GENEL - 06 Temmuz 2020 Pazartesi 14:30

Başkan Canpolat kırsal mahalleleri gezdi

A
A
A
Başkan Canpolat kırsal mahalleleri gezdi

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, kırsalda vatandaşlarla bir araya gelip taleplerini dinlemeye devam ediyor.

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, kırsalda vatandaşlarla bir araya gelip taleplerini dinlemeye devam ediyor. Belediyenin çalışmalarını da yerinde denetleyen Canpolat, “AK belediyecilik anlayışı çerçevesi içerisinde dün olduğu gibi bugün de ve yarın da halkımızla bir araya gelmeye devam edeceğiz” dedi.


Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, vatandaşların talep ve önerilerini dinlemek ve çalışmaları yerinde inceleme kapsamımda gerçekleştirdiği ziyaretlere devam ediyor. Seçim öncesi temaslarını seçim sonrası da sürdüren Başkan Canpolat, bu çerçevede kırsal Köse, Kapaklı, Çiçekli, Dikme ve Uluhan mahallelerini ziyaret ederek buradaki çalışmaları yerinde inceledi.


Mahallelerde yapılan yol çalışmaları ve çok amaçlı kültür evleri ile ilgili yetkililerden bilgi alan Başkan Canpolat, eksiklerin giderilmesine ilişkin de talimatlar verdi. Salgın tedbirlerinin de alındığı ziyarette Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Süleyman Aksu, Belediye Meclis üyeleri ve ilgili birim amirleri eşlik etti.


Belediyenin çalışmaları ile ilgili konuşan Çiçekli Mahalle Muhtarı Hasan Bulut, “Bugün Belediye Başkanımız bizleri ziyaret etmeye gelmiş. Taziye evini birlikte gezdik. Ben hizmetlerinden dolayı Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.


Kültür evlerinde incelemeler sonrası konuşan AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Süleyman Aksu ise, “Bizler de belediye başkanımız, meclis üyelerimizle birlikte kırsal mahallelerimiz ziyaret etmeye devam ediyoruz. Hazır olan taziye evlerini ziyaret ettik. Ufak tefek eksiklikleri kalmış, başkanımız hemen buradan talimatlarını verdi. Bu eksiklikler de kısa bir sürede çözülecek. İnşallah ilerleyen günlerde hep birlikte gelip açılışlarını yapacağız. Ben başkanımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


Bölgedeki incelemelerin ardında değerlendirmelerde bulunan Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, çalışmanın başarı getirdiğinin altını çizerek, “Her zaman olduğu gibi bugün yine sahadayız. Kırsal mahallelerimizi ziyaret ediyoruz. Hem köylerdeki stabilize yol çalışmalarını hem diğer çalışmalarımız olsun, hem de aynı zamanda köylerimizde mevcut devam eden yüzde doksan dokuzu tamamlanmış, inşallah en kısa sürede açılışlarını yapacağımız kültür evlerini eksikliklerini tamamlıyoruz. İnşallah hep birlikte gerek merkezde gerek kırsaldaki çalışmalarımızla birlikte Haliliye’mizi kalkındırmaya, güçlendirmeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.


Ardından akşam saatlerinde Uluhan Mahallesine geçen Başkan Canpolat burada Ernebi, İncirağacı, Güçlü, Halime, Pınarkapı, Büyük Mirdesi, Dikme, Denizci, Sarpdere, Aslanlı, Yeşilköy, Konak ve Karagalı mahalle muhtarı ve kanaat önderleri ile bir araya gelerek istişare toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Haliliye Belediye Meclis üyesi Ahmet Çakar, “Bugün değerli belediye başkanımız, meclis üyelerimiz ve muhtarlarımızla bir değerlendirme toplantısı yaptık. Ben katılım gösteren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.


Haliliye Muhtarlar Dernek Başkanı Mehmet Deniz ise, “Belediye başkanımız her daim muhtarlarını dinlemek için gece gündüz demeden merkez ve kırsalda sorun ve taleplerini dinliyor. Ben tüm muhtarlar adına kendisine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


Güvenli Mahalle Muhtarı Eyyüp Kubat da, “Ben belediye başkanımıza ve meclis üyelerine bizlere gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


Uluhan Mahalle Muhtarı Hasan Beşdağ ise katılım gösteren herkese çok teşekkür ettiğini kaydetti.


