ASAYİŞ - 19 Ocak 2020 Pazar 23:37

İtfaiyecilerden duygulandıran hareket

A
A
A
İtfaiyecilerden duygulandıran hareket

Şanlıurfa’da iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralanırken olay yerine giden itfaiyeciler, üşüyen yaralı yaşlı kadının üstünü parkeleriyle örttü.

Şanlıurfa’da iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralanırken olay yerine giden itfaiyeciler, üşüyen yaralı yaşlı kadının üstünü parkeleriyle örttü.


Edinilen bilgiye göre kaza, gece saatlerinde Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesine bağlı Seyrantepe Mahallesi Maşuk Toki girişinde meydana geldi. Sürücülerinin isimleri öğrenilemeyen 33 NTK 32 plakalı otomobil ile 63 YE 632 plakalı otomobil, trafik sinyalizasyon işaretlerinin bulunduğu bölgede çarpıştı. Kazada İrem K., Arife M. ve Güler M. yaralandı. Kazanın yaşandığı bölgeye giden itfaiye ekipleri yaralılar arasında bulunan üşüyen yaşlı kadının üstünü parkeleriyle örterek ısıtmaya çalıştı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri ise yaralılara ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulansla kentteki çeşitli hastanelere götürdü.


Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Kırsal kalkınmaya tavuk desteği Kocaeli’de "Doğal Salma Yumurta Tavukçuluğu Projesi" projesi çerçevesinde üreticilere yüzde 50 hibe ile yerli ırk tavuk, yem ve kümes desteği veriliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesince, yumurta tavukçuluğunun geliştirilmesi ve kırsalda üreticilerin gelir düzeyinin artırılması amacıyla geçtiğimiz yıllarda hayata geçirilen Doğal Salma Yumurta Tavukçuluğu Projesi çerçevesinde, bu yıl da çiftçilere yüzde 50 hibeli tavuk, yem ve kümes ekipmanı desteği verilecek. Türkiye’nin ilk yerli ve ödüllü yumurtacı tavuk ırkı olan Atak-S yarka tavuk desteği için üreticilerden talepler alınmaya başlandı. Muhtarlık İşleri Dairesi Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğünce yürütülen ve Türkiye Tarım Şehirleri Birliği tarafından ödüle layık görülen proje kapsamında, üreticilere yüzde 50 hibeli 16-18 haftalık Atak-S cinsi yerli tavuk, yemlik, folluk, suluk ve tavuk yemi desteği sağlanacak. Doğal ortamlarda beslenen, hastalıklara dirençli ve yılda en az 280 gün yumurtlama özelliğine sahip yerli ve milli Atak-S yarka tavuklar, gelecek kuşaklar için sağlıklı bir dünyada yaşama ve sağlıklı beslenme hakkının savunulmasına da katkı sağlayacak. Kırsal kalkınmaya ve çiftçilerin gelir düzeyinin artırılmasına büyük katkı sağlayacak proje ile ayrıca kırsaldan kente gidişin engellenmesi ve kentten kırsala geri dönüşün teşvik edilmesi de amaçlanıyor. Desteklerden yararlanmak isteyen üreticilerin, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın biogüvenlik kurallarına uygun Kanatlı Hayvan İşletme Tescil Belgesi ile başvurularını 26 Nisan Cuma günü mesai bitimine kadar Muhtarlık İşleri Dairesi Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğüne şahsen yapmaları gerekiyor.
Bursa Mudanya sporda da öncü olacak Cumhur İttifakı AK Parti Mudanya Belediye Başkan Adayı Gökhan Dinçer, ilçeye kazandıracakları tesislerle gençlerin çok daha kolay bir şekilde spor yapabileceğini söyledi. Cumhur İttifakı AK Parti Mudanya Belediye Başkan Adayı Gökhan Dinçer, 31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlere sayılı günler kala vatandaşlarla biraraya gelmeye devam ediyor. Trafik sorunundan, otopark sıkıntısına, kentsel dönüşümden, çevre yolu projesine, spor tesislerinden, gençlik merkezlerine, emekli yaşam merkezinden, kültür merkezine kadar hayata geçirmeyi planladıkları birçok projeyle Mudanya’yı daha konforlu bir yer haline getirmeyi amaçlayan Dinçer, son olarak ilçedeki sporcular ve aileleriyle buluştu. Mudanya Spor Salonu’nda düzenlenen iftar programına katılan AK Parti Mudanya Belediye Başkan Adayı Gökhan Dinçer, yine yoğun ilgisiyle karşılandı. İlçedeki gençlerin sporla daha rahat buluşabilmesi için tesisler kuracaklarını belirten Dinçer, "Geleceğimiz gençlerimiz bizim için önemli. Mudanya’ya kazandıracağımız spor tesislerimizle ilçemiz birçok alanda olduğu gibi sporda da öncü olacak. Yıllardır atıl durumda olan Mudanya Stadı’nı atletizm pistinden spor salonuna, uyumayan kütüphaneden, Mudanyaspor müzesine kadar içinde birçok bölümün olacağı şekilde yenileyeceğiz. Ayrıca Tirilye’ye futbol sahası, köylerimize sahalar yapacağız. Bunlarla birlikte kuracağımız gençlik merkezleri ve dijital spor tesisiyle gençlerimiz artık daha rahat şekilde spor yapabilecek" diye konuştu.