ASAYİŞ - 21 Haziran 2022 Salı 13:15

Siirt Valisi Hacıbektaşoğlu, kayıp hemşirenin ailesiyle bir araya geldi

A
A
A
Siirt Valisi Hacıbektaşoğlu, kayıp hemşirenin ailesiyle bir araya geldi

Siirt Valisi ve Belediye Başkanvekili Osman Hacıbektaşoğlu, Müküs Çayı’na düşen arkadaşını kurtarmak isterken akıntıya kapılıp kaybolan hemşire Eyüp Güneş ile ilgili yapılan arama ve kurtarma çalışmalarını yerinde inceleyerek Güneş ailesiyle görüştü.

Siirt Valisi ve Belediye Başkanvekili Osman Hacıbektaşoğlu, Müküs Çayı’na düşen arkadaşını kurtarmak isterken akıntıya kapılıp kaybolan hemşire Eyüp Güneş ile ilgili yapılan arama ve kurtarma çalışmalarını yerinde inceleyerek Güneş ailesiyle görüştü.


Sabahın erken saatlerinde olayın meydana geldiği Beğendik beldesine giden Vali Hacıbektaşoğlu, ilçe Kaymakamı Ali Recai Yerlikaya ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin’den yürütülen arama çalışmaları hakkında detaylı bilgi aldı. Vali Hacıbektaşoğlu, Eyüp Güneş’i arama çalışmalarının aralıksız sürdüğünü hatırlatarak, kayıp hemşirenin bulunması için devletin tüm imkan ve kabiliyetlerinin seferber edildiğini belirtti. Vali Hacıbektaşoğlu, arama çalışmalarının devam ettiği Beğendik beldesinde hemşirenin babası Aydın Güneş ve yakınlarını ziyaret etti. Aile bireylerinin üzüntülerini paylaşan Vali Hacıbektaşoğlu, Güneş ailesi ile bir süre sohbet ederek bölgede yapılan arama çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.



