GENEL - 10 Ekim 2019 Perşembe 16:32

Bakan Kurum Şırnak’ta incelemelerde bulundu

A
A
A
Bakan Kurum Şırnak’ta incelemelerde bulundu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Şırnak’a gelerek kentte terör mağdurları için yapılan konutları inceledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Şırnak’a gelerek kentte terör mağdurları için yapılan konutları inceledi.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, AK Parti Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik tarafından karşılandı. Karşılama ziyaretinin ardından Bakan Kurum ilk olarak valiliği ziyaret etti.


Bakan Kurum’u Şırnak Valiliği ziyaretinde Vali Yardımcısı Tunahan Efendioğlu, Fatih İzmir, İl Jandarma Komutanı Tamer Bilecan ve kurum müdürleri karşıladı. Valilik şeref defterini imzalayan Bakan Kurum, Vali Ali Hamza Pehlivan’dan kent ile ilgili bilgi aldı.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum başkanlığında valilik toplantı salonunda Valisi Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik ve kurum müdürlerin katılımıyla bir değerlendirme toplantısı yapıldı.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, değerlendirme toplantısının ardından yaptığı açıklamada, kentin terör saldırıları sonucunda büyük acılar çektiğini anımsatarak, halkın hem can hem de mal konusunda büyük fedakarlıklar yaptığını söyledi. Şırnak’ın Barış Pınarı Harekatının merkezinde yer alan bir il olduğunu aktaran Bakan Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla dün saat 16.00 itibarıyla harekatın başladığını belirtti. Bu harekatın, Suriyelilerin vatan topraklarına kavuşması için bir proje olduğunu vurgulayan Bakan Kurum, “Buradaki amaç buraya çöreklenmiş yuvalanmış terör örgütünü buradan def etmektir. Şanlı ordumuz bugün yine operasyonunu başarı ile sürdürmektedir. Allah ordumuzu muzaffer eylesin. Allah Mehmetçiğimizin ayağına taş değdirmeden başarı ile bu operasyonu da diğer operasyonlar gibi bitirmeyi nasip eylesin” dedi.



“Şırnak’taki anneler Diyarbakır’daki annelerin acısını hissetmiştir”


Şırnak’ın 31 Mart yerel seçimlerinde 19 belediyenin 15’ini aldığını hatırlatan Bakan Kurum, kent merkezinde de Mehmet Yarka’nın yüzde 62 oy alarak başkan seçilerek Türkiye’ye önemli bir mesaj verdiğini söyledi. Bakan Kurum, “Şırnak’taki annelerimiz Diyarbakır HDP binası önündeki annelerimizin acısını hissetmiştir. Sandıkta bu mesajı vermiştir. Cumhurbaşkanımızın talimatları çerçevesinde bizde ilgili bakanlıklar olarak Şırnak’ın o zarar gördüğü çukur siyasetinden bugün bölgenin en modern şehri olacak ve 50 yılını, 100 yılını planlayacağımız bölgeye hizmet edecek altyapısı ile sosyal donatı alanları ile modern bir şehir haline getirmek içinde gece gündüz çalışıyoruz. Amacımız bölgenin yeniden imarı yeniden inşası. Bu kapsamda Şırnak genelinde 10 bin 155 bağımsız bölüm içeren bir proje başlattık. Cumhurbaşkanımızın talimatı ile Şırnak merkezde 5 bin 700’ü olmak üzere Cizre, Silopi ve İdil’de inşaatlarımız başladı. Bu inşaatlar sadece konuttan ibaret değil. İçinde camisi, okulu, taziye evi olan ve vatandaşımızın tüm ihtiyaçlarını giderecek ve bölge mimarisine uygun ve yine bölge değerlerini kültürlerini yansıtan projeler olarak projelendirildi ve inşası bitme aşamasına geldi” dedi.



