GENEL - 07 Ocak 2019 Pazartesi 16:23

Kurtalan’da hırsızlık

A
A
A
Kurtalan’da hırsızlık

Siirt’in Kurtalan ilçesinde bir gecede 5 iş yerinde hırsızlık yaşandı.

Siirt’in Kurtalan ilçesinde bir gecede 5 iş yerinde hırsızlık yaşandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri hırsızları yakalamak için geniş kapsamlı çalışma başlattı.


Kurtalan ilçesinde Sanat Sokağında bulunan bir hukuk bürosu, Cumhuriyet Mahallesi, Kıcıman Mahallesi ve Kapalı Spor Salonunda 5 ayrı hırsızlık olayı yaşandı. Hırsız veya hırsızlar girdikleri iş yerlerinden kasalarda bulunan para, malzeme, bilgisayar ve spor salonundan spor malzemesi çalarak kayıplara karıştı. Sabah iş yerine gelen esnafın olayı farketmesi üzerine polise haber verildi. Polis ekipleri hırsızlık olaylarının yaşandığı yerde inceleme yaptıktan sonra hırsız veya hırsızların yakalanması için geniş kapsamlı çalışma başlattı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Başkan Erdem: “Salça ihracatının önü açılmalı” Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, salçalık domateste uygulanmak istenen ihracat kotasının acilen kaldırılması gerektiğini belirtti. Başkan Erdem, kotanın kalkmaması halinde sanayici ve çiftçiyi zor bir durumun beklediğini ifade etti. Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, domates salçasına uygulanan kotanın kalkmaması halinde sanayici ve çiftçiyi çok vahim bir durumun beklediğini belirtti. Başkan Erdem, ”Türkiye’de 2022 yılında salçalık domates ekim alanlarımız 330 bin dekar iken 2023 yılında 480 bin dekarlara kadar çıktı. Bu artış hem ülke içindeki salça tüketimini fazlasıyla karşılıyorken hem de ihracat yolunu açıyor. Fakat ihracatta konulan kotalar başta salça sanayimizi sonra çiftçimizi ve diğer paydaşları inanılmaz şekilde yoruyor. Bununla birlikte ülke ekonomisine, istihdama büyük zararlar veriyor. Bu dönemde Türkiye’nin artan ihracat potansiyelini doğru bir matematik yapılarak iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Salça sanayicimizin önü şimdiden açılmalı. Salça üretimi zamanı geldiğinde sanayicimiz sıkıntıya girmemelidir. Sanayici sıkıntıya girdiğinde çiftçilerimiz, işçilerimiz, nakliyecilerimiz, esnafımız vs. tüm paydaşlarımız sıkıntıya giriyor. Bu büyük çarkın dönüşü görülmeli ve şimdiden önlem alınmalıdır. Köprüden sonraki son çıkıştayız. Bu kota ya tamamen kaldırılmalı veya sınırları genişletilmelidir” dedi.