EĞİTİM - 24 Kasım 2021 Çarşamba 11:11

Hayali köy okulunda öğretmen olmaktı, hayalini gerçekleştirdi

A
A
A
Hayali köy okulunda öğretmen olmaktı, hayalini gerçekleştirdi

En büyük hayali bir köy okulunda öğretmen olmak olan Nergiz Kılıç, atandığı Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı bir köy okulunda bu hayali gerçekleştiriyor.

En büyük hayali bir köy okulunda öğretmen olmak olan Nergiz Kılıç, atandığı Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı bir köy okulunda bu hayali gerçekleştiriyor.


Gaziantep doğumlu ve 2 çocuk annesi Sınıf Öğretmeni Nergiz Kılıç, lise yıllarından bu yana bir köy okulunda öğretmen olma hayalini Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Kartal kırsal Mahallesinde gerçekleştiriyor.


Sözleşmeli olarak Gaziantep kırsalında öğretmenlik yapan ve 2019 yılında kadroya atanan Nergiz öğretmen, çevresinin tüm ısrar ve uyarılarına rağmen, tercihlerde köy okulunu ön sıralarda yazarak, ilçeye 25 kilometre uzaklıkta bulunan Kartal ilkokulunu atandı.


Atandığı 2 yıl içerisinde eşinin destekleriyle, durmadan çalışan Nergiz öğretmen, içini ve dışını boyadığı okuluna yepyeni bir görünüm kazandırdı. Bununla da yetinmeyen fedakar öğretmen, okul çatısını ve bahçe duvarlarını da onarmayı başardı. Okulunu baştan sona yenileyen örnek öğretmenin şimdi tek bir hayali kaldı, oda bir sınıfına halı ve küçük masalar temin ederek, ev ortamı gibi bir ders ortamı sağlamak.



Hayalim bir köy okulunda öğretmen olmaktı


Hayalinin bir köy okulunda öğretmen olmak olduğunu ve bu hayaline kavuştuğunu söyleyen Nergiz Kılıç, ”Evli ve 2 çocuk annesi olduğunu belirterek, ”Aslında 2 tane değil, benim 32 tane çocuğum var. Öğrencilerimi kesinlikle çocuklarımdan ayırmıyorum. Liseden beri en büyük hayalim bir köy okulunda öğretmen olmaktı. Gerek lisede ve gerekse de üniversitede hep böyle bir köy okulunda öğretmen olma hayaliyle yaşadım ve bu amaç doğrultusunda çalıştım. 2019 yılında atanarak hayalimin ilk adımını attım.



Çevresinin tüm ısrarları onu kararından vazgeçirmedi ve öğretmen Nurten Akkuş’u örnek aldı


Dünyanın en iyi 10 öğretmeni arasında giren Nurten Akkuşu’u kendisine örnek aldığını söyleyen Nergiz Kılıç, çevresinin tüm ısrarlarına rağmen, köy okuluna tercih verdiğini belirtti. Nergiz öğretmen, “Ben dünyanın en iyi 10 öğretmeni arasına giren, değerli öğretmenim Nurten Akkuş’u her zaman örnek almışımdır. Ben de onun gibi bir öğretmen olmak istiyorum. Tercih yapacağım sıralarda çevrem, köy okuluna atanmamam konusunda beni çok uyardı. ‘Köy okulu zordur, evlisin, 2 tane küçük çocuk annesisin, yapamazsın’ dediler ama ben vazgeçmedim, yılmadım ve kesinlikle yapacağım dedim. Çünkü köy okulunda öğretmenlik yapmak benim en büyük hayalimdi. Ondan dolayı dinlemedim çevremi ve tercihimi buraya verdim. Eşim de sağ olsun, bu konuda bana her zaman yardımcı oldu, benim yanımda durdu” dedi.



Okul binasında çok eksik vardı


Atanmasının ardından okula geldiğini ve birçok eksiklikle karşılaştığını, bu eksikliklerin kendisini yıldırmadığını, tam tersine daha da azim kattığını söyleyen Nergiz öğretmen, ”Okula ilk geldiğimde tabii okulun çok eksiklerinin var olduğunu gördüm ama bunlar benim azmimi, heyecanımı kırmadı, ben bu eksiklikleri tamamlayabilirim dedim. Ben de zaten böyle uğraşacak, değişim yapacak bir okulun hayalini kuruyordum. Karşılaştığım manzara karşısında gülümsedim açıkçası. Evet, ben burada bir şeyler yapabilirim dedim. Köy öğrencilerine hizmet etmek, onları eğitmek çok güzel. Çünkü onları kazanmalıyız, onların da şehirdeki çocuklar gibi bir eğitimi olmalı. Ben bunu yapabileceğime inandım ve başardığıma da inanıyorum” diye konuştu.



