GENEL - 28 Mayıs 2020 Perşembe 10:52

Kuş yuvası zarar görmesin diye dükkanının kepenklerini kapatmıyor

A
A
A
Kuş yuvası zarar görmesin diye dükkanının kepenklerini kapatmıyor

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde kuşlar, bir dükkanın kepenklerinin arasına yuva yaptı.

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde kuşlar, bir dükkanın kepenklerinin arasına yuva yaptı. Durumu gören iş yeri sahibi, kuş yuvasına zarar gelmemesi için dükkanının kepenklerini kapatmamaya başladı.


Beytüşşebap’ta kuşlar, tuhafiye dükkanının kepenklerinin arasına yuva yaptı. Durumu gören iş yeri sahibi, yuva ve içindeki kuşların zarar görmemesi için kepenkleri indirmemeye başladı. Naim Turgut isimli esnaf, kuşların yuva yaptığını görünce kepenkleri kapatmamaya başladığını söyledi. 13 gündür kepenklerinin açık olduğunu aktaran Turgut, "Günlerdir dükkanımın önünde kuşların geldiğini görüyordum ama yuva yaptıklarını fark etmemiştim. Sonra bir ara baktığımda kepenk arasında yuva yaptıklarını gördüm esnaf arkadaşlarım yuvanın olduğunu söyledi. Merdiven dayayıp bakınca yuva yapmaya çalışan iki kuşu gördüm, kıyamadım. Bu yüzden dükkanın kepenklerini kapatmak istemedim, kapatırsam yuvaları yıkılır. Duyarlı bir vatandaş olarak yuvadan ayrılana kadar kepenkleri indirmeyeceğim" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Başkan Özer, koltuğunu 4. sınıf öğrencisine devretti Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında koltuğunu 4. sınıf öğrencisi Nehir Düz’e devretti. Esenyurt’ta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri sürüyor. Bu kapsamda Yenikent İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Nehir Düz ve sınıf arkadaşları, Okul Müdürü Şener Yıldırım, Sınıf Öğretmeni Leyla Özgür Onur, Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’i ziyaret etti. Başkan Özer ziyarette koltuğunu 4. sınıf öğrencisi Nehir Düz’e devretti. Başkanlık makamına oturan küçük Nehir yaptığı konuşmada tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlarken, okullarda ve Esenyurt’ta yapılması gereken çalışmaları anlattı. Nehir Düz, öncelikle okulunda yapılması gereken çalışmalara dikkat çekerek şunları söyledi: “İlk olarak okulumuzun duvarlarına badana yapılması gerekiyor. Sonrasında ise okulumuzun bahçesinde yapılması gereken düzenlemeler ile çevresinde asfalt yenileme çalışmalarının yapılmasını istiyorum. Bir de ilçemiz genelinde devlet hastanelerinin yaygınlaştırılması, çocuklar için kütüphaneler, ders çalışma kursları ve oyunlar oynayabilmemiz için parklar yapılmasını istiyorum. Yapılacak olan bu çalışmalarla ilçemiz daha güzel bir görünüme kavuşabilir” dedi. “Çalışmaları yaygınlaştırmak önemli” Nehir’in okulu ve ilçeyle ilgili taleplerine katıldığını söyleyen Başkan Özer, “Ben de söylediklerine katılıyorum. Sorunlarımızın başında eğitim ve sağlık geliyor. Çocuklarımız 60 kişilik sınıflarda okuyor. Bu aslında hiç hak etmediğimiz bir durum. Bu durumunun hızlıca değiştirilmesi lazım. Ayrıca Nehir’in sağlıkla ilgili tespitlerine de katılıyorum. Özellikle gençlere, kadınlara yönelik ilçe genelinde sağlık çalışmalarını yaygınlaştırmamız son derece önemli” ifadelerini kullandı. Ziyarete katılan diğer öğrencilerin de taleplerini tek tek dinleyen Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak hepsine başarılar diledi.