GENEL - 08 Nisan 2019 Pazartesi 10:58

Başkan Yarka, hizmet binası ve TOKİ’lerde incelemelerde bulundu

A
A
A
Başkan Yarka, hizmet binası ve TOKİ’lerde incelemelerde bulundu

ŞIRNAK (İHA) – Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, inşaatları devam eden Şırnak Belediyesi yeni hizmet binası ve TOKİ konutlarında incelemelerde bulundu.

ŞIRNAK (İHA) – Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, inşaatları devam eden Şırnak Belediyesi yeni hizmet binası ve TOKİ konutlarında incelemelerde bulundu.


Şırnak Belediyesi yeni hizmet binasındaki çalışmaları inceleyen Yarka, yüklenici firma yetkilileri ile birlikte tamamlanan katları dolaşarak proje hakkında bilgi aldı. Bir süre belediye hizmet binası şantiye alanında inceleme yapan Başkan Yarka, projede çalışan işçilere kolaylıklar dileyerek şantiye alanından ayrıldı.


Başkan Yarka daha sonra, Gazipaşa ve İsmetpaşa mahallelerinde yapımı büyük oranda tamamlanan TOKİ konutlarını gezdi. Vatandaşların talepleri doğrultusunda konutları yakından inceleyen Başkan Yarka, binaların bodrum katlarına kadar inerek, tespit edilen eksiklikleri not edip yetkililerden bilgi aldı. Söz verdikleri gibi TOKİ konutlarının takipçisi olduklarını belirten Başkan Yarka, konutların bir an önce vatandaşlara dağıtımı için çalışmaların devam ettiğini söyledi.



"Şehrimizi halkımızla birlikte yöneteceğiz"


Hizmet binası ve TOKİ inşaatları sonrası İl Genel Meclisi Üyeleri ile birlikte vatandaşları ziyaret eden Başkan Yarka, 31 Mart yerel seçimlerinde verdikleri desteklerden dolayı kendilerine teşekkür etti. Ömer Kabak Meydanı’ndaki esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Yarka, burada vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı. Sıcak ve samimi bir ortamda gelişen ziyarette, Başkan Yarka vatandaşlarla bir süre sohbet ederek, birlikte çay içti. Ziyarette vatandaşların kentte ilişkin talep ve önerilerini dinleyen Başkan Yarka, daha sonra açıklamalarda bulundu. Tüketici bir anlayışın artık belediyede yerinin olmayacağını vurgulayan Başkan Yarka, bundan sonra halkın talep ve önerilerinin dikkate alındığı, halkın da yönetimin parçası olacağı bir anlayışı belediyede hakim kılacaklarını söyledi. Yarka, “Şehrimizin acil ihtiyaçları olduğu ortada. Bunun bilinciyle, daha çok üretip ve sorunları yerinde tespit ederek çözüme kavuşturacağız. Benim dönemimde hiç kimsenin oyumu verdim sorumluluğum bitti deme lüksüne sahip değil. Asıl bundan sonra ortak bir akılda birleşip, şehrimizi birlikte yönetme fırsatı doğmuştur. Kolektif bir anlayışla, belediye ve vatandaşlarımızla kol kola, omuz omuza vererek şehrimizi yeniden inşa edeceğiz" dedi.


Yapılan açıklamaların ardından vatandaşlar Başkan Yarka’ya desteklerini yineleyerek başarılar diledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın CHP’li Tetik’den Nazilli’ye Halk Market müjdesi CHP Nazilli Belediye Başkan adayı Dr. Ertuğrul Tetik, göreve gelir gelmez ilk hizmet olarak enflasyona karşı vatandaşların mutfağına nefes aldıracak, tamamen yerli ve doğal gıdaların piyasanın altında satışa sunulacağı belediye iştiraki olan Halk Marketler zincirlerini açacağını müjdeledi. 31 Mart Belediye Başkanlığı seçimine 2 gün kala bir proje daha açıklayan CHP’li Ertuğrul Tetik, İhtiyaç sahiplerinin temel gıda ve hijyen ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Belediye iştiraki olacak olan Halk marketler zincirini hayata geçireceğini açıkladı. Nazilli’nin farklı Mahallelerinde açılacak olan Halk Marketlerde, enflasyona karşı vatandaşların mutfağına nefes aldıracak olan proje için tüm altyapı ve fizibilite çalışmalarını ekonomistler tarafından hazırlandığını açıklayan Tetik, kaliteli ve güvenilir ürünlerin uygun fiyatlara üreticiye sunulacağı, aynı zamanda istihdam oluşturacak olan bu proje kapsamında halka sağlıklı, ekonomik ve güvenilir bir şekilde gıda ulaştırılacağını ifade etti. ’Emekliye indirim kartı’ Nazilli ve Aydın bölgesindeki çiftçiler tarafından üretilen doğal ve sağlıklı ürünlerin satışa sunulacağı Halk Marketlerde, emekli vatandaşların da unutulmadığını belirten CHP’li Belediye Başkan Adayı Tetik, "Aydın Büyükşehir Belediyesinin Ege et marketlerinde uyguladığı emekli kart sistemini de halk marketlerde uygulayacağız. Nazilli’de ilk bir yıl içerisinde çeşitli mahallelerde yaygınlaşacak olan Halk Marketler zinciri Nazilli halkının mutfak giderlerine önemli tasarruf sağlayacak" dedi.
Adana Adana’da 22 ton soya tohumu dağıtıldı Adana’nın 9 ilçesinde çiftçilere hibe destekli 22 ton soya tohumu dağıtıldı. Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi" kapsamında Adana’daki üreticilere hibeli tohum dağıtımı sürüyor. Proje kapsamında, Adana’nın Seyhan, Çukurova, Sarıçam, Yüreğir, Kozan, Ceyhan, Yumurtalık, Karataş ve İmamoğlu ilçelerinde 64 üreticiye 2 bin 200 dekar tarım arazisi için 22 ton hibe destekli soya tohumu dağıtıldı. İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, İmamoğlu ilçesinde soya tohumu dağıtımı programında yaptığı konuşmada, Adana’daki üreticinin üreterek 85 milyonu doyurma gibi bir sorumluluğu olduğuna dikkati çekti. Bakanlığın yaptığı desteklerle her zaman üreticinin yanında olduğunu ifade eden Kökçüoğlu, şunları kaydetti: “Adana’da soya, ayçiçeği, fasulye, nohut tohumları dağıtarak üreticimize destek oluyoruz. Sadece tohum dağıtarak değil sulama, kırsal kalkınma yatırımları gibi konularda da destekçiyiz. Bütün bunları yaparken tek bir amacımız var bir karış toprağımız boş kalmasın. Dağıtımını yaptığımız soyaya da ülkemizin hem yem hem de yağ anlamında ihtiyacı var. Üretici olarak sizler yetiştireceksiniz. Arz açığının olduğu bu ürünün ürün deseni içinde daha çok yer almasını sağlayacağız. Desteklerimiz gelecek yıllarda da devam edecek.”