GENEL - 04 Haziran 2019 Salı 15:11

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Şırnak’ta

A
A
A
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Şırnak’ta

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesindeki Kato Dağı’nda Mehmetçiklerle bayramlaştıktan sonra Şırnak’a geldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesindeki Kato Dağı’nda Mehmetçiklerle bayramlaştıktan sonra Şırnak’a geldi. Şırnaklıların bayramını kutlayan Bakan Soylu, Şırnak’ın sadece Doğu ve Güneydoğu’nun değil, Ortadoğu’nun yıldızı olacağını söyledi.


Şırnak Valiliği önünde Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, AK Parti Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik, Belediye Başkanı Mehmet Yarka ve vatandaşlar tarafından karşılanan Bakan Soylu vatandaşlarla özçekim yapıp, fotoğraf çektirdi. Alanda bulunan vatandaşlarla tek tek bayramlaşan Bakan Soylu vatandaşların sıkıntılarını da dinledi. Şırnak Valiliği bahçesinde Şırnaklı vatandaşlarla bayramlaşan Bakan Soylu, Şırnak’ın sadece Doğu, Gündeydoğu’nun değil Ortadoğu’nun yıldızı olacağını söyledi. Bayramlaşma sonrası Valilik bahçesinde halka hitap eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bir Ramazan ayını bir millet olarak eda ettik. İbadetlerimizi yaptık. Ezanla oruç açtık ezanla oruç tutmaya başladık. Sadece kendimiz yapmadık çoluk çocuğumuza da gösterdik. Geleneğimize, inancımıza, göreneğimize Allah’ın emirlerine sahip çıktık ve mükafatımızı bir millet olarak bayramda kucaklaşarak aldık. Bayramınız mübarek olsun. Allah nice bayramlara birlik, huzur, beraberlik içerisinde şükür içerisinde ulaşmayı nasip etsin. Allah bizi birbirimizden ayırmasın. Allah bizi nefsimizin esiri yapmasın. Sabahleyin Kato Dağı’nda bayram namazımızı kıldık. Oradaki kardeşlerimizle bayramlaştık. Beytüşşebap alay komutanlığına geldik. Oradaki evlatlarımızla bayramlaştık. Ardından Beytüşşebaplı vatandaşlarımızla bayramlaştık. Teker teker, gönül gönüle olduk. Allah’ımıza hamdolsun. Beytüşşebaplılara 31 Mart’ta bize verdikleri destek için teşekkür ettik. Orada yüzümüzün kara çıkmayacağını hizmetlerinde olacağımızı ve Beytüşşebap’ta eksik hiçbir şey kalamayacağını 2 yıldır Beytüşşebap’ta hayal edilemeyecek hizmetler yapıldığını ama bundan sonra da hayal edilemeyecek hizmetlerin gerçekleşeceğini, buna muktedir olduğumuzu, bunu yapacak kabiliyetimizin olduğunu sözümüzü ve emirlerinde olduğumuzu söyledik” dedi.



“31 Mart’ta Türkiye’ye müjde verdiniz”


31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti Belediye Başkan adayı Mehmet Yarka’nın kazanması ile Şırnaklıların tüm Türkiye’ye müjde verdiğini kaydeden Bakan Soylu, şöyle konuştu:


“Kıymetli Şırnaklılar Türkiye’ye Şırnak’tan bir müjde verdiniz. Türkiye’ye 31 Mart tarihinde milletimizi sevince boğan bir müjde verdiniz. Şırnak Meydanında çektiğiniz halaylarla bilesiniz ki Edirne’den Kars’a kadar, Antalya’dan Trabzon’a kadar her yer Şırnak oldu sevindi. Allah sizden razı olsun. 31 Mart’ta aldığınız bu asil karardan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bilesiniz ki Mehmet Yarka başkanımızla, burada 5 yıl herkesi imrendirecek altın bir tarih yazacağız emrinizde olacağız. Ve daha yeni başladı hizmet. Doğu güneydoğu dahil ülkemizin her noktasında büyük yatırımların altına imza atacağımızı, kalkınma hamlelerin altına imza atacağımızı, hepinizin sosyal refahının altına imza atacağımızı ve şunu söylemek istiyorum. Şırnak’ta hiçbir eksik olmayacak. Dünyada ne varsa, Londra’da Paris’te ne varsa, İstanbul’da Ankara’da ne varsa Şırnak’ta da olacak. Bizim Şırnaklı hemşehrilerimiz her şeyi hak ediyor. İşin tarımın, hayvancılığın, madenciliğin sınır ticaretinin her şeyin olduğu bir yer olacak. Size bir şey söyleyeyim. Sadece Doğu, Güneydoğu’nun değil, Şırnak Ortadoğu’nun yıldızı olacak. Milletimizi memnun ettiniz. Ülkemizi memnun ettiniz. Allah da sizi memnun etsin.”


