- 26 Nisan 2021 Pazartesi 15:55

Sinop’ta ahşap ev enkazı tehlike saçıyor

A
A
A
Sinop’ta ahşap ev enkazı tehlike saçıyor

SİNOP (İHA) – Sinop’ta yıllar önce çıkan yangın sonucu enkaz haline gelen ahşap ev çevreye tehlike saçıyor.

SİNOP (İHA) – Sinop’ta yıllar önce çıkan yangın sonucu enkaz haline gelen ahşap ev çevreye tehlike saçıyor.


Sinop’un Kaleyazısı Mahallesi Akyüz Sokak üzerinde yer alan ahşap ev uzun yılladır enkaz halinde bekliyor. Çıkan bir yangın sonucu enkaza dönen ev, üflesen yıkılacak gibi görünüyor. Mahalleliyi de tedirgin eden ev için koruma kararı bulunduğundan üzerinde herhangi bir işlem yapılamıyor.


Binanın durumu internette yayınlanan bir satış ilanıyla tekrar gündeme geldi. Enkaz ev ve arsası için 300 bin TL istenen ilanda, “Ahşap binamızın yarısı yanmış vaziyettedir. Tapu alanı 100 metrekare olup üç kat müsaadelidir. Gerekli izinler alındıktan sonra üç katlı ahşap veya izne göre betonarme ev yapılabilir. Butik otel veya pansiyon olarak değerlendirilebilir” denildi.


Sinop Belediyesi evden parça düşme ihtimaline karşı yaptığı üstü telle kapalı çardakla önlem aldı. Mahalleliyse restore edilmeyen, bir taşın bile yerinden oynatılmasının cezası bulunan ev nedeniyle yaşadıkları tehlikeden bir an önce kurtulmak istediklerini ifade ettiler. Yetkilileri göreve çağırdılar.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Adana’da yetişen turp, pırasa ve ıspanaklar deprem bölgesi Malatya’dan talep görüyor Çukurova’nın bereketli topraklarında üretilen turp, ıspanak ve pırasa deprem bölgesi Malatya için hasat ediliyor. Bölgede yetişen ürünlerin hasadı sürerken, kadınlar Ramazan ayında zorlu mesailerini sürdürüyor. Kozan’da üretilen ve ramazan ayında zorlu mesailerini sürdüren tarım emekçileri bölgede ürettikleri ıspanak turp ve pırasaları hasat ederek tazyikli sularda yıkayarak kasalarla deprem bölgesi Malatya için hasat ediyor. Kadınlar bölgede üretilen pırasa, turp ve ıspanakları topraktan sofralara ulaştırmak için mesai yaparken erkekler kasalarla kamyonlar ile nakliyelere hazırlıyor. Gün boyu suyun içinde süren zorlu mesai Ramazan’da devam ederken, ürünler deprem bölgesi Malatya’ya sevk ediliyor. Kadın üreticilerden Necla Peksoy, zorlu mesai sürdürdüklerini kaydederek, “Sabah saat 7’de mesaiye başlıyoruz. Gün boyu mesaimiz sürüyor. Kozan’da ürettiğimiz ıspanak, pırasa ve turpları tüketiciler için hazırlıyoruz” dedi. Mevsimin sıcak geçtiğini, hasadın zorlaştığını söyleyen Murat Doğanay ise, “Ramazan’da zor oluyor ama ürünler bereketli bölgeden talep görüyor. 16 saat boyunca biz yolda oluyoruz. Haftada 3 sefer olmak üzere bölgeleye geliyoruz. 8 ila 10 ton arasında hasat bölgeye ulaşıyor. Bu toprakların bereketli olması maddi açıdan avantajlı olması deprem bölgesinden rağbet görüyor” diye konuştu. Tarlada kilosu 10’TL’den alıcı bulan ıspanaklar deprem bölgesi Malatya için özenle hazırlanıyor.