- 22 Mart 2021 Pazartesi 14:33

En yaşlı il Sinop’ta yaşlıların enerjileri yüksek

A
A
A
En yaşlı il Sinop’ta yaşlıların enerjileri yüksek

Türkiye’nin en yaşlı ili olan Sinop’ta yaşlıların enerjileri yüksek.

Türkiye’nin en yaşlı ili olan Sinop’ta yaşlıların enerjileri yüksek. Yaşlılar kendilerine ayrılan zamanda kentin sakin caddelerinde doğanın tadını çıkarıyor ve neşeli sohbetlere ortak oluyorlar.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2020 yılına ilişkin "istatistiklerle yaşlılar" çalışmasının sonuçlarını açıkladı. Buna göre, 2015’te 6 milyon 495 bin 239 kişi olan 65 yaş ve üzeri nüfus son 5 yılda yüzde 22,5 artarak 2020’de 7 milyon 953 bin 555 kişiye yükseldi. Yaşlı nüfusun 2020’de yüzde 44,2’sini erkekler, yüzde 55,8’ini kadınlar oluşturdu. Yaşlı nüfus oranının en yüksek olduğu il, 2020’de yüzde 19,8 ile Sinop olarak belirlendi. Bu ili yüzde 18,6 ile Kastamonu, yüzde 17,1 ile Artvin izledi. Yaşlı nüfus oranının en düşük olduğu il ise yüzde 3,4 ile Şırnak oldu. Bu ili yüzde 3,6 ile Hakkari, yüzde 4 ile Şanlıurfa takip etti.


Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Durmuş Taban, “Onları görünce ben de kendimi yaşlı hissettim. Şuan ben kendimi dinç hissediyorum. Karadeniz’in havası, suyu, ormanı güneşi genç bırakır insanı. Ben kendimi yaşlı hissetmiyorum. Yani yaşlı kabul etmiyorum kendimi" dedi.


Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bayram Aydın ise “Sinop’umuz çok güzel. Emekliler için küçük, ufak şirin bir yer. Yani mutlu Sinop diyoruz biz buraya. Valla hiçbir şeye kafayı takmamak. Rahat yaşamak. Huzurlu yaşamak. Uykuyu güzel almak, gıdayı güzel almak. Yaşam budur. Hiç doktora gitmemek. İlaç yüzü görmemek. Zaten kendi doktorun kendin olursan hayat güzel" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."