SAĞLIK - 07 Nisan 2021 Çarşamba 14:44

Siirt’te vakalar artınca Vali Hacıbektaşoğlu denetimleri sıklaştırarak vatandaşları uyardı

A
A
A
Siirt’te vakalar artınca Vali Hacıbektaşoğlu denetimleri sıklaştırarak vatandaşları uyardı

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, korona virüs tedbirleri kapsamında denetimlere sıklaştırarak vatandaşları kurallara uyması konusunda uyardı.

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, korona virüs tedbirleri kapsamında denetimlere sıklaştırarak vatandaşları kurallara uyması konusunda uyardı.


Vali Hacıbektaşoğlu, esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek maske, mesafe ve hijyen konusunda uyarıda bulundu. Bir yılı aşkın bir süreden beri dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınını önlemeye yönelik denetimlerin kent genelinde devam edeceğini belirten Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, yeni mutant virüsün daha hızlı bir yayılma gösterdiğini, bütün vatandaşları önlemlere daha sıkı sarılmaya davet ettiğini söyledi. Kent genelinde mart ayına göre 7-8 kat artış gösteren bir virüsle karşı karşıya olduklarını dile getiren Vali Hacıbektaşoğlu, "Eylül, ekim, kasım ayları salgının en yüksek olduğu zamandı. Biz aralıktan itibaren ciddi düşüş yaşadık. Mart ayı ortalamasına baktığımızda günlük vaka ortalamamız altıydı. Mart son haftası çok ciddi bir artış oldu. Bunda kontrollü normalleşme kısıtlayıcı tedbirlerin kalkması nedeniyle bir artış ön görüyorduk. Özellikle mutant virüsün bütün şehirlere ulaşması salgının ciddi manada yayılma hızının arttığını görüyoruz. Bunu ilimizde de görüyoruz. Nisan ayı bir haftalık ortalamamız 50’ye yakındır. Bu ciddi bir artış. Biz bunu gözlemliyoruz. Salgının başlangıcındaki artış hızından daha yüksek bir artış hızı demektir. Bu artış hızına göre bizim bütün tedbirlerimizi hiç aksatmadan sıkı sıkı uygulamamız gerekiyor. Mecbur olmadıkça hareket etmeyeceğiz. Çarşı pazar ve kalabalık yerlerden uzak duracağız. Seyahatlerimizi kısıtlamamız lazım. Aile ziyaretleri komşu ziyaretleri taziye düğün ve benzeri şeylerden kaçınmamız lazım. Her zamankinden daha fazla tedbirlere uymamız gerekiyor" dedi.


Vali Hacıbektaşoğlu, daha sonra ekiplerle birlikte denetime katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık" Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Şubat Ayı İhracat rakamlarını değerlendirdi. Başkan Gülsoy, “Şubat ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 17.67 artışla 314 milyon 61 bin dolar ihracat gerçekleştirildi. İçinden geçtiğimiz bu zorlu dönemde özverili çalışmaları ile bu başarıda imzası olan tüm ihracatçı üyelerimizi ve ekiplerini yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi. TÜİK verilerine göre 2024 yılı Şubat ayı ihracat rakamlarını değerlendiren KTO Başkanı Ömer Gülsoy; "Şubat ayı ihracat rakamlarına göre 314 milyon 61 bin dolar ihracat gerçekleştirdik. Geçen yılın aynı ayına göre yüzde 17.67, bir önceki aya kıyasla yüzde 9.22 oranında artış yaşanmıştır. Kayseri olarak İthalatımız ise 94 milyon 818 bin dolar olmuştur. Geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 23.81 azalış gerçekleşmiştir. İlk 2 ay toplam ihracatımız 601 milyon 600 bin dolardır" diye konuştu. Kayseri’den 143 ülkeye ihracat gerçekleştirildiğinin altını çizen Gülsoy, “İhracat pazarlarımız; Irak, Almanya, Avusturya, İsrail, ABD, Suriye, Fas, Birleşik Krallık, Fransa, Belçika’dır” ifadelerini kullandı. Kayseri ihracatının sektörler bazında analizini de yapan Başkan Gülsoy; "Türkiye İstatistik Kurumu’nun belirlediği sektörlerden; Elektrik ve Elektronik, Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri, Çelik, Tekstil ve Hammaddeleri, Madencilik Ürünleri, Kimyevi Madde ve Mamulleri, Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri gibi sektörlerde artış yaşanırken Demir ve Demir Dışı Metaller, Makine Aksamları, Meyve ve Sebze Mamulleri, Deri ve Deri Mamulleri gibi sektörlerde azalış gerçekleşmiştir" dedi. "İhracatçılarımıza destek verilmesi gerekiyor" Kayseri’nin ihracat başarısının sürdürülebilir olması için desteğe ihtiyaç duyduklarını da belirten Gülsoy; "Sürdürülebilir bir ihracat başarısı için navlun desteği ve döviz dönüşüm desteği başta olmak üzere ihracatçılarımıza destek verilmesi gerekiyor. Bu şekilde ekonomimizin ihtiyacı olan döviz geliri ve enflasyon ile mücadelede de iş dünyası daha etkin rol alacaktır. Önümüzdeki süreçte firmalarımızın ileri teknolojiye adapte olmaları, dijitalleşmeyi gerçekleştirmeleri, yüksek katma değerli ve AB Yeşil Mutabakatı kriterlerine uygun olarak yeşil üretimle daha rekabetçi bir yapıya bürünmeleri elzemdir. Bu zorlu dönemde özverili çalışmaları ile bu başarıda imzası olan tüm ihracatçı üyelerimizi ve ekiplerini yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.
İstanbul TransAnatolia tekstil ürünlerini moda tasarım bölümü öğrencileri tasarlayacak 13 yıldan bu yana yerli ve yabancı yüzlerce sporcunun katıldığı uluslararası bir ralli yarışı olan TransAnatolia, kendi alanında bir ilki gerçekleştirerek tekstil ürünleri için özel bir tasarım yarışması düzenledi. Anadolu’nun tarihini, doğal güzelliklerini ve eşsiz kültürünü barındıran rotalarıyla 2010 yılından bu yana katılımcılarına unutulmaz anlar yaşatan TransAnatolia Rally Raid için geri sayım başlarken, TransAnatolia bu yıl bir yeniliğe daha imza atıyor. TransAnatolia tekstil ürünlerini moda tasarım bölümü öğrencilerine tasarlatacak. TransAnatolia Genel Koordinatörü Burak Büyükpınar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "TransAnatolia’nın tekstil malzemeleri sporcular tarafından her yıl oldukça ilgi görüyor ve keyifle uzun yıllar kullanılıyor. Bu yıl moda tasarım bölümlerinde okuyan öğrencilerin motor sporları dünyasına bakışlarını görebilmek için bir tasarım yarışması düzenlemeye karar verdik. Muazzam işler çıkacağına inancımız tam, tasarımları heyecanla bekliyoruz" dedi. Kayıtların açıldığı tasarım yarışmasında son teslim tarihi 15 Nisan. Finale kalan 3 tasarım seti TransAnatolia sosyal medya hesapları üzerinden 20 Nisan tarihinde halk onayına sunulacak. Yarışmanın birincisi ise 1 Mayıs’ta TransAnatolia web sitesi ve sosyal medya kanalları üzerinden açıklanacak. Yarışmada finale kalan 3 tasarıma 10 bin TL değerinde hediye, finale kalan ve seçilen tasarım setini hazırlayan öğrenciye de 40 bin TL veya değerinde hediye verilecek.