Zaman kaybetmeden kolları sıvadım


Nergiz Kılıç, ”Açıkçası ben biraz sabırsızım. Geldiğim gibi çalışmaya başladım. Biraz boya temin ederek, kendi imkanlarımla okulumun içini boyadım. Suyumuz ve depomuz yoktu. Yeni bir su deposu ayarladım, bu sayede öğrenciler ellerini ve yüzlerini yıkayabildi. Burada bana her zaman destek çıkan İlçe Milli Eğitim Müdürüme çok teşekkür etmek istiyorum, o da her koşulda bana destek oldu. Su deposundan sonra okulumun çatısını, bahçe duvarlarını ve kenar çitlerini onardık, okulu tekrardan bir inşaat alanına çevirdik. Sonrasında sosyal medya üzerinden, okulları onaran, boyayan bir grup ile iletişime geçtim. Sağ olsun onlar da geldiler, hep birlikte okulumuzu boyadık. Çocuklarla birlikte eğlenerek boyama işini yapıyoruz. Okulumuz rengârenk oldu. Okuluma baktıkça hayallerime yavaş yavaş yaklaştığımı hissediyorum” dedi.



Okul için tek bir hayalim kaldı, sınıfımı halı ve küçük masa sandalye ile donatmak


Okulu sil baştan yenilediklerini, tek bir eksiğin kaldığını belirten Nergiz öğretmen,” Tek bir hayalim kaldı, oda 1’inci ve 2’nci sınıf öğrencilerimin kullandığı büyük bir sınıfım var, onu halı, küçük masa ve sandalyelerle donatarak, sıcak bir ev ortamı gibi bir ders ortamı sağlamak. İnşallah bunu da başarırım” ifadelerini kullandı.


Eşinin her zaman kendisine destekçi olduğunu ve her şartta okula gelip kendisiyle çalıştığını belirten fedakar öğretmen, öğretmenliğin yalnız ders vermek olmadığını, öğrencilerine bir anne ve baba şefkatiyle yaklaştığını sözlerine ekleyerek, “Bulunduğumuz bölge Karacadağ bölgesi. Karacadağ bölgesi, biliyorsunuz soğuk bir coğrafya. Sabah erkenden okuluma gelir, ilk iş olarak çocuklarımın üşümemesi için sobamı yakarım, buna çok dikkat ederim. Çünkü sabahları çok soğuk oluyor. Onların üşümesine dayanamam. Sobamızı yakar ve dersimizi işleriz”



Hiç pişman olmadım


2 yıldır köy okulunda öğretmenlik yaptığını ve hiçbir zaman pişman olamadığını söyleyen Nergiz Kılıç, ”2 yıldır burada öğretmenlik yapıyorum, çok mutluyum, iyi ki buraya atandım diyorum. Hiçbir zaman keşke demedim ve İnşallah bundan sonra daha çok iyikileri biriktirmeye çalışacağım. Bu köy okulunda hayallerimi adım adım yaşıyorum ve çok mutluyum” diye konuştu.


Öğretmeninden çok memnun olduğunu ve çok sevdiğini söyleyen dördüncü sınıf öğrencisi Gülbahar Yediveren, ”Öğretmenimizi çok seviyoruz, geldiğinden bu yana okulumuzda çok güzel şeyler yaptı. Okulumuzu boyadı, bize çok iyi dersler veriyor. Biz onu çok seviyoruz” dedi.


