SPOR - 17 Ocak 2020 Cuma 17:29

Siirtli öğrenciler şampiyon olmak için kulaç attı

A
A
A
Siirtli öğrenciler şampiyon olmak için kulaç attı

Siirt’te düzenlenen okullar arası yüzme şampiyonasında 150 sporcu dereceye girmek için mücadele etti.

Siirt’te düzenlenen okullar arası yüzme şampiyonasında 150 sporcu dereceye girmek için mücadele etti.


Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yarı olimpik yüzme havuzunda gerçekleştirilen okullar arası yüzme şampiyonasına 150 sporcu katıldı. 40 kız öğrencinin katıldığı şampiyonada dereceye girenlere ödül verildi.


Dönem dönem sporcular için çeşitli spor etkinlikleri düzenlediklerini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüsam Olgaç, gençler için her branşta sportif faaliyetler gerçekleştirdiklerini belirtti. Olgaç, "Biz burada yüzmeyi çocuklarımıza öğretiyoruz. Havuzumuz sporcularımızın emrindedir. Yüzmeyi Bilmeyen Kalmasın Projemiz vardı. Okullarda yüzme bilmeyen çocuklarımıza yüzmeyi öğretiyoruz. Havuzumuzda deneyimli antrenörlerimizin nezaretinde yüzmeyi öğretiyoruz bu çocuklara. Bütün çocuklarımızı yüzmeye bekliyoruz. Gelsinler yüzmeyi öğrensinler" dedi.


2 yıldır yüzme sporuyla ilgilendiğini belirte 6. sınıf öğrencisi Hatice Astikrar adlı sporcu, hedefinin Avrupa da ülkemizin bayrağını göndere çekmek olduğunu söyledi. Astikrar, "Bugün okullar arası yüzme yarışması oldu ve ben burada birinci oldum. İlerde de Türkiye’de ve Avrupa da birinci olmayı hedefliyorum" diye konuştu.


Nisa Nur Çıtakadlı sporcu ise "Bugün yapılan okullar arası yarışmada ikinci oldum. Hedefim birinci olmaktı. Daha çok çalışıp birinci olacağım. Avrupa yarışlarında bayrağımızı temsil etmek istiyorum” şeklinde konuştu.


Okullardan yüzme kursuna ve yoğun bir ilginin olduğunu belirten yüzme antrenörü Halil Taş, hedeflerinin Siirt’teki gençleri yüzme kurslarına yöneltip sportif alanda gelişimlerini sağlamak olduğunu söyledi. Taş, "Şuanda okullarda hayli bir ilgi var. Bu da bizi memnun ediyor. Okullarımız böyle ilgi alaka gösterdikleri için bütün okullara tek tek teşekkür ediyorum. Bundan sonra daha iyi seviyelere gideceğiz. Yüzme sporunu okul ve okul dışında da yayacağız" dedi.


Konuşmaların ardından yarışmada dereceye girenlere madalya ve hediye takdim edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Başkan Çıkmaz güven tazeledi Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin 2023 yılı mali genel kurul toplantısı yapıldı. Genel kurulda, 2023 yılı faaliyet raporu oybirliği ile kabul edildi. Genel kurul toplantısında divan başkanlığını Mehmet Mete Sezer, katip üyeliklerini ise Mehmet Kökten ve Bünyamin Tarık Aydın yaptı. GAİB hizmet binasında gerçekleştirilen genel kurula TİM Başkan Vekili ve GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, TİM ve Bakanlık Temsilcileri ile kuru meyve ihracatçıları katıldı. Genel kurulda Birliğin 2023 yılı faaliyet raporu okunduktan sonra oybirliği ile kabul edildi. 2023 yılı faaliyet raporunu değerlendiren Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz, “Birliğimizden yapılan kuru meyve ve mamulleri ihracatı 2023 yılında 297 Milyon 192 Bin ABD doları olmuştur. 2023 yılı Birliğimiz kuru meyve ve mamulleri ihracatının Türkiye kuru meyve ve mamulleri ihracatı içindeki payı yüzde 18,6 olarak gerçekleşmiştir. 2023 yılı Birliğimiz toplam ihracatının yüzde 40,9’luk kısmını kuru kayısı, yüzde 37,2’lik kısmını Antep fıstığı, yüzde 9,1’lik kısmını diğer meyve kuruları oluşturmaktadır. 2023 yılı kuru meyve ve mamulleri ihracatımızı ülke grupları itibariyle değerlendirecek olursak; en çok ihracat yapılan ülke grupları içinde ilk sırayı 129 Milyon 834 bin dolarlık ihracatla Avrupa Birliği ülkeleri almıştır. İkinci sırada 42 milyon 210 bin dolarlık ihracatla Amerika ülkeleri ve 35 milyon 635 bin dolarlık ihracatla Orta Doğu Ülkeleri gelmektedir. En fazla ihracat yaptığımız ilk 4 ülke ise Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, İtalya ve Irak olmuştur. 2023 Yılında Birliğimiz üyeleri tarafından 101 ülkeye ihracat gerçekleştirilmiştir. 2024 yılı hedeflerimizi de yakalamak için önümüzdeki süreci çok iyi değerlendireceğiz” diye konuştu.
Bitlis Bitlis’te ‘yayla muzu’ fiyatıyla ‘Anamur muzunu’ üçe katladı Bitlis’in Tatvan ilçesinde doğal olarak yetişen ve ‘yayla muzu’ olarak da adlandırılan uçkun, 150 TL’lik fiyatıyla Anamur muzunu üçe katladı. Doğu Anadolu Bölgesi’nin yüksek kesimlerinde doğal olarak yetişen ve yöre halkı tarafından ışkın veya yayla muzu adıyla bilinen ve sevilerek tüketilen ekşimsi uçkun bitkisi, Tatvan’da satışa sunulmaya başlandı. Dağların yüksek zirveleri ve eteklerinden büyük zorluklarla toplanarak tezgâhlarda kilosu 150 TL’den satılan bitki, kent merkezinde çoğu insanın da başlıca geçim kaynağı oldu. Vatandaşlar bin bir zorlukla topladıkları uçkunları torbalarla getirdikleri şehir merkezindeki ana caddelerde satışa sunarak aile bütçelerine katkıda bulunuyor. Bölge insanı tarafından büyük bir beğeniyle tüketilen bitkinin, özellikle sarılık, tansiyon, mide rahatsızlıkları ve diyabet gibi hastalıklara iyi geldiği iddia ediliyor. Vatandaşlar, bin bir zorlukla toplayarak kilosunu 150 TL’den satışa sundukları yayla muzu, fiyatıyla Anamur muzunu üçe katladı. Hizan yaylalarında topladıkları yayla muzunun şeker, tansiyon gibi hastalıklara ilaç olduğunu iddia eden Ercan Sepet isimli satıcı, “Yayla muzunu nisan ayında toplamaya başlıyoruz. Bu bitkinin yaklaşık 1 ay gibi bir ömrü var. Yılda bir kez çıkıyor, bizler de ekmeğimizi yayla muzunu satarak kazanıyoruz” dedi. Bir kış boyunca yayla muzunun çıkmasını beklediklerini söyleyen Oğuz Uçak da, “Her derde deva olan yayla muzunu herkese tavsiye ediyorum. Bir kış bu bitkinin çıkmasını bekledim. Ekşimsi bir tadı olduğu için de ayrı bir aroma veriyor” ifadelerini kullandı.