GENEL - 06 Mart 2019 Çarşamba 16:01

Sinop’ ta 10. Uluslararası Arapça İl Birinciliği Yarışmaları

A
A
A
Sinop’ ta 10. Uluslararası Arapça İl Birinciliği Yarışmaları

Sinop’ta, “10.

Sinop’ta, “10. Uluslararası Arapça Dili Yarışmaları” kapsamında Arapça şarkılar ve şiir okuma programı düzenlendi.


Programın açılış konuşmasını yapmak üzere Seyit Bilal Ortaokulu Müdürü Aydın Yılmaz sahneye çıktı. Yılmaz Arapça dilinin önemini vurgulayarak yaptığı konuşmasında, “Arapça bizim için önemli. Çünkü Arapça başta kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’ in dili, ibadet dilimiz” dedi.


Konuşmasının devamında Yılmaz, “10 yıldır Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüz belirli kategoriler içerisinde Arapçayı sevdirmek, Arapçaya olan ilgiyi alakayı geliştirmek ve öğrencilerimize Arapça diline karşı bir beğeni oluşturmak için bu yarışmaları yapıyoruz” dedi.


Ardından yarışmaya katılan öğrencileri sahneye alarak hazırladıkları Arapça şarkılar söylendi.


Yarışmaya Sinop ve ilçelerinden 7 okuldan öğrenciler katıldı.


Yarışmalar sonunda birinci kategori olarak Arapça şiir okuma yarışması dalında birinciliği Boyabat Anadolu İmam Hatip Lisesinden Mehmet Mustafa Sadık Köroğlu 98.2 puanla kazandı.


Yarışmada ikinciliği Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Nur Ahsen Karaman ve Ayancık İmam Hatip Lisesinden 3. sınıf öğrencisi Şefika Şeyma Esen aldı.


İkinci kategori olarak Arapça metin canlandırma dalında 5 okuldan öğrenciler katıldı.


Boyabat Anadolu İmam Hatip Lisesinden Hasan Ali Öncü ve Arkadaşları 97.4 puanla il birinciliğini elde etti. İkinciliği Türkeli İmam Hatip Ortaokulundan 91.2 puanla Elif Azra Akın, üçüncülüğü ise Boyabat Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulundan 88.4 puanlar Elif Kayra Esen ve ekibi aldı.


Üçüncü ve son kategori olan Arapça çocuk şarkıları yarışması dalında ise Boyabat Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulundan Fatmagül Hekim ve arkadaşları 96 puanla il birinciliğini kazandı.


İkinciliği Hüseyin aşçı ve ekibinin oluşturduğu Boyabat Anadolu İmam Hatip Lisesi 94 puanla, üçüncülüğü ise Gerze Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu Minel Çoban ve ekibi 92.6 puanla elde etti.


Yarışmalarda dereceye giren ve birinciliği elde eden öğrencilere okul müdürlüğü tarafından çeşitli ödüller verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç’taki Kızılay Yaşam Merkezi’nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Ramazan ayının yardımlaşma ruhunu öne çıkaran Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti. Deprem bölgesinde ilk günden itibaren varlığını hissettiren Türk Kızılay’ı Ramazan ayında da afetzede vatandaşları unutmuyor. Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay’ın Güzelburç bölgesinde bulunan Kızılay Yaşam Merkezi konteyner kentinde vatandaşlarla iftar sofrasında bir araya geldi. "Hatay’da son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız" Ramazan ayının; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı olduğunu belirten Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, "Biz bugün burada zor günleri birlikte atlatmaya çalışıyoruz. Türk Kızılay’ı olarak her zaman söylediğimiz bir konu var; son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız. Ramazan ayındayız, Ramazan ayı; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı ama aynı zamanda Ramazan ayı sevdiklerimizle bir araya gelme ve bir sofranın etrafında buluşma ayı. O nedenle biz bugün burada Hatay’da kardeşlerimizle bir ekmeği bölüşeceğiz, beraber iftarımızı açacağız. Birbirimizi dinleyerek bu zor günleri atlatmak adına bir aşama daha ilerlemiş olacağız. Ben zor günlerin geçeceğine inanıyorum. Son 1 sene de gördüğümüz şu ki herkes tünelin ucundaki ışığı görmüş durumda bu da zor günlerin geçeceğine inancı pekiştiriyor. Bu günlerde biz halkımızla bir arada olmaya devam edeceğiz. Tekrar herkesin Ramazanı hayırlı olsun" şeklinde konuştu.