GENEL - 24 Ocak 2020 Cuma 17:10

Sosyal yardım merkezinde inceleme

A
A
A
Sosyal yardım merkezinde inceleme

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ile birlikte geçtiğimiz gün yoğun katılımla açılışı gerçekleşen sosyal yardım tesisini gezerek incelemelerde bulundu.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ile birlikte geçtiğimiz gün yoğun katılımla açılışı gerçekleşen sosyal yardım tesisini gezerek incelemelerde bulundu.


Haliliye Belediyesinin ihtiyaç sahibi ailelere yönelik hizmete sunduğu Sosyal Market, Giyim Market, Aşevi ve Çamaşırhaneyi içinde bulunduran sosyal tesis yoğun ilgi görüyor. Geçtiğimiz gün görkemli bir açılışla vatandaşların hizmetine giren tesisi Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ile birlikte ziyaret ederek incelemelerde bulundu.


Belediye Başkan Yardımcıları ve Meclis üyelerinin de eşlik ettiği ziyaret konuşan Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, “Geçtiğimiz günlerde açılışını yaptığımız Sosyal Market, Giyim Market, Aşevi ve Çamaşırhanemizde milletvekilimiz Zemzem Gülender Açanal Hanımefendiyi meclis üyelerimizle birlikte misafir ettik. Hep birlikte buradaki iş ve işlemler ile ilgili kendilerine bilgi arz ettik. Buradaki hedefimiz Haliliye’de yardıma muhtaç ailelerin bu sosyal tesisimizden yaralanması. Bu hususta da vekilimiz öncesinde de sonrasında da destek oldu. İnşallah hep birlikte Haliliye refahı için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.


Tesiste incelemelerde bulunan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal ise tesisin tüm Şanlıurfa’ya hayırlı olması temennisinde bulunarak,“ Gerçekten çok güzel bir yer. Marketiyle, aşeviyle, çamaşırhanesiyle, fırınıyla dört dörtlük bir tesis. Ayrıca bilgisayar ortamında kart ile dağıtımın yapılması çok güzel. Kurumsal bir yapı. Emeği geçen herkese Başta Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a çok teşekkür ediyorum. Bundan sonrada tüm hayır sahiplerinin zekatlarını fitrelerini çok rahat bir şekilde buraya bağışlayacaklarını umuyor ve bekliyorum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Küçükçekmece’de ehliyetsiz sürücü iki çocuğa çarptı: O anlar kamerada Küçükçekmece’de, ehliyetsiz sürücünün kullandığı hafif ticari araç kontrolden çıkınca önce park halindeki araca ardından iki çocuğa çarptı. Yaralanan iki çocuk hastaneye kaldırılırken kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, dün akşam saatlerinde Küçükçekmece Kanarya Mahallesinde yaşandı. İddiaya göre, ehliyeti olmayan sürücü 34 RGB 58 plakalı hafif ticari aracın direksiyon hakimiyetini kaybederek önce park halindeki araca ardından sokaktaki iki çocuğa çarptı. Sürücü daha sonra bahçe duvarına vurdu. Kazada iki çocuk yaralandı, sürücü ise kazayı yara almadan atlattı. Haber verilmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İlk müdahalenin ardından biri kız iki çocuk hastaneye kaldırıldı. İddiaya göre ehliyeti olmayan sürücü ise olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Olay yerine gelen polis ekipleri, sürücünün babasını ifade için karakola götürdü. Hastanede tedavileri devam eden iki çocuğunun hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Kaza yapan araç ise çekici yardımıyla kaldırılarak otoparka çekildi. Kaza anı güvenlik kamerasında Öte yandan kaza anı ise güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde kontrolden çıkan aracın iki çocuğa çarptıktan sonra duvara vurduğu görülürken, sokakta kadınların ise sürücüye tepki gösterdiği kaydedildi. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor. Kaza ile ilgili konuşan görgü tanığı Fadıl Abdullah, “Bir tane araba geldi, önce park halindeki arabaya çarptı. Sonra çocuklara vurdu, en son duvara çarptı. İki tane çocuğu ezdi, ayakları kırıldı. Sürücünün de ehliyeti yoktu” dedi.