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını Şırnaklılara ileten Bakan Soylu, “Size bir selam getirdim. Bir dostunuzdan, bir sevdiğinizden gönlü sizin sevdanızla yanıp tutuşan sabahleyin Kato’da evlatlarımızla konuşturduğumuz. Beytüşşebaplıların bayramını tebrik eden bugün Çamlıca Camii’nde bayram namazı kılan kıymetli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını getirdim sizlere” diye konuştu.


Yapacakları yatırımlar ile Şırnak’ı Türkiye ve dünya ile buluşturacaklarını belirten Bakan Soylu, “Şimdi size ne yapsak yeridir. Emrinize amadeyiz. Belediye başkanımızın burada emrinde amadeyiz. Şırnak bizim için dün kıymetliydi. Bugün de kıymetli daha çok kıymetli. Hepinizle beraber göreceksiniz. Öyle hizmetler yapacağız ki çektiğiniz acıların kötü izlerini silebilmek için büyük gayret gösterdik. Allah razı olsun herkes elinden geleni yaptı. Şimdi de burayı bir gül bahçesine çevirmek için büyük bir gayret göstereceğiz hep beraber. Ve bu birlikteliği sağlayacağız. İş, aş, ticareti hayvancılık, turizmi, şu Nuh şehrinin Türkiye ve dünya ile buluşmasını sağlayacak adımları hep beraber atacağız” şeklinde konuştu.



İstanbul seçimi için Şırnaklılardan dua istedi


23 Haziran’da yapılacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için Şırnaklılardan dua ve destek istediklerini belirten Bakan Soylu, şu ifadeleri kullandı:


“Evet bu bayram bizi bambaşka bir geleceğe doğru, güzel bir geleceğe doğru hep birlikte adım attıracak. İnşallah nice bayramlara huzurla, güzellikle, afiyetle güzellikle ulaşacağımız bayramlar nasip etsin. Ve şimdi de sizden bir ricam daha var. Benim ağabeyimin önümüzdeki günlerde zorlu bir sınavı var. Millet önündeki sınavlar her zaman zorlu sınavlardır. Her zaman Binali ağabeyime Şırnak’tan Şırnaklıların sevgisini muhabbetini, desteğini ve Şırnaklıların duasını bekliyoruz duasını. Bizim iddiamız şudur buralar sadece gül bahçesi olmayacak. Çocuklarımızın doktor, öğretmen, hemşire olmak için onlara o iklimi sağlamak adına hepimizin mücadele etmesi lazım. Etrafımızdaki coğrafyadaki kardeşlerimiz sıkıntıdadır. Afganistan’dan Pakistan’a, Filistin’den Yemen’e, Sudan’dan Myanmar’a, Suriye’ye kadar biz bugün bayramı şenlik halinde kutlarken belki onlar hüzün, sıkıntı içerisindeler. Çok çalışmalıyız. Güçlü bir Türkiye oluşturmalıyız. Önümüzdeki 5 yıl çok güçlü bir hale gelerek elimizden gelen gayreti ortaya koyarak, inşallah Şırnak başta olmak üzere benim ülkemi zenginlikler ülkesi, özgürlükler ülkesi yapıp bütün dünyanın imrendiği bir ülke haline getirmek bugün bizim gelecek nesillerimize vazifemizdir, zorunluluğumuzdur.”


Bakan Soylu daha sonra telefonla AK Parti’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ı aradı. Yıldırım, Bakan Soylu’nun telefonu ile Şırnaklıların bayramını kutladı.


