- 22 Haziran 2022 Çarşamba 18:13

Rektör Erkan, MTA Genel Müdürlüğü laboratuvarlarını inceledi

A
A
A
Rektör Erkan, MTA Genel Müdürlüğü laboratuvarlarını  inceledi

Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof.

Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, kentin maden potansiyelinin yüksek olması ve bu potansiyelin üniversite olarak açığa çıkarılmasının hedeflenmesi sebebiyle Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü kömür analiz laboratuvarlarını inceledi.


Rektör Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan ve beraberindeki başdanışmanı Prof. Dr. Tahir Nalbantçılar Ankara’da Maden Teknik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü Maden Analizleri ve Teknolojisi Dairesi Başkanlığı bünyesindeki kömür analiz laboratuvarlarını inceledi. Burada MTA Genel Müdür Yardımcısı Abdülkadir Yılmaz ve Maden Analizleri ve Teknolojisi (MAT) Daire Başkanı Saruhan Saklar’dan bilgi alan Rektör Erkan, üniversite bünyesindeki mühendislik fakültesi laboratuvarına ve merkezi araştırma laboratuvarına MTA olarak destek verilecek olmasından memnun olduklarını vurguladı. Erkan, “İlimiz genelinde maden ve endüstriyel hammadde amaçlı uzun yıllar önce jeolojik çalışmaların yapıldığını biliyoruz. Bölge koşulları nedeniyle ara verilen bu çalışmaların devamı için bugün ilimizdeki güven ve huzur ortamı, yeni yeraltı kaynaklarının ortaya çıkarılması için son derece uygun fırsat oluşturmaktadır. Sizlerden ilimizdeki araştırma çalışmalarının yeniden başlamış olduğunu öğrenmekten ve MTA’nın önümüzdeki süreçte ilimizin de dahil olduğu yeni çalışmalar planladığını duymaktan da son derecede memnun oldum. Bunun yanı sıra hem mühendislik fakültesi hem de merkezi laboratuvarımıza destek sunmaları, başta yeni araştırmacıların ve bilim insanlarının yetişmesine katkı sağlayacaktır. Öte yandan, öğrencilerimiz de bu laboratuvarlarda teorik bilgilerini daha iyi pekiştireceklerdir” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başak Koleji’nde öğrenciler 23 Nisan coşkusunu velileri ile birlikte yaşadı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da büyük bir coşku ile kutlandı. Aydın’ın en köklü özel okullarından Özel Başak Koleji Ana Kampüsünde gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklar 23 Nisan coşkusunu velileri ile birlikte yaşadı. Program çerçevesinde düzenlenen etkinlikler, şölen havasında geçti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlkokul Öğretmeni Sevda Çiçek günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaptı. 3.sınıf öğrencileri 23 Nisan konulu şiirlerini okudular. İlkokul öğrencileri hazırlamış oldukları oratoryoyu sergilediler. Dans öğretmeni tarafından koreografisi hazırlanan modern dans gösterileri ve 100 kişilik halk oyunları gösterisi ise davetliler tarafından uzun süre alkışlandı. 23 Nisan konulu Resim Yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri Kampüs Müdürü ve İlkokul Resim Öğretmenleri tarafından takdim edildi. Okulun Türkiye Şampiyonu olan Korfbol takımının da ödüllendirildiği etkinlikte şampiyon öğrencilerin ödülleri Kampüs Müdürü tarafından takdim edildi. Müzik Öğretmeni tarafından hazırlanan Ritm Grubu, Koro ve İşaret Dil grubu performanslarının sergilendiği kutlamalarda Özel Başak Koleji ilkokul ve ortaokul ana kampüsünde bir araya gelen veliler, öğrenciler ve öğretmenler hazırlanan 23 Nisan töreni ve etkinliklerini ilgiyle izledi. Bayrak gösterisi ile 23 Nisan etkinlikleri sona erdi. Çocukları ile birlikte 23 Nisan coşkusu yaşayan veliler öğretmen ve okul idaresine teşekkür ettiler.