GENEL - 18 Aralık 2018 Salı 11:08

Siirt’te kaldırım çalışmaları sürüyor

A
A
A
Siirt’te kaldırım çalışmaları sürüyor

Siirt Belediyesince kent genelinde devam eden kaldırımlara parke döşeme çalışmaları sürüyor.

Siirt Belediyesince kent genelinde devam eden kaldırımlara parke döşeme çalışmaları sürüyor.


Kent merkezinde farklı noktalarda yürütülen parke taşı çalışmaları Abdurrahman Kavak Caddesinde devam ediyor. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında belirlenen noktalarda kaldırımlara parke taşı döşendiği ve çalışmaların devam edeceği belirtildi. Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “Kent genelinde çalışmalar kapsamında devam eden parke taşı döşeme çalışmalar devam etmektedir. Ekipler planlamalar doğrultusunda çalışmalarını sürdürecektir” denildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Burdur Antalya- Isparta karayolunda 2 araç kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı Antalya-Isparta karayolunda iki otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybederken 1’i ağır 7 kişi yaralandı. Kaza nedeniyle yolda oluşan kilometrelerce uzunlukta araç trafiği araçların yoldan kaldırılması ile normale döndü.Kaza saat 12.30 sıralarında Antalya- Isparta Karayolu Kargı tüneli girişi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Erdinç Ö.(41) idaresindeki 35 SE 268 plakalı Volkswagen marka otomobil Fatih Ekşi(48) idaresindeki 07 BGD 460 plakalı Fiat marka otomobil kafa kafaya çarpıştı. Çarpışma sonrası iki araçta bulunan toplam 8 kişi yaralandı. Çevredekilerin 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından araç içerisinde sıkışan yaralılar yapılan çalışmalar sonrasında çıkarılırken sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde Fiat otomobil sürücüsü Fatih Ekşi’nin hayatını kaybettiği belirlendi. Aynı araçta yolcu olarak bulunan yaralılar Belinay E.(12), Buğlem E.(10), Emine E.(44) ve diğer otomobilde bulunan yaralılar Erdinç Ö., Sevda Ö.(42 Atlas Ö. ve Ela Ç.(7) ilk müdahalelerin ardından ambulans ile çevre hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan Belinay E.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenilirken kaza nedeniyle yolda kilometrelerce uzunlukta araç kuyruğu oluştu.Olay yeri inceleme ekipleri ve Cumhuriyet Savcısının çalışmaları sonrasında kazada hayatını kaybeden Fatih Ekşi’nin cenazesi otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı. Kazaya karışan otomobillerin çekici yardımıyla yoldan kaldırılmasının ardından trafik normale döndü.Öte yandan Fatih Ekşi’nin Antalya’da Noter Katibi olarak çalıştığı öğrenildi.
Bursa Gemlik Belediye Başkanı Deviren: "Sorumlular cezalandırılacak" Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Yenimahalle’de istinat duvarının sitenin üzerine çökmesi üzerine yaptığı açıklamada, "Herhangi bir yoruma mahal vermemek için de incelemeler bağımsız kurum ve kuruluşlar tarafından yürütülecektir. Bu problemin gerçek nedeni ortaya çıkacak ve sorumlular da kesinlikle cezalandırılacaktır.” dedi. Yenimahalle’de istinat duvarının yıkılması üzerine Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren Ankara’daki programını iptal ederek Gemlik’e geldi. Evleri hasar gören ve yaralanan vatandaşlarla tek tek görüşen Deviren, 3 ailenin otele yerleştirildiğini açıkladı. Gemlik’te yağmurun etkisiyle istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü. 2 apartmanın hasar gördüğü olayda 2 kişi yaralandı, 2 otomobil de duvarın altında kaldı. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 2 bloktaki 36 dairede bulunun vatandaşlar da tahliye edildi. Konu ile ilgili Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren de Ankara’daki programını iptal ederek Gemlik’e geldi. Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren olay yerinde yaptığı açıklamada, “Evleri hasar gören ve yaralanan vatandaşlarımızın yanındayız. Mağdur olmamaları için tüm ekiplerimiz sahada çalışmalarını sürdürüyor. Gemlik Belediyesi olarak ne gerekiyorsa yapacağız. Meydana gelen olayla ilgili yardım ve geçmiş olsun mesajlarını ileten tüm belediye başkanlarımıza, kamu kurum ve kuruluşlarımıza da teşekkür ediyorum. Bursa Valiliği, Gemlik Kaymakamlığı, Gemlik Belediyesi, AFAD ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüz ile gerekenleri hızlı bir şekilde tamamlayacağız” şeklinde konuştu. Başkan Şükrü Deviren, sorumluların cezalandırılacağını ifade ederek şöyle devam etti, “Değerli Gemlik halkı, bugün ne yazık ki sabah saatlerinde Yenimahalle Eğri Sokak’ta bulunan istinat duvarının çökmesi sonucu yeni evlenmiş genç çiftimiz yaralandılar. Allah’tan hafif bir şekilde yaralandılar. Fakat evlerde çok ciddi bir hasar var. Yapılan ilk tespitlerde evin taşıma sistemlerinde herhangi bir sorun olmadığı anlaşılmıştır. İlk incelemeler için Bursa Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş’ta Gemlik’e gelmiştir. İlk olarak 24 saat boyunca emniyet güçlerimiz güvenlik önlemlerini alacaklardır. İstinatın yıkılarak ağır hasar verdiği bloktaki vatandaşlarımız tahliye edilmiştir. 3 ailemizi otele yerleştirdik. Diğer ailelerimiz ise kendi yakınlarının yanlarında kalmak istediler. Biz her zaman vatandaşlarımızın yanında olacağız. Herhangi bir yoruma mahal vermemek için de incelemeler bağımsız kurum ve kuruluşlar tarafından yürütülecektir. Bu problemin gerçek nedeni ortaya çıkacak ve sorumlularda kesinlikle cezalandırılacaktır.” şeklinde konuştu.