SPOR - 04 Şubat 2020 Salı 10:07

Cizre Spor Kulüp Başkanı Sefinç, gözyaşları içinde sporcularla vedalaştı

A
A
A
Cizre Spor Kulüp Başkanı Sefinç, gözyaşları içinde sporcularla vedalaştı

Takımlarına yönelik haksız ve hukuksuz kararlar verildiği iddiası ile ligden çekilme kararı alan Cizre Spor Futbol Kulübü Başkanı Maruf Sefinç, tesislere giderek futbolcularla vedalaştı.

Takımlarına yönelik haksız ve hukuksuz kararlar verildiği iddiası ile ligden çekilme kararı alan Cizre Spor Futbol Kulübü Başkanı Maruf Sefinç, tesislere giderek futbolcularla vedalaştı. Sefinç futbolcularla vedalaşırken gözyaşlarına hakim olamadı.


TFF 3. Lig 2. Gurup’ta mücadele eden Cizre Spor, geçtiğimiz hafta sonu kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı maçta Ağrı Spor’a karşı 1-0 yenildi. Alınan yenilgide hakemin hataları olduğunu savunan yönetim, teknik heyet ve sporcuların hakeme yapmış olduğu itirazlar sonuç vermeyince Cizre Spor Kulüp Başkanı Maruf Sefinç, son zamanlarda gerek iç sahada gerekse dış sahada hakemlerin takımlarına yönelik adaletsiz kararlar verdiğini iddia ederek Cizre Spor’u ligden çektiğini açıkladı.


Ligden çekilme kararını dün federasyona gönderen Cizre Spor Kulüp Başkanı Maruf Sefinç, bugün son kez futbolcularla bir araya gelerek vedalaştı. Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Cizre Spor tesislerine gelen ve bir hayli mutsuz olduğu gözlenen Başkan Sefinç, sporcu, teknik heyet ve kulüp çalışanları ile vedalaşırken gözyaşlarına hakim olamadı.



“10 yıldır Türk futboluna hizmet için çalıştım”


Cizre Spor tesislerinde gerçekleşen vedalaşmada teknik heyet, sporcular ve kulüp çalışanlarına yönelik kısa bir konuşma yapan Sefinç, bu kulübe 10 yıldan bu yana emek verdiğini belirterek, “10 yıldır futbol adına, spor adına Türk sporuna hizmet etmek için her zaman var gücümüzle genç yaşımızdan bu yaşımıza kadar mücadele verdim. Onun için çok üzgünüm. Bu olay gerçekten anlatılmaz bir duygudur. Bu kadar emek verdim ama bu kadar da yalnız bırakıldım. Bu şekilde olmasını istemezdik. Bu alınan kararda herhangi bir kulüp oyunu, politika ya da siyaset yok. Bize yönelik gerçekleşen adaletsiz, hukuksuz kararlar ve takımın yalnız bırakılması bizim bu kararı almamıza neden oldu. Çünkü geçen sezon da play-off potasına gireceğimiz zaman aynı baskılara, aynı hakem ve gözlemci kararlarına maruz kaldık. Bu sezon da maalesef aynı senaryolar gerçekleşiyor. Oynadığımız son üç maçta yapılan hakem hataları ve Cizre Spor’a karşı verilen adaletsiz kararlar bizim bu kararı almamıza neden oldu. Sezon başında sizlerle yaptığımız bir anlaşma ve sözleşme var. Onun için hakkınızın geçmesini istemiyorum ve ödemeleriniz yapılacaktır. İnşallah bundan sonra sizler Türk futboluna ve gençlerimize örnek olursunuz. Bu vesile ile kulübe vermiş olduğunuz emekleriniz için teşekkür ediyorum” dedi.



