GENEL - 15 Şubat 2018 Perşembe 10:10

Çadırlarda yaşayan Suriyeli sığınmacılara sıcak yemek dağıtıldı

A
A
A
Çadırlarda yaşayan Suriyeli sığınmacılara sıcak yemek dağıtıldı

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde çadır kent dışındaki çadırlarda zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Suriyeli sığınmacılara sıcak yemek ikramında bulunuldu.

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde çadır kent dışındaki çadırlarda zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Suriyeli sığınmacılara sıcak yemek ikramında bulunuldu.


Ülkelerinde çıkan iç savaştan dolayı Türkiye’ye sığınan ve ilçe merkezinde çadırlarda yaşayan Suriyeli sığınmacılara yardımseverler sıcak yemek dağıttı. Yenişehir Mahallesi’ne giden ekipler, yaklaşık elli çadırda yaşayan ve sayıları 300’e ulaşan sığınmacılara yemekleri teslim etti. Maddi sıkıntılardan dolayı ev tutamayan sığınmacılar, yemek için yardımseverlere teşekkür etti.


Yemek firması sahibi yardımsever işadamı Hüseyin Tarım, "Afrin operasyonu bu insanlar için gerekli. Bu insanların refaha kavuşması için tekrar memleketlerine, topraklarına dönmesi için gerekli. Yaklaşık olarak bütçemden beş yıldır elimden geldiği kadar, gerek 500 gerek bin kişiye yardım etmeye çalışıyorum. Şu anda bir yıldır aralıklarla bu yardımı yapıyorum" dedi.


Suriyeli sığınmacılardan altı çocuk annesi Selva Mustafa El Dahır, Türk halkına teşekkür ederek, "Allah sizlere sıhhat ve afiyet versin. Sizlere teşekkür ediyorum bizler iyiyiz. Allah sizleri muvaffak etsin sizler elinizden geleni yapıyorsunuz. Her konuda yardımcı olmaya çalışıyorsunuz, biz bunu görüyoruz. Bizlere, çocuklarımıza her konuda yardımcı oluyorsunuz. Allah sizi muvaffak etsin. Her konuda yardımcı oluyorsunuz, gerek gıda yardımı, gerek giyim ve gerekse sıcak yemek konusunda bizlere destek veriyorsunuz" dedi.


Kaplarıyla birlikte yemek almaya gelen kadın, çocuk ve yaşlılar, yemek aldıktan sonra çadırlarının yollarını tuttu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Türkiye’ye kaçak yolla getirilen yaklaşık 100 bin adet tıbbi sülük ele geçirildi Kaçakçılık suçlarıyla mücadele ekipleri ile Arnavutköy İlçe Tarım Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından bir otelde yapılan operasyon çerçevesinde Türkiye’ye kaçak yolla getirilen 28 kilogram ağırlığında ve yaklaşık 100 bin adet tıbbi sülük ele geçirildi. Operasyon çerçevesinde yakalanan 2 şahsa da 2 milyon lira ceza kesildi. İstanbul kaçakçılık suçlarıyla mücadele Şube Müdürlüğüne gelen bir ihbar doğrultusunda Savcılık talimatı ve alınan arama izniyle Arnavutköy İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Görevlisi ekipleri Arnavutköy’de bulunan bir otele operasyon gerçekleştirildi. Operasyon çerçevesinde, 2 yabancı uyruklu şahsın bavulunda özel olarak hazırlanmış keseler bulundu. Keselerin içinde 28 kilogram ağırlığında ve yaklaşık olarak 100 bin adet civarındaki tıbbi sülük olduğu tespit edildi. Cites belgesine tabi olan ve kaçak yollarla İran’dan Türkiye’ye pazarlamak için getirildiği beyan edilen tıbbi sülüklerle ilgili herhangi bir evrak belge ibraz edilemediği öğrenildi. Ekipler, 1380 sayılı su ürünleri kanun kapsamında yasadışı yolla Türkiye’ye getirilen 28 kilogram civarındaki tıbbi sülüklere el koydu. Kaçak olarak tıbbi sülükleri Türkiye’ye getiren 2 yabancı uyruklu şahıs hakkında 2 milyon 624 bin 408 lira idari para cezası uygulandı.