Arama çalışmaları devam ediyor


Vali Hacıbektaşoğlu, arama-kurtarma çalışmalarının Müküs Çayı, Çetin Barajı ve Hidroelektrik Santrali bölgesinde yer alan Güleçler, Narsuyu köylerine yakın gölalanı ile Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı Hacımehmet köyü mevkiinde sürdüğünü belirtti. Çalışmalara 140 kişilik ekibin katıldığını kaydeden Vali Hacıbektaşoğlu, bölgeye sevk edilen jandarma ve emniyete ait su altı ekipleri, AFAD, UMKE, jandarma ve güvenlik korucularının belirlenen program dahilinde arama çalışmalarına devam ettiklerini dile getirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Mersin Valisi Pehlivan: "İlimiz aynı zamanda bir spor kentidir" Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Erdemli Atış Poligonu’nda düzenlenen Ateşli Silahlar Türkiye Şampiyonası ve Para Atıcılık Tüm Dallar Türkiye Şampiyonası ödül törenine katıldı. Vali Pehlivan, içerisinde bulundukları tesisin Türkiye’de bir numara, Avrupa’da da sayılı tesisler arasında yer aldığını belirtti. Tesisin 2013 yılında Akdeniz Oyunları vesilesiyle yapıldığını ve bugüne kadar da birçok etkinliğe ev sahipliği yaptığını ifade eden Pehlivan, "Bundan sonra da hem ulusal, hem de uluslararası çok daha fazla etkinliğe ev sahipliği yapmak istiyoruz" dedi. Mersin’in, Akdeniz Bölgesi’nde gerek ekonomik, gerek sosyal, gerekse sporun yanı sıra birçok alanda yürütülen faaliyetlerle yıldızının giderek daha da parladığını vurgulayan Pehlivan, şöyle konuştu: "Her alanda pek çok girişim ve yatırımın olduğu ilimizde gerçekleştirilen faaliyetlerin sayısı giderek artmaktadır. Bir yanı tarım, bir yanı sanayi, bir yanı lojistik ve ticaret, bir yanı turizm olan ilimiz aynı zamanda bir spor kentidir. Çünkü altyapımız güçlü. Özellikle Akdeniz Oyunları, tesislerimizin yenilenmesine ve yeni tesislerin yapılmasına vesile olmuştur. Cumhurbaşkanımızın ’sporu tabana yayıyoruz’ anlayışı doğrultusunda Gençlik ve Spor Bakanlığımız adımlarını atıyor. 81 vilayette bütün ilçelerde spor tesisleri yapılıyor. Altyapı giderek güçleniyor. İlimiz de bu alandaki yatırımlardan ziyadesiyle faydalanıyor." Şampiyonaya katılan sporcularla gurur duyduğunu dile getiren Pehlivan, "Burada bulunmanız bizler için onur vesilesidir. Sizleri burada ağırlamaktan dolayı memnuniyet ve mutluluk duyuyoruz. Yarışmalara katılan bütün sporcuları, antrenörlerimizi ve dereceye giren sporcularımızı ayrı ayrı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı. Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanı Gürsel Çolakoğlu’nun da konuşma yaptığı törende, Vali Pehlivan ve beraberindeki heyet, Ateşli Silahlar Türkiye Şampiyonası ve Para Atıcılık Tüm Dallar Türkiye Şampiyonası’nda dereceye giren sporcu ve takımlara ödül ve kupalarını takdim etti. Programın ardından Vali Pehlivan ve beraberindeki heyet, 6 Şubat’ta yaşanan depremlerde tesislerinin zarar görmesi nedeniyle maçlarını Mersin Şehir Stadyumu’nda oynayan Atakaş Hatayspor’un antrenmanlarını yaptığı tesislerde de incelemede bulundu. Vali Pehlivan’a, Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir de eşlik etti.
Sivas Parktaki detay havadan bakıldığında fark ediliyor Sivas’ın Şarkışla ilçesindeki atıl alan Şarkışla Belediyesi tarafından millet bahçesine dönüştürüldü, parktaki ilginç ayrıntı ise havadan bakıldığında fark edilebiliyor. Sivas’ın Şarkışla Belediyesi, ilçede atıl bir durumda bulunan ve işlevini kaybeden sulama göletini Millet Bahçesine çevirdi. İlginç bir mimari ile hazırlanan proje ile birlikte sulama göletinin yerine yapılan havuz, tepeden bakıldığında AK Parti amblemini andırıyor. 150 bin metrekare alana inşa edilen ve mesire alanı olarak da kullanıma açılan Şarkışla Millet Bahçesi, ilçe halkına ve il dışından gelen misafirlerini ağırlıyor. “Tepeden bakıldığında ampule benziyor” Millet Bahçesi’nin olduğu alanın daha öncelerde atıl bir durumda olduğunu ifade eden Bekir Candemir, “Şarkışla Millet Bahçesi’ndeyiz. Aynı zamanda mesire alanı olarak da geçiyor. 7 yıldır burası atıl bir durumdaydı. Çevresinde bulunan yerler hasarlıydı, kırıktı. Çardaklar yakılmıştı, tekrardan burayı halkımıza kazandırdık. İnsanlarımızı tekrardan buraya topladık. Ailelerin yoğunlukla buraya geldiği bir mesire alanı oldu. Artık eskisi gibi olmadığı için herkes güvenle gelebiliyor. Buraya gelen aileler rahatlıkla pikniklerini yapabiliyorlar, çocuklarımız da eğlenebiliyor. Tepeden bakıldığında ampule benziyor. Siyasi bir parti amblemini andırıyor. Arama motoruna ‘Ampul Park’ yazınca buradaki park çıkıyor” dedi. Millet Bahçesi’ne ilk defa geldiğini ifade eden Yağız Şimşek, “Millet Bahçesi çok güzel. İlk defa geldim ben. Çocuklarımızın oynayabileceği, bizim oturabileceğimiz yerler çok güzel. Çok hoşumuza gitti. Gerçekten çok beğendik, yapanların eline sağlık” dedi.