Öğrencilerden Fatma Nur Çelik ise ”Öğretmenimiz okulumuzu boyadı, okulun içini ve dışını boyadı, rengârenk yaptı. Okula her geldiğimizde sobamızı yakıyor, bize çok güzel dersler veriyor, çok iyi davranıyor. Bizim öğretmenimiz çok güzel bir öğretmen, dünyanın en güzel öğretmeni diyebilirim. Biz onu çok seviyoruz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Trendyol 1. Lig: Altay: 0 - Manisa FK: 2 Trendyol 1. Lig’in 31. haftasında Altay, konuk ettiği Manisa FK’ya 2-0 mağlup oldu. Maçtan dakikalar 12. dakikada sol kanattan savunma arkasına sarkan Rroca, pasını penaltı noktasına doğru gönderdi. Uygun durumdaki Burak meşin yuvarlağı boş ağlara yolladı. 0-1 15. dakikada sağ kanattan ceza sahasına giren Diallo’nun ortasında kaleci Ozan ile karşı karşıya kalan Rroca, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. 0-2 59. dakikada Özgür Özkaya’nın ceza yayının gerisinden vuruşunda top üstten dışarı çıktı. 89. dakikada Mary’den pasıyla kaleci Ozan ile karşı karşıya kalan Burak Ozan’dan sıyrılıp şutunu çekti, Özgür son anda çizgi önünden kafayla topu çıkardı. Hakemler: Feridun Daldaş, Oğuz Kağan Çalışır, Selim Şenöz Altay: Ozan Evrim Özenç, Yusuf Tekin (Nurettin Küçükdeniz dk. 77), Sefa Özdemir, Kuban Altunbudak (Ege Parmaksız dk. 88), Özgür Özkaya, Ceyhun Gülselam, Salih Sarıkaya, Enes Yetkin (Eren Erdoğan dk. 46), Mehmet Gündüz (Murat Berkan Demir dk. 77), Enes Öğrüce, Deniz Kadah (Mehmet Onur Yıldız dk. 77) Yedekler: Mustafa Çalışkan, Tugay Gündem, Salih Oktay, Murat Uluç, Hikmet Çolak Teknik Direktör: Cüneyt Biçer Manisa FK: Erhan Erentürk, Daniel Graovac, Alberk Koç, Sinan Osmanoğlu, Sertan Tashkin (Bedirhan Altunbaş dk. 81), Eduart Rroca, Demba Diallo (Kerim Frei dk. 56), Burak Altıparmak, Bekir Karadeniz, Sandro Lima (John Mary dk. 73 Sandro Lima), Jetmir Topalli Yedekler: Eren Karaş, Andrej Djokanovic, Bartu Göçmen, Muhammet Ensar Akgün, Kazım Can Kahya, Mohamed Ofkir, Alp Ada Abay Teknik Direktör: Levent Devrim Goller: Burak Altıparmak (dk. 12), Eduart Rroca (dk. 15) (Manisa FK) Kırmızı kart: Eduart Rroca (dk. 83) (Manisa FK) Sarı kartlar: Nurettin Küçükdeniz (Altay)
İstanbul Kulüpler Birliği, TFF seçimini haziranda istiyor Kulüpler Birliği, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) seçimleriyle ilgili açıklama yayımlayarak, seçimin haziran ayının ilk haftası yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Kulüpler Birliği’nin konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle: "Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı tarafından 18 Temmuz’da yapılacağı ilan edilen seçimli genel kurul tarihinin, aşağıda paylaştığımız sebeplerden ötürü haziran ayının ilk haftasında yapılmasının elzem olduğunu düşünmekteyiz. Ülkemizde futbol sezonu genel olarak her yıl Mayıs ayının bitimiyle kapanmakta, Avrupa Kupaları öne elemesi oynayacak kulüplerimiz açısından ise en geç Haziran sonu itibarıyla futbol faaliyetleri yeniden başlamaktadır. Hal böyle iken, yeni sezon planlamalarının tamamının bu takvime uygun olarak yapılması gerekmektedir. Zira; 1. Spor kulüplerinin mali takvim yılı 31 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasındadır. Bu kapsamda, Kulüp Lisans ve Finansal Sürdürülebilirlik Talimatı’nda yapılması gereken değişikliklerin bu takvime uygun olarak yapılması kaçınılmaz bir gerçekliktir. Bu konularda yeni sezon için yapılacak değişiklikler için yeni yönetime kendi bakış açısı, futbol yönetim anlayışı ve ilkelerine uygun hareket alanı tanınmalıdır. 