- 15 Kasım 2019 Cuma 16:36

Osmanlı ile Selçuklu mimarisiyle inşa edilen cami ibadete açıldı

A
A
A
Osmanlı ile Selçuklu mimarisiyle inşa edilen cami ibadete açıldı

Şanlıurfa’da Osmanlı ve Selçuklu mimarisine uygun olarak nakış ve desenler işlenen 11 Nisan Kurtuluş Camisi dualarla ibadete açıldı.

Şanlıurfa’da Osmanlı ve Selçuklu mimarisine uygun olarak nakış ve desenler işlenen 11 Nisan Kurtuluş Camisi dualarla ibadete açıldı.


Osmanlı ve Selçuklu mimarisine uygun olarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen 11 Nisan Kurtuluş Camisi, 11 Nisan Şehir Parkına bağlayan üst geçidi, yürüyen merdiveni, 2 asansörü ve toplam 6 girişi ile tamamı Şanlıurfa taşından inşa edildi. Cami içerisinde bulunan alanlara Osmanlı ve Selçuk sanatına uygun nakış ve desenler işlendi. Camii bin metrekarelik namazgah katı, 320 metrekarelik mahfil katı, bin metrekare avlusu ile 4 adet tek şerefeli minaresi bulunmakta. Bin metrekare büyüklüğünde 10 küçük kubbesi, 20 revaklı avlusu bulunmakta.


Cuma Namazı öncesi gerçekleştirilen açılışa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Açılışa Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa CHP Milletvekili Aziz Aydınlık, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Taştan, CHP Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Çıdır, İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Fedai Çakmak, STK Temsilcileri, ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.


Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duaların ardından caminin açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından cuma namazı eda edildi. Açılışın hayırlı olmasını dileyen Beyazgül, 11 Nisan Kurtuluş camisinin Şanlıurfa’ya yakışır bir cami olduğunu belirtti.


Şanlıurfa Müftüsü Mehmet Aktaş ta, 11 Nisan Kurtuluş Camisi’nin açılışını yaptıklarını ve cami yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Doç. Dr. Uğur, “Hormon sağlığı için özellikle sebze ve meyve ağırlıklı olacak şekilde beslenmeliyiz” Hormonların çok önemli olduğunu dile getiren Doç. Dr. Kader Uğur, “Hormonların hem yüksekliği hem de düşüklüğü vücudumuzda hastalıklara sebep olabilir. Hormon sağlığı için özellikle sebze ve meyve ağırlıklı olacak şekilde sağlıklı beslenmeliyiz” dedi. Fırat Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kader Uğur, 24 Nisan Hormon Günü çerçevesinde hormonların önemi hakkında bilgi verdi. Doç. Dr. Kader Uğur, “Hormonlar insan vücudunda büyüme, gelişme, üreme ve metebolik olayları sağlayan salgılardır. Hormonların olmaması durumunda yaşam devam edemez. Hormonların hem yüksekliği hem de düşüklüğü vücudumuzda hastalıklara sebep olabilir. Hormon sağlığı için özellikle sebze ve meyve ağırlıklı olacak şekilde sağlıklı beslenmeliyiz. Haftada en az 2 saat kadar düzenli yürüyüş, her gün düzenli olarak 7 saat uyumak, endokrin bozucular olan plastik kaplar yerine cam şişelerden su içilmesi ve paslanmaz çelik kapların kullanılması lazım. Ayrıca evin tozlardan arındırılarak düzenli bir şekilde temizlenip havalandırılması önem arz etmektedir. Bazı önemli hormon eksikliklerini engellemek için, özellikle kalsiyum içeriği yüksek süt, yoğurt, peynir ve yeşillik gibi gıdaların günlük hayatımızda tüketilmesi gerekiyor. İyot açısından zengin olan balık, süt, yumurta gibi gıdaların düzenli olarak tüketilme hormon sağlığı açısından önemlidir" diye konuştu.