Şırnak’a 3 milyon liralık otogar


Cizre, Silopi ve İdil ilçelerinde konutların yapımlarının tamamlandığını aktaran Bakan Kurum, “Hak sahibi vatandaşlarımıza teslimlerini yaptık. Şırnak’ta 5 bin 716 konut ve sosyal donatı inşatlarında yılsonuna kadar yüzde doksanını tamamlamış ve vatandaşlarımıza teslim etmiş olacağız. Yine bölge içerisinde ihtiyaç doğrultusunda lise, ilköğretim, cami ve taziye evlerimizi, yaşam alanlarını ve kültürel ihtiyaçlarını bu gün toplantı da kararlarını verdik. Yılsonuna kadar da ihtiyaç olan binalarını inşaatlarını da hızlı bir şekilde yapıyor olacağız. 15 belde ve ilçemizin tüm ihtiyaçlarını, kanalizasyon, atık su, yağmur suyu, dere ıslahı, taziye evi, cami ile ilgili ihtiyaçları, çöp konteyneri, çöp kamyonu, temizlik araçları gibi taleplerini aldık. Bakanlık olarak bu ihtiyaçlarını gidermiş olduk. Şırnak’ın ihtiyacı olduğunu gördüğümüz yeni bir ilkokul ve lise inşaatına da başlama talimatı verdik. Arkadaşlar hızlı bir şekilde onları projelendirecekler ve buradaki ihtiyacı giderip buradaki yaşam kalitesini yükselteceğiz. Şırnak’ımızın otogar ihtiyacı var 9 bin metrekarelik alanı belirledik. 3 milyonluk liralık bu projeyi de Bakanlığımız ve iller bankası aracılığıyla hibe ederek Şırnak’a armağan edecek ve kentimiz son derece modern bir otogara kavuşmuş olacak” diye konuştu.


Bahçelievler Mahallesi’nde DEDAŞ lojmanlarının olduğu kısımda belli kısmına ticaret alanları belli kısmına meydan alanları yapılması suretiyle kent merkezine yine önemli bir projeyi kazandıracaklarını anlatan Bakan Kurum, “Hak sahibi vatandaşların eksik dükkanlarını verilmesi ve buradaki ofis binaları yaşam alanlarıyla projemiz yürüyecek. Belediyemizin talebi üzerine Bahçelievler’deki Menzil Camisi yıkılıp yerine yenisi yapılacak, altında taziye evi olacak. Arkadaşlarımıza talimat verdik projelerini hızla hazırlayıp yapımına başlayacağız. Bir kardeşiniz olarak her türlü desteği sağlayacağız” şeklinde konuştu.


Bakan Kurum, Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan ve AK Parti Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik ile birlikte Cumhuriyet ve İsmetpaşa mahallelerinde terör mağdurları için inşa edilen konutlarda incelemelerde bulunarak, örnek daireyi gezdi.