Evren Horazal: "Futbolcuların bu karara gönlü razı değil"


Cizre Sporlu futbolculardan Evren Horazal ise haklarının yenildiğini savundu. Horozal, “Ben ve takım arkadaşlarım senin burada olman adına elimizden gelen her şeyi yapacağız ve bütün oluşumların içinde olacağımızdan emin olmanızı istiyoruz. Biz gerekirse gerektiği her yere gideriz, biz boynumuzu eğeriz bundan yana da bir sıkıntı yoktur. Çünkü sizi seviyoruz. 10 yıldan bu yana verdiğiniz bu emeğin karşılığında bu şekilde bırakıp gidemezsiniz çünkü bizim gönlümüz buna razı değil. Onun için biz sizinle vedalaşmak istemiyoruz. Çünkü sizin gözünüzün içine bakan binlerce çocuk var. Burada 15 günde bir maç oynansın takımımızı görüp izleyelim, başkanımızı görüp alkışlayalım diye kalbi kıpır kıpır atan çocuklar var. Yani bizim gönlümüz buna razı değil. Onun için taraftarlar olsun, biz futbolcular olsun bu karardan sizi döndürmek için her türlü oluşumun içinde olacağız. Biz sizinle vedalaşmak istemiyoruz. Gelip elinizi sıkar size sarılırız ama sizinle vedalaşmayız. Buna ne benim ne de diğer futbolcu arkadaşların gönlü razı değildir” diye konuştu.



Ender Kılıç: “Takımı yarı yolda bırakmayacağız”


Futbolculardan Ender Kılıç ise bugüne kadar başkanlarının arkasında olduklarını vurgulayarak, “Başkanımız da bizim arkamızda oldu. Biz sizin gitmemeniz ve takımın ligden çekilmemesi için ne gerekiyorsa, nereye gidilecekse, ne yapılacaksa, ne konuşulacaksa hepsini yapacağız. Burada verilen bu savaşı hiçbir arkadaşımız bırakıp gitmeyecek ve bu takımı hak ettiği yere getirmek için savaşmaya devam edecektir. Çünkü Cizre halkının futbolu ne kadar sevdiğini ve değer verdiğini cadde ve sokaklarda gezerken bize verilen değerden çok iyi biliyoruz. Cizre’nin ve gençlerin tek sosyal aktivitesi olan futbolun burada bu şekilde bitmesini istemiyoruz ve böyle bir şeyi de kabul etmiyoruz. Onun için sizinle vedalaşmayacağız tam tersine sizi bu karardan döndürmek için teknik heyet, futbolcular, taraftarlar olarak elimizden gelen her şeyi yapacağız” şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından Başkan Sefinç futbolcularla tek tek vedalaştı. Sefinç futbolcularla vedalaşırken gözyaşlarına hakim olamadı. Başkanın ağladığını gören sporcu ve kulüp çalışanları da gözyaşlarını tutamadı.


Vedalaşmanın ardından Başkan Sefinç ve yöneticiler tesislerden ayrıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa BAREM’de 23 Nisan coşkusu Osmangazi Belediyesi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi (BAREM) bünyesinde eğitim gören engelliler, düzenledikleri gösteri ve konserlerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Engelli çocukları hayata kazandırmak, becerilerini arttırmak ve sosyalleştirmek için hizmet veren Osmangazi Belediyesi Engelli Bakım Merkezi (OBAM) üyesi engelli bireyler, öğretmenlerinden aldığı eğitimler sonrasında 23 Nisan’a özel program düzenledi. OBAM üyesi engelli bireylerden oluşan koro en beğenilen şarkıları seslendirdi. Merkez girişinde BAREM sakinlerinin alkışlarıyla karşılanan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın da koroya dahil olarak onlarla birlikte İzmir Marşı’nı söyledi. Engelli öğrenciler, seslendirdikleri şarkıların ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün son valsini canlandırdı. Bu gösterinin ardından zeybek oyunu ve pandonim gösterisi büyük beğeni topladı. Engelli öğrencilerin usta sanatçıları aratmayan performansı başta Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın olmak üzere gösteriyi izleyenler tarafından büyük alkış aldı. Düzenlenen etkinliğe Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Belediye Başkan Yardımcıları Sefa Yılmaz ve Tolga Kornoşor, aileler, engelli öğrenciler ve öğretmenleri katıldı. Engelli bireyler tarafından gerçekleşen etkinlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkulu şekilde kutlandı. Aydın: “Dünyadaki tek çocuk bayramı 23 Nisan” Engelli merkezindeki konser ve gösteriyi çok beğendiğini ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Bugün burada özgür bir şekilde yaşayabiliyorsak, ay yıldızlı bayrağımız dalgalanabiliyorsa, minarelerden ezanları dinleyebiliyorsak tüm bunları, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimiz sayesinde yaşıyoruz. Onların 104 yıl önce kurduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi, ondan sonra ülkenin kurtuluşu ve Cumhuriyet’in ilanıyla devam eden süreç ile bugünlere geldik. Büyük Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunda Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilan etti. Dünyada tek çocuk bayramı 23 Nisan. Başka hiç bir ülkede olmayan bir bayram. Biz de Osmangazi Belediyesi olarak bu bayrama yakışan etkinliklerle kutlamalarımızı yapacağız. Bugün BAREM’de engelli kardeşlerimizin düzenlediği etkinliğe katıldık. Pazar günü ise Demirtaş Meydanı’nda bütün gün sürecek etkinlikler ve akşamına konser düzenleyeceğiz. 23 Nisan Çarşamba günü resmi programlarla Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı hep birlikte kutlayacağız. Bayramımız kutlu olsun.” dedi. Etkinliğin ardından engelli bireyler, kendi el emekleri olan el işi ürünleri Başkan Aydın’a hediye etti
Antalya Antalya’da dev dalgaların arasında can pazarı Antalya’da boyu 4 metreye kadar çıkan dev dalgaların bulunduğu sahilde denize giren 19 yaşındaki genç, boğulmak üzereyken dalış eğitmeninin çabası ve deniz polisinin yolladığı insansız cankurtaran robotuyla kurtarıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Sarı Kod ile uyardığı Antalya’da fırtına etkisini sürdürüyor. Konyaaltı Sahili’nde fırtınadan dolayı boyu 4 metreye kadar ulaşan dev dalgalar sahilleri döverken, 19 yaşındaki Bedirhan Kiril adındaki bir genç ise buna aldırış etmeyip denize girdi. Dalgalarla birlikte açığa sürüklenen genci fark eden vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. Bu sırada sahilde bulunan dalış eğitmeni İbrahim Sunduvaç, can yeleğini giyip genci kurtarmak için yanına yüzdü. Sunduvaç, dev dalgalardan dolayı gençle birlikt suda ekiplerin yardımını bekledi. İhbarla birlikte olay yerine gelen deniz polisi ekipleri, kıyıya 100 metre açıktaki genç ve dalış eğitmenin yanına Uzaktan kumandalı insansız cankurtaran robotu yolladı. Sunduvaç ve Kiril’in robota tutunmasının ardından kıyıya getirildi. İlk müdahalesi sahilde yapılan genç, ardından tedavi için Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. "Bu havada denize girmeyin" Dalış Eğitmeni İbrahim Sunduvaç, “Kendime can yeleği aldım, suya atladım. Başka ekipmanım yoktu. Onu sakinleştirdim, önce kıyıya gelmeyi denedik başaramayacağımızı anlayınca tekrar açığa gittik. Çünkü dalgadan daha az etkilenmemiz gerekiyordu. Ardından sakin sakin yüzmeye başladık. Kıyıdaki robotu ve ekipleri görünce tekrar kıyıya yaklaşmaya başladık. Neyse ki bu sefer başardık. Bu tür havalarda kimsenin denize girmemesi gerekiyor” dedi.