Bölge muhtarları ile istişare toplantısında konuşan Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, vatandaşlara hizmet için sahada olmaya devam ettiklerini belirterek, “Bizler ak kadrolar, ak teşkilatlar ve ak belediyecilik anlayışı çerçevesi içerisinde dün olduğu gibi bugün de ve yarında halkımızla bir arada olmak, muhtarlarımızla bir arada olmak üzere kendileri ile istişareler gerçekleştiriyoruz. Ben katılım gösteren bölge muhtarlarına çok çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Öğrencisini zorbalık yaptığı gerekçesiyle uyaran öğretmene veliden şiddet: O anlar kamerada Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından okulda şiddete uğradı. Şiddet uygulayan veli polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, şahsın öğretmene yumruk attığı anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, Sarıyer Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, okulda görev alan öğretmen Necla Ö. akran zorbalığı yapan bir öğrencisini uyardı. Uyarı üzerine öğrencinin "Bana nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz" diyerek öğretmeni tehdit ettiği öğretmenin ise, "Evladım ben senin öğretmeninim. Bu nasıl bir üslup?" diyerek uyardığı ileri sürüldü. Öğretmen Necla Ö., daha sonra öğrencinin babası Ali Ç.’yi okula çağırdı. Daha önce de okul öğretmenleri ve yöneticileri ile de tartışarak sorun çıkardığı ileri sürülen Ali Ç., okul koridorunda gördüğü öğretmen Nazlı Ö.’yü yumruk atarak yaraladı. Öğretmen aldığı darbe sonucu yaralanarak hastaneye kaldırılırken iş göremezlik raporu verildiği öğrenildi. Polis ekipleri ise konuya ilişkin çalışma başlatırken veli Ali Ç.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Öte yandan öğrencinin de benzer nedenlerden dolayı ara dönemde bulunduğu okula nakli yapıldığı ileri sürülürken öğretmenin darp edildiği anlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.
Bingöl Bingöl’de asayiş şube müdürlüğü nisan ayı faaliyetlerini açıkladı Bingöl’de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi. Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Son 1 yıl içerisinde silahlı yaralama, silahlı tehdit, oto kurşunlama, yağma, 6136 sayılı kanuna muhalefet, mala zarar verme, genel güvenliği kasten güvenliği tehlikeye sokma olaylarına karışan ayrıca birden fazla kişi tarafından birlikte silahla tehdit, kasten yaralama suçlarından 8 ay 22 gün kesinleşmiş hapis cezası ile ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma suçlarından aranan şüpheli şahıs ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait 17 (on yedi) adet fişek ile birlikte yakalanarak adli makamlarca tutuklanmıştır. 9 Nisan 2024 günü ilimiz şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi insaf sokak üzerinde meydana gelen silahla yaralama ve ilimiz Yenimahalle gümüş sokak üzerinde meydana gelen kasten yaralama, tehdit, hakaret, mala zarar verme, 6136 sayılı kanuna muhalefet olaylarının faili olan şüpheli şahıslar yakalanarak adli tahkikata başlanmıştır. Yine hakkında toplam 22 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı olan 1 şahıs yakalanmış, adli işlemlerinin akabinde tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir” denildi.
Karabük Safranbolu’da 200 bin çiçek üretildi Safranbolu Belediyesi tarafından şehirde çevre düzenlemesinde kullanılmak üzere seralarda 200 bin adetten fazla çiçek üretimi gerçekleştirildi. Safranbolu Belediyesinden yapılan açıklamada, Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde yer alan uygulama ve üretim birimlerinin, modern tarım teknikleri ve uzman ekip desteğiyle, çeşitli çiçek türlerinin üretimini başarıyla tamamladığı belirtildi. Üretilen çiçekler arasında kadife çiçeği, gül, çuha, sardunya, petunya ve begonya gibi popüler ve yerel çiçek türleri bulunduğu belirtilen açıklamada, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse öncülüğünde başlatılan bu büyük çiçek üretim projesinin, Safranbolu’nun sokaklarına, parklarına ve kamusal alanlarına renk kattığı kaydedildi. Aynı zamanda, doğal yaşamın korunması ve şehir estetiğinin artırılması açısından da önemli bir adım olarak değerlendirildiği ifade edilen açıklamada, “Safranbolu’nun tarihi ve kültürel dokusunu koruma gayreti, çiçek üretimiyle sınırlı kalmayıp, şehirdeki peyzaj düzenlemeleri ve yeşil alanların artırılması gibi çalışmalarla da devam ediyor. Bu çabalar, yerel halkın ve ziyaretçilerin daha yaşanabilir bir şehirde vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştiriliyor. Üretilen çiçeklerin bir kısmı şehrin park ve bahçelerinde kullanılacakken, bir kısmı da satışı yapılarak gelir elde ediliyor. Bu şekilde, şehrin her köşesinde doğal güzelliklerin ve renklerin daha fazla hissedilmesi amaçlanırken bölgede önemli bir konuma sahip olundu" denildi.