GENEL - 28 Ekim 2020 Çarşamba 13:11

Başkanlardan Cumhuriyet Bayramı mesajı

A
A
A
Başkanlardan Cumhuriyet Bayramı mesajı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ve Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam, Cumhuriyetin ilanının 97’nci yılı münasebetiyle birer kutlama mesaj yayımladı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ve Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam, Cumhuriyetin ilanının 97’nci yılı münasebetiyle birer kutlama mesaj yayımladı.


Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Zeynel Abidin Beyazgül, Cumhuriyetin ilanının 97’nci yılı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.


Türk milletinin en zor durumlarda bile ayağa kalkmayı bildiğini ifade eden Başkan Beyazgül, "Milletçe birlik ve beraberliğimizin en yüksek noktalara ulaştığı bu günlerde, emsali görülmemiş kahramanlıklarla kazandığımız İstiklal Savaşımızda, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizi taçlandıran Cumhuriyetimizin 97. Yıl dönümünü büyük bir coşku ve sevinçle kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Ülkemiz birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sergileyerek, demokrasi çerçevesinde yenilikçi yaklaşımlarını sürdürüyor. Bu kararlılık içinde, büyük bir milletin fertleri olarak, güzel bir geleceğe hep beraber yürüyerek, Cumhuriyetimizi var eden değerlere daima sahip çıkacağımıza inanıyor, bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal mücadelemizin tüm gazi ve şehitlerini, tarihimizin bu en büyük eserine emeği geçen tüm geçmiş büyüklerimizi, rahmet ve minnetle bir kez daha anıyor, Aziz Milletimizin ve kıymetli hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.


Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam da mesajında, Türk Milletinin önüne çıkan her zorluğu aşacağına inancının tam olduğunu ifade ederek,” Aziz milletimizin büyük fedakarlık ve cesareti sayesinde elde ettiği hürriyet ve bağımsızlığını taçlandıran Cumhuriyetin ilanının 97’nci yıl dönümünü büyük bir sevinç ve coşkuyla kutluyoruz. Tarihin her devrindeki şanlı zaferleri ile çağ açıp çağ kapatan, kurduğu devletlerle dünya siyasetinin gidişatını değiştiren Türk Milleti, 29 Ekim 1923’te karakterine en uygun yönetim biçimi olan cumhuriyeti kabul ederek, hür iradesine müdahale kabul etmeyeceğini, kendi kaderine hiç kimsenin müdahil olamayacağını tüm dünyaya ilan etmiştir. Mensubu olmaktan iftihar ettiğimiz necip milletimizin bir asırdır sıkı sıkıya sahip çıktığı Cumhuriyetimiz, milli birlik ve beraberliğimizden aldığı güçle her alanda gelişmekte ve hedeflerine ilerlemektedir. Geçmişte olduğu gibi bugün de yarın da birlik ve beraberliğimiz, çalışma ve başarma azmimiz ile yolumuza devam ederken, önümüze çıkan her zorluğu aşacağımıza inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin gurur günü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı tebrik ediyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu gururu bizlere yaşatan tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yad ediyorum” ifadelerine yer verdi.


Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın mesajında ise,“ Milletimizin birlik ve beraberliğinin en önemli tezahürü olan Cumhuriyet’in ilanı Türk milletinin, tarihte eşine ender rastlanan bir azim ve irade ile yapılan Kurtuluş Savaşı sonunda kazandığı, tarihindeki en büyük zaferidir. Bu anlamda Cumhuriyet, Türk Milletinin tarih sahnesinde yeniden var oluşunun adıdır. Hakimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğu Cumhuriyetimizin ilanının 97’nci yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi bir kere daha rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin bu büyük bayramını yürekten kutluyorum” ifadeleri kullanıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.