Daha sonra AK Parti İl Başkanlığına geçen Bakan Kurum, burada İl Başkanı İbrahim Halil Erkan ve partililerce karşılandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Miniklerden coşkulu 23 Nisan kutlaması Mersin’de 1. sınıf öğrencilerinin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama töreni büyük ilgi gördü. Minik kalpler, Mersin Üniversitesi Spor Salonunda düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama törenini, salonu dolduran öğretmen ve velilerini gösterileri ile gururlandırdılar. Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 104. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını, Mersinli Ahmet İlkokulu 1. Sınıf öğrencileri, büyük bir coşkuyla kutladı. Mersinli Ahmet İlkokulu Müdürü Yusuf Baltacıoğlu, okul idarecileri, öğretmenleri, velileri ve öğrenciler birlikte çalışarak unutulmaz bir bayram kutlaması organize ettiler. Program, öğrencilerin hazırladığı dans gösterileri,müzik performansları,izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Öğrenciler, sahnede yeteneklerini sergilerken, veliler de gururla izlediler. Ulusal egemenliğin sembolü olan TBMM’nin kuruluşunun 104. yıl dönümü olduğunu belirten Mersinli Ahmet İlkokulu Müdürü Yusuf Baltacıoğlu, "Bugün toprakları yağmalanan yüce bir ulusun, düşmanlarını yurttan atmak için ant içtiği gündür. Bugün yok edilmeye çalışılan bir ulusun tek bilek, tek yürek haline geldiği gündür. Bugün, harcı atalarımızın asil kanlarıyla yoğrulan, ulusal egemenliğimizin Türk çocuklarına bayram olarak armağan edildiği gündür. Bugün, dünya çocuklarının her yıl ülkemizde kutladığı ilk ve tek bayram günüdür. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramıdır. Kutlu olsun" dedi. Baltacıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bugünlere kolay gelmediğini, bu kutsal topraklar uğruna yüz binlerce şehit ve gazi verildiğini aktararak, "23 Nisan gibi milli bayramlarımızın önemli bir anlamı daha vardır. Bu bayramlar, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, millet olarak tasada ve kıvançta bir olduğumuz günlerdir. Bu günde bizlere bu cennet vatanı, canları ve kanları pahasına emanet eden atalarımızın emanetlerini nasıl daha iyi koruyarak ve geliştirerek, yarınlara taşıyabileceğimizi konuşmalı ve düşünmeliyiz. Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önderimiz Atatürk’ü büyük kılan sadece bıraktığı eserler değildir. Aynı zamanda yıllar öncesinden bugünü okuyabilmesi ve bugünlerimize de ışık tutan adımları atarak, ülkemize çağdaş medeniyetin yolunu açmasıdır" diye konuştu.
İstanbul Beylikdüzü’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Beylikdüzü’nde bir dizi etkinlikle kutlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Beylikdüzü’nde bir dizi etkinlikle kutlandı. Beylikdüzü Belediyesi Uluslararası Çocuk Şenliği kapsamında yapılan kutlamalar Yaşam Vadisi Çanakkale Zafer Meydanı ve Atatürk Anıtı’nda çelenk koyma töreni ile başladı. Törenin ardından 23 Nisan Bisiklet Şenliği düzenlendi. Yaşam Vadisi’nde düzenlenen şenlikte 3-14 yaş arası çocuklar kıyasıya yarıştı. Her yaş kategorisinde birincilerin madalya ile ödüllendirildiği şenlikte çocuklar keyifli anlar yaşadı. Etkinlikler kapsamında ayrıca Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Beylikdüzü Çocuk Meclisi üyelerini makamına kabul etti. Çocuk Meclisi Başkanı Sümeyye Berber, günün anlamına uygun olarak Başkan Çalık’ın koltuğuna otururken meclis üyeleri de ona eşlik etti. Başkan Çalık daha sonra Uluslararası Çocuk Şenliği kapsamında; Bulgaristan, Romanya, Kazakistan ve Hindistan’dan gelen halk dansları topluluğu üyelerini ağırladı. Çocuklar, Başkan Çalık’a ülkelerini simgeleyen hediyeler verirken Başkan Çalık da katkılarından dolayı çiçek ve plaket takdim etti. Başkan Çalık ve topluluk üyeleri daha sonra kutlamaların yapıldığı Yaşam Vadisi’ne geçti. Burada vatandaşların ve çocukların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Çalık, kurulan stantları gezdi. Çeşitli atölye ve spor etkinliklerinin bulunduğu alanda çocuklarla bir araya gelen Başkan Çalık, onlarla bol bol fotoğraf çektirdi. Sihirbaz ve jonglör gösterilerinin yanı sıra modern dans, bale ve şiir gösterilerinin sunulduğu etkinlikler çocukların beğenisini kazandı. 6 Mayıs Gençliğimiz Var Sahnesi’nde ise Bulgaristan, Romanya, Kazakistan ve Hindistan Halk Dansları Topluluğu gösterileri yapıldı. Gösterilerin ardından Beylikdüzü Belediyesi BB Band Grubu konser verdi. Müzikseverlere keyifli saatler yaşatan konser dinleyicilerden tam not aldı. “Beylikdüzü’nü çocuk dostu bir kent haline getirene kadar var gücümle çalışacağım” Beylikdüzü’nü çocuk dostu bir kent haline getirene kadar var gücüyle çalışacağını ifade eden Başkan Çalık, “Onların yolundan asla vazgeçmeyeceğiz. Onların yolundan dönmeyeceğiz. Bu güzel vatanı bizler için memleket haline getiren bu insanları ve bize kazandırdıkları değerlerimizi asla unutmayacağız. Çocuklarımız bizim her şeyimiz. Çocuklar için çalışan bir belediye başkanıyım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde bu güzel vatanda, bu güzel coğrafyada Yaşam Vadisi’nin çok özel sahnelerinden bir tanesinde dünya milletlerinin evlatlarıyla buluştuk. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Ben onların gözünden bu kenti yönetiyorum emin olun. Beylikdüzü’nü çocuk dostu bir kent haline getirene kadar var gücümle çalışacağım. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Evlatlarımız için güzel işler yapmaya devam edeceğiz. Beylikdüzü’nü çok seviyorum. Beylikdüzü’nde olmayı çok seviyorum. Sizin için çalışmayı çok seviyorum” diye konuştu.