GENEL - 22 Şubat 2019 Cuma 16:06

Siirt’te fıstık satış ofisi hizmete girdi

A
A
A
Siirt’te fıstık satış ofisi hizmete girdi

Siirt Fıstığı İşleme ve Sanayi Ticaret Anonim Şirketi’nin satış ofisinin açılışı törenle gerçekleştirildi.

Siirt Fıstığı İşleme ve Sanayi Ticaret Anonim Şirketi’nin satış ofisinin açılışı törenle gerçekleştirildi.


Güres Caddesi’nde ’Fistalora’ adı verilen satış ofisinin açılış törenine Vali Ali Fuat Atik, eşi Fulya Atik, Garnizon Komutan Vekili Mehmet Fevzi Kenasarı, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Fırat, Vali Yardımcısı Zihni Yıldızhan, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, vatandaşlar ve davetliler katıldı.


Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılış töreninde konuşan Vali Atik, dünyanın en modern beş fıstık işleme tesisinden bir olan Siirt Fıstık İşleme Tesisi’nde kentin marka ürünü olan fıstıkların Avrupa standartlarında, hijyen ortamında hazırlandığını, çeşitli aşamalardan geçirilerek paketlendiğini, tüketicilere satış ofisi aracılığıyla doğrudan hizmet vereceğini söyledi.


Vali Atik daha sonra Güres Caddesi’nde vatandaşlarla sohbet ederek, kendilerine fıstık ve satış ofisini tanıtan broşürler dağıttı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bayrampaşa’da "ayak ezme" tartışması kanlı bitti: 1 ölü Bayrampaşa’da bir esnafın kardeşi, aracıyla başka bir esnafın oğlunun ayağını ezdi. Şahıs hastane masraflarını karşılamayınca esnaflar arasında çıkan bıçaklı kavgada, ayağı ezilen kişinin babası hayatını kaybetti. Kavga anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, 22 Nisan tarihinde sabah 10.00 sıralarında, Bayrampaşa Yenidoğan Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, geçtiğimiz ay, restoran işletmecisi Adem G.’nin kardeşinin kullandığı araç, aynı caddede beyaz eşya dükkanı işleten Ercan K.’nın oğlunun ayağını arabayla ezdi. Kazada, aracın içinde bulunan Adem G., hastane masraflarını ödemedi. Bunun üzerine Adem G. ile Ercan K. arasında tartışma çıktı. Tartışma, bir süre sonra kavgaya dönüştü. Ercan K., Adem G. ve beraberindeki iki kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Ercan K., o esnada kardeşi Cengiz K.’yı aradı. Dükkana gelen Cengiz K. ise bıçak darbelerinden kendini korudu. İki çocuk babası Ercan K. (47), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kavga anı ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Ercan K.’nın cenazesi, defnedilmek üzere Giresun’a götürüldü. Şüphelilerin daha önce de bıçaklı saldırı girişiminde bulundukları öğrenildi. Öte yandan konuyla ilgili polis ekipleri çalışma başlattı. Çalışmalar çerçevesinde, Ercan K. ve oğlu Anıl K.’nın Adem G. ve Metin G. ile aralarında daha önceden alacak verecek nedeniyle husumet bulunduğu öğrenildi. Çalışmalar kapsamında Adem G. ile kuzeni olduğu belirlenen Metin G. isimli şüpheli şahıslar aynı gün polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıslar, “kasten öldürme” suçundan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.