- 15 Mayıs 2019 Çarşamba 16:05

HRÜ Rektör Yard. Oymak’tan ŞUÇGAD’a ziyaret

A
A
A
HRÜ Rektör Yard. Oymak’tan ŞUÇGAD’a ziyaret

Harran Üniversitesi Rektör Yard.

Harran Üniversitesi Rektör Yard. Prof. Dr. Seyit Ahmet Oymak, Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği (ŞUÇGAD) Başkanı Tahir Gülebak’ı ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu.


Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneğine ziyaretler devam ediyor. Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Ahmet Oymak Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği (ŞUÇGAD) Başkanı Tahir Gülebak’ı dernek binasında ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette Gülebak, Rektör Yard. Oymak’ı çalışmalarından dolayı tebrik etti. Gülebak, daha öncelerinde basın ile üniversite arasında yaşanan iletişimsizlik sorunlarını Rektör Yard. Oymak’a iletti. Rektör Yard. Oymak’ta, Gülebak’ın kendilerine gösterdiği misafirperverlikten dolayı teşekkür etti.


‘Üniversite ve basın arasında mesafe olmamalıdır’


Harran Üniversitesi’nin geçmiş dönemlerde basınla arasında kopukluğun yaşandığı bununda üniversiteye büyük zarar verdiğini belirten Başkan Gülebak, “Basın olarak geçmiş dönemlerde Harran Üniversitesi ile büyük bir iletişi kopukluğu mevcuttu. Yapılan çalışmalar tam anlamı ile basına aktarılmadığı gibi basınla pek yakınlaşma olmuyordu. Üniversite hepimizin üniversitesidir. Şehrimizin üniversitesinin ve eğitiminin en iyi yere gelmesi için elimizden gelen her çalışmanın içinde bulunmak isteriz. Ama daha önceki dönem rektör bununla ilgili çok sıkıntılıydı. Basınla birlikte üniversitemiz çok daha güzel yerlere gelebilir” dedi.


’Basınımızla birlikte üniversiteyi kalkındıracağız’


Rektör Yard. Oymak da, “Bu kadim olan üniversitemizde yetersiz politikalardan dolayı bir türlü tamamlanamayan, eksik bir durumda kaldı. Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle üniversiteye İstanbul’dan, İTÜ’den Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik hocanın Rektör olarak atandı. Rektör Beyin üniversitede yeni bir değişim havası kattığını düşünüyorum. Başarı için mücadele eden herkese şükran ve minnet borçluyuz. Yeni rektörü beyle birlikte bizlerde üniversitemizi en iyi yere getirme planı içindeyiz. Daha önceki dönem hatalar yapılmış ve çalışmalar çok geride kalmış olsa da biz üniversite ile şehri birbiri ile kaynaştıracağız. Bu alanda basınımıza büyük bir ihtiyacımız var, basın şehrin dili, kulağı gözüdür bundan dolayı bizde basınımızla sürekli iletişim halinde olup üniversitemizi şehrimizde ve ülkemizde en iyi noktaya getirmenin çabasında olacağız” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Hem Düzceliler hem şehir dışından gelenler hayran kaldı Düzce’nin doğal güzellikleri 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde tatilcilerin akınına uğradı. Düzce Belediyesi turizm şirketi Beltur A.Ş. tarafından işletilen Samandere ve Aydınpınar Şelaleleri’ni ziyaret edenler hem piknik yaptı hem de ucuz hizmetin tadını çıkardı. Düzce bayram tatili boyunca en çok tercih edilen gezi rotalarından biri oldu. 9 günlük tatilde hem Düzceliler hem de şehir dışından gezmeye gelen vatandaşlar Düzce Belediyesi Sosyal Tesisleri’ni ziyaret etti. Her gün büyük yoğunluğun gözlendiği noktaların en başında da eşsiz doğal güzellikleri ve piknik alanları ile ilgi çeken Samandere ve Aydınpınar Şelaleleri oldu. Şehir merkezine yakın lokasyonlarda yer almaları dolayısıyla ilk tercih edilen yerlerde Samandere’de 4 bin, Aydınpınar’da 4 bin 500 olmak üzere tatil boyunca toplam 8 bin 500 kişiye hizmet verildi. Ailelerin ilk tercihi aydınpınar tesisleri oldu Düzce Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde yeme-içme hizmetlerinin de uygun fiyatlarla sunulduğu özellikle Aydınpınar Şelaleleri’nde piknik alanları dolup taşarken kahvaltıya gelenler de yoğunluk oluşturdu. Geçtiğimiz günlerde yapımı tamamlanarak hizmete hazır hale getirilen Dome çadırlar ve Bungalov evler de ilgi odağı olurken konaklama hizmeti verilmeye başlandı. Tüm tesisler ziyaretçilerden tam not aldı Düzce Belediyesi Beltur A.Ş. tarafından işletilen Mutfak Sanatları Merkezi, 23 Nisan Parkı Kahvaltı Evi, Erguvan Sosyal Tesisleri, Akçakoca Bey Konakları da kahvaltı ve yemek hizmeti vermeye devam etti. Burada da tatil boyunca vakit geçiren misafirler sunulan lezzetlerin çeşitliliği ve hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirdi.