GENEL - 22 Nisan 2019 Pazartesi 12:15

Cizrelilerden kan bağış kampanyasına yoğun ilgi

A
A
A
Cizrelilerden kan bağış kampanyasına yoğun ilgi

Türk Kızılay Derneği’nin Şırnak’ın Cizre ilçesinde gerçekleştirdiği kan bağışı kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Türk Kızılay Derneği’nin Şırnak’ın Cizre ilçesinde gerçekleştirdiği kan bağışı kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.


Kızılay’ın kan bekleyen hastalar için uygulamaya koyduğu kan bağışı kampanyası doğrultusunda Hükümet Konağı önünde kurulan kan bağış merkezine 10 günlük süre içerisinde bin 250 vatandaş kan bağışında bulundu.


Cizre Kaymakamı Faik Arıcan, insanların kan vermesinin hem kendi sağlıklarını korumaları açısından faydalı hem de toplum sağlığına katkıda bulunmak açısından çok önemli olduğunu söyledi. Kaymakam Arıcan, "Kan bağışı bekleyen herkese umut ışığı olmak için burada kan bağışı kampanyasında görev alan ve kan bağışına destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Vatandaşların kan bağış kampanyasına göstermiş olduğu ilginin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Dr. Murat Emrem ise, Türkiye’de bu rakamın sayılı yerlerde olduğunu belirterek Cizreli vatandaşlara teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Kepez’de engelli bireyler için rampa hizmeti Kepez Belediyesi, Kanal Mahallesi’nde, tekerlekli sandalye kullanan bireylerin parka girmesine engel olan yükseklik farkı sorununu rampa hizmetiyle ortadan kaldırdı. Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün talimatıyla Park ve Bahçeler Müdürlüğü yeşil alanlarda tadilat ve peyzaj çalışması başlattı.Tadilat çalışmaları sırasında vatandaşların talepleri de karşılanıyor. Kanal Mahallesi’nde 4743 ile 4745 sokakları arasında kalan parka giriş rampası yapılması isteği de yerine getirildi. Tekerlekli sandalye kullanan bireyler ile bebek arabası olan vatandaşlar, yükseklik farkından dolayı söz konusu yeşil alana ulaşmada zorluk yaşıyordu. Mahalle sakinleri de, Kepez Belediyesine yazdıkları bir dilekçeyle parka ulaşım sorununun çözülmesini talep etti. Vatandaşın isteğine hızlı çözüm Kepez Belediyesi de, vatandaşların talebini dikkate alarak, parka girişi sağlayan merdiveni kaldırdı ve yerine kilit taşından rampa yaptı. Park ve Bahçe Müdürlüğü ekiplerince yapımı tamamlanan rampa ile tekerlekli sandalye kullanan bireyler, bebek arabası olan vatandaşlar ve yaşlılar kolay bir şekilde parka girebilecekler. Müdürlük çalışanları, parkın eskiyen kent mobilyalarını da yeniledi. Kanal Mahallesi sakinleri de, taleplerinin hızlı bir şekilde karşılanmasından ve rampa hizmetiyle parka ulaşımı kolaylaştırmasından dolayı Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’e teşekkür ettiler.
Sivas İbrahim Akdağ: "Fenerbahçe’yi iyi analiz edeceğiz" Sivasspor’un 32 yaşındaki oyuncusu İbrahim Akdağ, pazartesi günü Fenerbahçe ile oynayacakları maçla ilgili yaptığı açıklamada, “Fenerbahçe ligin iyi takımlarından biri. Artılarını ve eksilerini analiz ederek her maça nasıl hazırlanıyorsak çıkacağız. En iyi şekilde mücadele edip, taraftarımıza hediye etmek istiyoruz” dedi. Trendyol Süper Lig’in 32. haftasında Fenerbahçe’yi ağırlayacak olan Sivasspor’da maçın hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Sivasspor’un başarılı futbolcusu İbrahim Akdağ da antrenman öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ligde son iki hafta oynadıkları maçlardaki performanslarını değerlendiren İbrahim Akdağ, “İki haftada doğru oynadık bence. Türkiye liginde defansı iyi yapabilmek önemli. Maçı kazandıran en önemli unsurlardan biri. 2 hafta iyi mücadele ederek iyi galibiyetler aldık ve ligdeki konumumuzu iyice rahatlattık” dedi. “Fenerbahçe ligin iyi takımlarından” Ligde 22 Nisan Pazartesi günü Fenerbahçe ile oynayacakları maçla ilgili de konuşan deneyimli futbolcu, “Fenerbahçe ligin iyi takımlarından biri. Artılarını ve eksilerini analiz ederek her maça nasıl hazırlanıyorsak öyle çıkacağız. En iyi şekilde mücadele edip, taraftarımıza hediye etmek istiyoruz. Taraftar için bu tarz maçlar önemlidir. Çünkü dört büyük takımlara karşı alınan galibiyetler, taraftarı ekstra mutlu ediyor. Bu maçta elimizden gelen mücadeleyi fazlasıyla vereceğiz” ifadelerini kullandı. “Taraftar stadyumu dolduracaktır” Taraftarı stadyuma kendilerini desteklemeye davet eden İbrahim Akdağ, şunları söyledi: “Kariyerim boyunca Sivas deplasmanına birçok kez geldim. Çok daha ilgili taraftar vardı. Bu hafta stadı dolduracaklarını düşünüyorum. Bundan sonra ki maçlarda da keyif almak için stada gelmelerini rica ediyorum.” “Takımda büyük bir rekabet var” Takım içindeki rekabetin kendilerine nasıl yansıdığına dair de açıklama yapan 32 yaşındaki futbolcu, “Bize burada antrenman yapmak için para veriyorlar. Maçta oynayıp oynamamak hocanın takdirine kalıyor. Rekabet ortamı her zaman vardı. Geldiğimde de vardı, şu anda da var. Çalışan formayı alıyor, bu güzel bir şey. Daha fazla çalışan, hocanın daha fazla gördüğü oyuncu o hafta formayı alıyor. 2-3 haftadır ben de kendimi çok iyi hissetmiyordum. Şimdi tekrardan formayı almak için çalışacağım. Sağlığım iyi. Kendimi çok daha iyi hissediyorum. Bu hafta süre alırsam bunu Fenerbahçe maçında taraftara göstereceğim” şeklinde konuştu.
Ankara İçişleri Bakanı Yerlikaya: "14 ilde FETÖ’ye yönelik düzenlenen ’Kıskaç-12’ operasyonlarında 60 şüpheli yakalandı” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terör örgütü FETÖ’ye yönelik 14 ilde eş zamanlı düzenlenen ‘Kıskaç-12’ operasyonlarında 60 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Operasyonla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Yerlikaya, “14 ilde FETÖ’ye yönelik olarak düzenlenen ’Kıskaç-12’ operasyonlarında 60 şüpheli yakalandı. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlükleri TEM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu İzmir, Denizli, Afyonkarahisar, Konya, Aksaray, Kahramanmaraş, Hatay, Sakarya, Isparta, Muğla, Erzurum, Düzce, Manisa ve Çorum’da eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda şüphelilerin örgütün sözde ‘güncel yapılanması’ ve ‘askeri mahrem yapılanması’ içerisinde faaliyette bulundukları, himmet adı altında para toplayarak örgüte finans sağladıkları, ‘gaybubet evi’ olarak adlandırdığı hücre evlerinde saklandıkları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları ve FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu tespit edildi. Operasyonlar sonucu ilk belirlemelere göre yaklaşık 6 milyon lira değerinde para ve muhtelif değerde ziynet eşyası ile çok sayıda dijital materyal ve dokümana el konuldu” dedi.