlarından biri de elektrik faturalarının yüksekliği ve sürekli olan kesintiler olduğunu vurgulayan Aslan, “Sulama kanallarının üzerine Avrupa Birliği fonlarıyla güneş panellerini döşeyip kırsalda kullandığımız elektrik parasını çok aşağıya indirebiliyoruz. Bunu sadece Karaköprü için değil bütün ilçeler için yapmamız gerekiyor. Kısacası belediyenin desteğiyle sulamada kullanılan elektriği yüzde 60’a indirebiliyoruz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Parktaki detay havadan bakıldığında fark ediliyor Sivas’ın Şarkışla ilçesindeki atıl alan Şarkışla Belediyesi tarafından millet bahçesine dönüştürüldü, parktaki ilginç ayrıntı ise havadan bakıldığında fark edilebiliyor. Sivas’ın Şarkışla Belediyesi, ilçede atıl bir durumda bulunan ve işlevini kaybeden sulama göletini Millet Bahçesine çevirdi. İlginç bir mimari ile hazırlanan proje ile birlikte sulama göletinin yerine yapılan havuz, tepeden bakıldığında AK Parti amblemini andırıyor. 150 bin metrekare alana inşa edilen ve mesire alanı olarak da kullanıma açılan Şarkışla Millet Bahçesi, ilçe halkına ve il dışından gelen misafirlerini ağırlıyor. “Tepeden bakıldığında ampule benziyor” Millet Bahçesi’nin olduğu alanın daha öncelerde atıl bir durumda olduğunu ifade eden Bekir Candemir, “Şarkışla Millet Bahçesi’ndeyiz. Aynı zamanda mesire alanı olarak da geçiyor. 7 yıldır burası atıl bir durumdaydı. Çevresinde bulunan yerler hasarlıydı, kırıktı. Çardaklar yakılmıştı, tekrardan burayı halkımıza kazandırdık. İnsanlarımızı tekrardan buraya topladık. Ailelerin yoğunlukla buraya geldiği bir mesire alanı oldu. Artık eskisi gibi olmadığı için herkes güvenle gelebiliyor. Buraya gelen aileler rahatlıkla pikniklerini yapabiliyorlar, çocuklarımız da eğlenebiliyor. Tepeden bakıldığında ampule benziyor. Siyasi bir parti amblemini andırıyor. Arama motoruna ‘Ampul Park’ yazınca buradaki park çıkıyor” dedi. Millet Bahçesi’ne ilk defa geldiğini ifade eden Yağız Şimşek, “Millet Bahçesi çok güzel. İlk defa geldim ben. Çocuklarımızın oynayabileceği, bizim oturabileceğimiz yerler çok güzel. Çok hoşumuza gitti. Gerçekten çok beğendik, yapanların eline sağlık” dedi.
İstanbul Turkcell’e ‘Türkiye’nin En İyi İş Yeri’ ödülü Odağına her zaman insanı koyan Turkcell, en geniş katılımlı iş yeri araştırmalarından Kincentric Best Employers 2024 programında bir kez daha ‘Türkiye’nin En İyi İş Yeri’ seçildi. Operatör bu ödüle ‘çalışan bağlılığı’, ‘çeviklik’, ‘bağlı kılan liderlik’ ve ‘yetenek’ alanlarındaki yüksek performansıyla layık görüldü. Turkcell, insan odaklı kurum kültürünün başarısını global ölçekteki çalışmalarla tescillemeyi sürdürüyor. İnsan kaynakları ve yönetim danışmanlığı alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden Kincentric’in uyguladığı Best Employers programında daha önce de ödüllendirilen operatör, bir kez daha ‘Türkiye’nin En İyi İş Yeri’ seçildi. Dünya genelinde 78 farklı ülkede 20 yılı aşkın süredir, Türkiye’de ise 2006 yılından bu yana uygulanan program kapsamında şirketler, ‘çalışan bağlılığı’, ‘çeviklik’, ‘bağlı kılan liderlik’ ve ‘yetenek’ kriterlerine göre değerlendiriliyor. “Çalışanlarımızı hayatın her alanında destekliyoruz” Turkcell İnsan ve İş Destekten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu, alanında en geniş katılımlı programlardan biri olan Kincentric Best Employers programında bir kez daha ‘Türkiye’nin En İyi İş Yeri’ seçilmekten gurur duyduklarını belirterek, şunları söyledi: “Global ölçekte yapılan bu çalışma, çalışanlarımızın Turkcell kurum kültüründen duyduğu memnuniyeti ortaya koyması açısından çok değerli. Ülkemizde esnek çalışmayı ilk uygulayan şirketlerden biri olarak, çalışanlarımızı hayatın her alanında desteklemeyi sorumluluğumuz olarak görüyoruz. İşe alım süreçlerinden başlayarak çalışanlarımıza en iyi deneyimi yaşatmak istiyoruz. Takım ruhu ve motivasyon bizim için çok önemli. Güçlü altyapımız ve yüksek teknoloji yeteneklerimizle sektörde fark oluşturan pek çok uygulamayı hayata geçiriyor ve çalışan memnuniyetinde çıtayı her zaman daha yükseğe koyuyoruz. Bu vesileyle Turkcell’e gönülden bağlı tüm çalışma arkadaşlarıma bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Nitelikli insan kaynağımızla, Türkiye Yüzyılını Dijitalin Yüzyılı yapma yolculuğumuza devam edeceğiz.”