Şırnak Valisi Mehmet Aktaş ise, Şırnak’ın çok sıkıntılı dönemlerden geçtiğini söyledi. Vali Aktaş, “Bölücü terör örgütü çok uzun yıllar burada insanımızı canına, malına namusuna el uzattı. Yetmiyormuş gibi 2015-2016’da uyguladığı çukur ve barikat terörü ile de insanlarımızın yuvalarını başlarına yıktı. Ama hamdolsun Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ve sizin çok büyük destekleriyle önce şehrimizi o terörist unsurlardan tamamıyla temizledik. Onları açtıkları o çukurlara gömdük. Allah’ın izniyle terörü bitirme noktasına getirdik. Daha sonra terör örgütünün yakıp çıktığı bu şehri alt ve üst yapısıyla yeniden ayağa kaldırdık. Bu milletin helal paralarıyla modern bir şehir inşa ettik. Şırnaklı hemşehrilerimiz de buna kayıtsız kalmadılar. Her zamankinden daha güçlü bir sesle bu ihanete, ihanete dur dediler. Kendi tabirleriyle ‘edi bese’ dediler ve bunu elinin tersiyle ittiler. Şırnaklılar diyor ki bu ihanet bu topraklarda başladı Allah’ın izniyle bu topraklarda bitecek’ buna tüm şehir yürekten inanıyor” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul TransAnatolia tekstil ürünlerini moda tasarım bölümü öğrencileri tasarlayacak 13 yıldan bu yana yerli ve yabancı yüzlerce sporcunun katıldığı uluslararası bir ralli yarışı olan TransAnatolia, kendi alanında bir ilki gerçekleştirerek tekstil ürünleri için özel bir tasarım yarışması düzenledi. Anadolu’nun tarihini, doğal güzelliklerini ve eşsiz kültürünü barındıran rotalarıyla 2010 yılından bu yana katılımcılarına unutulmaz anlar yaşatan TransAnatolia Rally Raid için geri sayım başlarken, TransAnatolia bu yıl bir yeniliğe daha imza atıyor. TransAnatolia tekstil ürünlerini moda tasarım bölümü öğrencilerine tasarlatacak. TransAnatolia Genel Koordinatörü Burak Büyükpınar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "TransAnatolia’nın tekstil malzemeleri sporcular tarafından her yıl oldukça ilgi görüyor ve keyifle uzun yıllar kullanılıyor. Bu yıl moda tasarım bölümlerinde okuyan öğrencilerin motor sporları dünyasına bakışlarını görebilmek için bir tasarım yarışması düzenlemeye karar verdik. Muazzam işler çıkacağına inancımız tam, tasarımları heyecanla bekliyoruz" dedi. Kayıtların açıldığı tasarım yarışmasında son teslim tarihi 15 Nisan. Finale kalan 3 tasarım seti TransAnatolia sosyal medya hesapları üzerinden 20 Nisan tarihinde halk onayına sunulacak. Yarışmanın birincisi ise 1 Mayıs’ta TransAnatolia web sitesi ve sosyal medya kanalları üzerinden açıklanacak. Yarışmada finale kalan 3 tasarıma 10 bin TL değerinde hediye, finale kalan ve seçilen tasarım setini hazırlayan öğrenciye de 40 bin TL veya değerinde hediye verilecek.
Denizli Başkan Zolan 1 günde 6 ilçeyi ziyaret etti 28 Mart’ta Bekilli, Baklan, Bozkurt, Pamukkale, Çivril ve Merkezefendi ilçelerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Zolan, 1 günde yaklaşık 550 kilometre yol kat ederek 6 ilçe ziyaretinde bulundu. Sabah erken saatlerde başladığı programını gece yarısı tamamlayan Başkan Zolan, “Enerjimizi, gücümüzü vatandaşımızdan alıyoruz” dedi. İlçe ziyaretlerine yoğun bir şekilde devam eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, eşine az rastlanır bir rekora imza attı. 1 günde 6 ilçeyi ziyaret eden Başkan Zolan, yaklaşık 550 kilometre yol kat ederek binlerce hemşehrisi ile kucaklaştı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan 28 Mart 2024 Perşembe günü ilçe ziyaret programına Bekilli ilçesinin Kutlubey Mahallesi ile başladı. Buradan Baklan ilçesini ziyaret ederek hemşehrileriyle kucaklaşan Başkan Zolan, daha sonra