SAĞLIK - 21 Haziran 2022 Salı 13:27

Sinop’ta tip-1 glikoz ölçüm cihazı dağıtımı

A
A
A
Sinop’ta tip-1 glikoz ölçüm cihazı dağıtımı

Sinop’ta tip-1 glikoz ölçüm cihazı ve sensörü dağıtım programı gerçekleştirildi.

Sinop’ta tip-1 glikoz ölçüm cihazı ve sensörü dağıtım programı gerçekleştirildi.


Sinop Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Programda konuşan Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, "Çocuklarımızın ölçümleri artık acı çekmeden yapılabilecek. Tip-1 diyabet hastası çocuklarımızın sürekli kan şekerlerini ölçme, kan şekerlerini ayarlama ihtiyaçları var. Bunun için parmaklarını delmeden cihaz üzerinden sürekli yapılan ölçüm tekniğiyle ve cihazı ile birlikte gün boyunca hem kan şekerlerini ölçmek hem de buna bağlı olarak çocuklarımızın sağlığı tehlikeye girmeden yaşamlarını konforlu bir şekilde sürdürmelerini sağlamak gerekiyor. Bunu sağlayan da özel bir ölçüm cihazı var. Bu ölçüm tekniği ve çocuklarımızın ölçüm tekniğiyle hem çocuklarımızın yaşam konforunu arttırıyor hem de ailelerimize büyük bir rahatlık getiriyor. Bugün işte bu cihazlarımızın tespit ettiğimiz ailelerimize dağıtımını gerçekleştiriyoruz" dedi.


Programa ayrıca, Vali Yardımcısı Abdullah Şahin, İl Jandarma Komutanı Ferhat Kuran, İl Emniyet Müdürü Tarıkhan Çetiner, Kültür ve Turizm Müdürü Metin Süren, AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun ve vatandaşlar katıldı.


Program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Çöl tozu 30 Nisan’a kadar temizlenecek Çevre Mühendisleri Odası Antalya Şubesi, Antalya, Burdur ve Isparta’da etkisini gösteren Çöl tozu taşınımı konusunda uyarıda bulundu. Çöl tozu taşınımının bölgede olan yoğunluğuna dikkat çekilen açıklamada, “Çöl tozunun solunum yolu, kalp ve akciğer hastalıkları olan bireyler başta olmak üzere hassas ve alerjik tepki veren vatandaşlarımızda olumsuz etkiler gösterebilir. Ayrıca, görüş mesafesinde düşmeye sebep olabilir. 25 Nisan 2024 tarihinden itibaren çöl tozu etkisinin azalması beklenirken, yere çöken tozun tekrar havalanarak olumsuz etki oluşturması muhtemeldir” denildi. Bugün, Antalya, Isparta ve Burdur çevrelerinde yoğun bir şekilde gözlenen çöl tozu taşınımı ile ilgili Çevre Mühendisleri Odası Antalya Şubesi, yazılı bir açıklama yayınlayarak uyarıda bulundu. Çöl tozu taşınımının çeşitli sağlık, çevre ve ekonomik etkilere neden olabileceğine dikkat çekilen açıklamada, oda olarak kamuoyunu bilgilendirme ve önlemlerin alınması gerekliliği konusunda uyarı yaptıkları belirtildi. Çöl tozunun solunum yolu, kalp ve akciğer hastalıkları olan bireyler başta olmak üzere hassas ve alerjik tepki veren vatandaşlarda olumsuz etkiler gösterebileceği aktarılan açıklamanın devamında, “Ayrıca, görüş mesafesinde düşmeye sebep olabilir. 25 Nisan 2024 tarihinden itibaren çöl tozu etkisinin azalması beklenirken, yere çöken tozun tekrar havalanarak olumsuz etki oluşturması muhtemeldir. Genellikle çöl tozu geçtikten en geç 2 gün içerisinde yağış ile birlikte atmosferden temizlenirken, bu sefer 30 Nisan 2024’e kadar bölgemizde yağış beklenmemektedir” denildi. Bu süreçte çöl tozu taşınımının etkilerini en aza indirmek için vatandaşlara önlem olarak önerilerin de belirtildiği açıklamanın sonunda, şu ifadelere yer verildi: "Çocuklar ve kronik sağlık sorunları olan bireyler dış ortamda uzun süre vakit geçirmemelidir. Göz yanması gibi rahatsızlıkların yanı sıra mevcut hastalıkların tetiklenme riski bulunmaktadır. Görüş mesafesinin aniden azalabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Karayolunda seyahat ederken çöken toz sebebiyle takip mesafeleri uzatılmalıdır. Vatandaşlarımızın T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından işletilen hava kalitesi izleme istasyonları verilerini takip ederek gerekli önlemleri almalarını rica ederiz (https://sim.csb.gov.tr/Services/AirQuality). Çevre Mühendisleri Odası olarak, çöl tozu taşınımının etkilerini azaltmak ve halkın sağlığını korumak için tüm ilgili kurum ve kuruluşların işbirliği içinde hareket etmesi gerektiğini vurgulamaktayız.”