EĞİTİM - 13 Mayıs 2022 Cuma 11:44

Siverek’te üniversite öğrencileri için yurt yapılıyor

A
A
A
Siverek’te üniversite öğrencileri için yurt yapılıyor

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde uzun süredir talep edilen ve yapılan çalışmalar sonucu Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar’ın girişimiyle 300 kişilik öğrenci yurdu yapılıyor.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde uzun süredir talep edilen ve yapılan çalışmalar sonucu Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar’ın girişimiyle 300 kişilik öğrenci yurdu yapılıyor.


Harran Üniversitesi (HRÜ) Uygulamalı Bilimler Fakültesi ve Meslek Yüksekokulunun bulunduğu ilçede eğitim gören öğrencilerin barınma sıkıntısı böylece çözüme kavuşacak.


Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Yüksekokul bahçesinde bulunan ve atıl durumdaki binada yapılacak olan sağlıklaştırma çalışması sonucunda 220 Kız ve 80 erkek öğrenci kapasiteli yurt hizmet verecek.


Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak’ın da katıldığı açıklamada, yurt kazandırılmasının önemi anlatıldı.


Yurdun Siverek’te elzem olduğunu aktaran ve çözüme kavuşturulmasının sevincini yaşadıklarını dile getiren Belediye Başkanı Çakmak, “Şehrimizde bir fakülte ve yüksekokul var ancak yurdu olmaması noksanlıktı. Bu konu Avrupa Birliği (AB) Uyum Komisyonu Başkanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekilimiz sayın Mehmet Kasım Gülpınar’a iletildiğinde ilgileneceğini söyledi. Sayın vekilimiz kısa bir süre önce yurdun çözüme kavuşturulduğu bilgisini bizimle paylaştı. İlçe sakinleri olarak bu müjdeli habere çok sevindiklerini” söyledi


Siverek İl Yapma ve Kalkındırma Derneği (Sivil-Der) fahri başkanı Koçali Aymaz, yurt binasının yapılması için sarf edilen çabaların sonuç verdiğini belirterek, katkı sunan herkese teşekkür etti


Harran Üniversitesi rektörlüğüne çağrıda bulunan Aymaz, yurt binasının çözüme kavuşmasının ardından Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nde yeni bölümlerin açılmasını beklediklerini söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Teknoloji çağında gün geçtikçe okuma oranı düşüyor Mardin’de öğrenciler, teknoloji çağında okuma oranının düştüğünü dile getirdiler. Mardin’de kütüphanelerde ders çalışan öğrenciler, okuma alışkanlıklarının her geçen gün düştüğünü söyledi. Okuma alışkanlığının ailede başlaması gerektiğine dikkat çeken Okan Hakan, "Kitap okumaya küçük yaşta başlanmalıdır. Ailenin vermesi gereken bir alışkanlık olması gerekiyor. Yaşa göre okunacak kitap değişir. Kitap okuma konuşma, diksiyon için çok yararlıdır. İlk başta aile, daha sonra okulda bununla ilgili bilgi verilmelidir. Teknolojiye göre kitap tercih edilmesi daha faydalı diye düşünüyorum" dedi. Okuma oranlarının düşmesini teknolojinin gelişmesine bağlayan Fahriye Kübra Teken ise, her türlü bilgiye internet yolu ile erişim sağladıklarını söyledi. Teken, "Her türlü bilgiye oradan ulaşmaya sahip olduk. İnsanlar teknolojiyi daha kolay bulduğu için oraya yöneliyor ama bence okumanın tadı daha farklı. Bu alışkanlığı pandemi döneminde edindim. O zamandan beri düzenli okumaya gayret ediyorum. Ayda üç kitap bitirmeye çalışıyorum. Okumadan önce olaylara daha düz bakıyordum. Kitap okuma alışkanlığı edindikten sonra insanlarla empati kurabildiğimi, hayata daha farklı baktığımı, duygusal ve manevi açıdan daha çok geliştiğimi fark ettim. Kitap okumak insanın bakış açısını genişletiyor. Kitap okumaya başlayan bir daha bırakamayacak. Çünkü kendi içinize çekiliyorsunuz ve bir nevi o karakterlerin hayatında yaşıyorsunuz. Sizin tanıdığınız insanlar gibi oluyorlar. Tanıştığınız her insan, giriştiğiniz her işte daha farklı bakmayı öğrendiğiniz için size bu tarz bir katkıda bulunuyor. Aynı zamanda Türkçemi geliştirmeme de katkısı oldu. Kitap okuyacak herkes bu şekilde faydalanabilir" diye konuştu.