2. Ülkemizde futbol faaliyetlerinin sezon içerisinde ortaya çıkan eylem ve davranışlar, TFF Yönetim Kurulu ve Hukuk Kurulları ile diğer yürütme kurulları tarafından değerlendirilerek karara bağlanmaktadır. Gelinen noktada, en büyük sorun ülkemiz futbolunun organizasyonu ve idaresinden sorumlu TFF Yönetim Kurulu’na ve diğer kurullara duyulan güvensizliktir. Dolayısıyla, kurulların yönetim ve karar istikrarı sağlayabilmesi adına aynı yönetim anlayışı ile döneme başlaması ve devam etmesi elzemdir. Bu sebeple, yeni seçilecek yönetimin kendi bakış açısı ve ilkelerine uygun kurullar oluşturması için yeni sezon başlangıcına kadar makul bir zaman dilimi tanınmalıdır. Yeni yönetim, 18 Temmuz’da seçildikten sonra kendi ilke ve bakış açısıyla yeterli çalışma zamanı olmasa da bu değişiklikleri yapmış olsa dahi ilan ve tahkim itiraz süreleri dikkate alındığında liglerin başlama tarihine yetişmesi mümkün değildir. 3. 2024/2025 futbol sezonunun 9 Ağustos 2024 tarihinde başlayacağı ilan edildiği göz önünde bulundurulduğunda; transfer dönemlerinin, lig statülerinin, A Takım listelerinin ve futbolcu uygunluklarının yeni yönetim tarafından hazırlanması fiilen mümkün olmayacağından, değişmesini talep ettiğimiz bugünkü anlayışla hazırlanması hedeflenen amaca hizmet etmeyecektir. 4. Yeni sezon için yapılacak olan hakem klasman atamalarının belirlenmesinin yeni seçilecek yönetim kuruluna bırakılması gerekmektedir. Bu sebeple yeni seçilecek yönetime hareket alanı bırakmayacak olan 18 Temmuz tarihinin kabulü mümkün değildir. 5. Ülke futbolunun yönetim esaslarını teşkil eden TFF Ana Statüsü, talimatlar, lig ve kupa statülerinin maddi gerçekliğe uygun olarak detaylı araştırma ve futbol paydaşlarıyla bilgi alışverişi neticesinde hazırlanması gerekmektedir. Bu şekilde hazırlanmayan talimatların yıl içerisinde sezon devam ederken sürekli olarak revizyona uğraması hakkaniyet ve adalet duygularını zedeleyecektir. En güncel örnek olarak 2023/2024 futbol sezonu içerisinde Futbol Disiplin Talimatı’nın 44.maddesinin 3.fıkrasında yapılan değişikliğin tahkim kurulu tarafından iptal edilmesi karşımıza çıkmaktadır. 6. 2024/2025 sezonu TFF bütçesinin mevcut Yönetim Kurulu tarafından belirlenirken, seçilecek yeni yönetimi etkileyebilecek kararların alınma ihtimali de bugünkü talebimizin ne kadar haklı olduğunu ortaya koymaktadır. Ülkemiz futbolunun içerisinde bulunduğu kaotik durum, bir gün dahi gecikmeyi kaldırabilecek noktada değildir. Bunun için hep birlikte şahsi menfaat ve beklentilerimizi bir kenara bırakarak Haziran ayı başında TFF Seçimli Genel Kurulu’nu yapmak zorundayız. Bugün bu sorumluluktan kaçanlar tarihte Türk futboluna verdikleri zararla hatırlanacaktır."
Edirne Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne’nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti Edirne’de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne’nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne’nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti. Sabah eşi tarafından yatağında hareketsiz halde bulunan Dinar’ın kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiği belirlendi. İki ay içersinde 2 kardeşini toprağa veren ciğerci esnafı Bahri Dinar’ın kalbi daha fazla bu acılara dayanamadı. Ciğerci esnafı Bahri Dinar’ın ağabeyleri Nazmi Dinar (68) Şubat ayında geçirdiği kalp krizinden, Bahattin Dinar (65) ise Perşembe günü Uzunköprü ilçesinde geçirdiği iş kazasında hayatını kaybetmişti. Ciğerci Bahri Dinar, ikindi namazının ardından Eski Camide düzenlenen cenaze töreni ile birlikte son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine katılan çok sayıda vatandaş, göz yaşlarına hakim olamadı. Cenazeye Adülhey de katıldı Kurtlar Vadisi dizisinde hayat verdiği Abdülhey karakteriyle akıllarda yer edinen ünlü oyuncu Kenan Çoban da, "Sabah çok üzücü bir haberle uyandık. Yakın dostumdu. Bahri abi bir değerdi. Ciğerci Bahri diye anılıyordu ama bizim ciğerimizi yaktı. Edirne’mizin Türkiye’mizin başı sağ olsun" dedi.