Bozkurt ilçesinin İnceler Mahallesi ve ardından Cumalı Mahallesi’ni ziyaret etti. Bozkurt ilçesinin Sazköy ve Tutluca mahallerini de ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Zolan, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Pamukkale ilçesindeki Akvadi Parkı’nda düzenlediği iftar programına katıldı. Gittiği her yerde yoğun ilgiyle karşılandı Daha sonra Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin düzenlediği iftar programına da katılarak esnafla buluşan Başkan Osman Zolan, buradan Çivril ilçesinin Özdemirci Mahallesi’nde hemşehrileriyle bir araya geldi. Başkan Zolan son olarak Merkezefendi ilçe sınırları içerisinde bulunan Sevindik Mahallesi’nde coşkulu kalabalığa hitap etti. 28 Mart programında Bekilli, Baklan, Bozkurt, Pamukkale, Çivril ve Merkezefendi ilçelerini ziyaret ederek hemşehrileriyle kucaklaşan Başkan Zolan, 1 günde yaklaşık 550 kilometre yol kat ederek eşine az rastlanır bir rekora imza attı. Gittiği her yerde yoğun ilgiyle karşılanan Başkan Zolan, güzel ev sahiplikleri için vatandaşlara teşekkür etti. “Hizmet destanları yazmayı sürdüreceğiz” Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 11 ayın sultanı ramazan ayının manevi atmosferini tüm hemşehrileriyle paylaşmak için yoğun bir program gerçekleştirdiklerini söyledi. Göreve geldikleri ilk günden itibaren her zaman vatandaşlarla iç içe olduklarını vurgulayan Başkan Zolan, “Allah’ıma şükürler olsun güzeller güzeli şehrimizde taş üstüne taş koymaya, geleceğe eser bırakmaya devam ediyoruz. İnşallah vatandaşlarımızın teveccühü ile hizmet destanları yazmayı sürdüreceğiz. Güler yüzüyle her zaman bizleri destekleyen, motivasyonumuzu artıran hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum. Biz, bitmek tükenmek bilmeyen bu enerjimizi, bu gücümüzü vatandaşımızdan alıyoruz. Allah’ım razı olsun. İnşallah el ele gönül gönüle yolumuza devam ederiz” ifadelerini kullandı.
Karabük 5000 Evler “Özkan Çetinkaya” dedi Seçim çalışmaları kapsamında mahalle halkı ile iftar programlarında bir araya gelen AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya, 5000 evlerde vatandaşın yoğun desteği ile karşılandı. Yerel seçimlere 2 gün kalırken, Karabük’te heyecanda giderek yükseliyor. Gece gündüz durmadan vatandaşlarla bir araya gelen Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya, 5000 Evler de AK Parti Karabük İl Başkanlığınca düzenlenen iftar programına katıldı. 5000 Evler Cumhuriyet, 75. Yıl ve Bahçelievler mahalleleri sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği iftar programında Özkan Çetinkaya’yı coşkuyla karşılayarak, desteklerini bir kez daha dile getirdiler. Semazen gösterisinin de yer aldığı iftar programı sonrası teşekkür konuşması yapan Başkan Adayı Çetinkaya, "Mübarek Ramazan ayı ve seçimlere sayılı günler kala siz değerli mahalle sakinleriyle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyorum. İnşallah 31 Mart’ta 15 yıllık bir duran dönemden kurtulacağız. Allah’ın izniyle 1 Nisan’da inşallah hep beraber yükselişe geçeceğiz. 1 Nisan’dan itibaren Karabük’ün her mahallesi, 5000 Evler başta olmak üzere hızlı bir şekilde tüm mahallelerimizin problemlerini ihtiyaçlarını biliyoruz ve hızlı bir şekilde çözmek için geliyoruz.” dedi. Program boyunca Çetinkaya, mahalle sakinleriyle bire bir ilgilenerek, onların sorunlarını dinledi ve çözüm önerilerini paylaştı. Düzenlenen iftar programına katılan AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin, Ali Keskinkılıç ve AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt Çetinkaya için destek istedi.