GENEL - 21 Ocak 2020 Salı 14:32

Harran Üniversitesinde teknoloji transfer ofisi kuruldu

A
A
A
Harran Üniversitesinde teknoloji transfer ofisi kuruldu

Harran Üniversitesi Teknokent bünyesinde, akademik araştırmaların hızlı ve verimli ticarileşmesine ilişkin faaliyet ve organizasyonların yürütülebilmesi amacıyla Cabir Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Limited Şirketi kuruldu.

Harran Üniversitesi Teknokent bünyesinde, akademik araştırmaların hızlı ve verimli ticarileşmesine ilişkin faaliyet ve organizasyonların yürütülebilmesi amacıyla Cabir Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Limited Şirketi kuruldu.


Kurulan şirkete 8’inci yüzyılda bölgemizde yaşayan kimyacı ve metalurjist bilim insanı Cabir bin Hayyan’ın isminin verildiğini bildiren Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Hançer, “Transfer Ofisimize ismi verilen Cabir, zamanın Harran Üniversitesinin baş müderrislerindendir. Atomun parçalanıp çok büyük bir enerji açığa çıkaracağını Einstein’dan yaklaşık bin yıl önce söyleyecek kadar ileri görüşlü bir bilim insanıdır. Bu yönüyle bize ilham kaynağı olmuştur” diyerek Teknoloji Transfer Ofisine koordinatör olarak bilimsel anlamda birçok farklı projeye imza atan Harran Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Vardin’in atandığını söyledi.


Cabir Teknoloji Transfer Ofisi Limited Şirketinin akademik araştırmaların ticarileşmesi ve firmalaşmasına yönelik başarılı çalışmalar yürüteceğini belirten Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, “Koordinatör olarak atanan Prof. Dr. Vardin’in, bilimsel alt yapısı ve girişimci kişiliği ile bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğinden Üniversite yönetimi olarak eminiz. Kökleri asırlar öncesine dayanan Harran Üniversitesi’nin geçmişten gelen bilimsel çalışma vizyonunun asırlar sonrasına da taşınması için çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Teknokent ve Şanlıurfa’mız için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Fethiye’de Softbol Türkiye Şampiyonası başladı Muğla’nın Fethiye ilçesinde Küçük Kızlar ve Yıldız Kızlar Okul Sporları Türkiye Softbol Şampiyonası, açılış seremonisi ile başladı. Kız sporcular 5 gün boyunca mücadele edecek. Türkiye Okul Sporları Federasyonu tarafından Fethiye’de ilk defa düzenlenen Küçük Kızlar ve Yıldız Kızlar Okul Sporları Türkiye Softbol Şampiyonası törenle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından tören geçişiyle başlayan şampiyonada, kız öğrenciler 5 gün boyunca mücadele edecek. 29 Nisan Pazartesi gününe kadar devam edecek karşılaşmaların ardından küçük kızlar ve yıldız kızlar Türkiye şampiyonları belli olacak. 16 ilden 33 takımla 500 sporcunun katıldığını söyleyen Fethiye Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, “Bu tür organizasyonlar ilçenin tanıtım ve turizmine büyük katkı sağlıyor” dedi. Açılış töreninde sporculara hitap eden Fethiye Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, “Geçen hafta okul sporları Beyzbol şampiyonasını ilçemizde tamamlamıştık. Farklı spor dallarının müsabakalarında öğrencilerimizi misafir ediyoruz. Bu tür organizasyonlar ilçenin tanıtım ve turizmine büyük katkı sağlıyor. Bu anlamda federasyon başkanımıza da teşekkür ediyoruz. 16 ilden 500 sporcumuz, 33 takımımız var. Pazartesi günü de Türkiye şampiyonlarımız için ödül töreni yapacağız” dedi.