ASAYİŞ - 21 Kasım 2021 Pazar 12:57

Şenoba belediye başkanından halk toplantısı

A
A
A
Şenoba belediye başkanından halk toplantısı

Şırnak’ın Uludere ilçesinin Şenoba belde belediye başkanı Alihan Babat, halı saha spor salonunda halk toplantısı gerçekleştirdi.

Şırnak’ın Uludere ilçesinin Şenoba belde belediye başkanı Alihan Babat, halı saha spor salonunda halk toplantısı gerçekleştirdi.


Toplantıya beldedeki tüm aile ileri gelenleri katılım sağladı. Toplantının ana konuları beldedeki güvenlik ve huzur, beldedeki ihtiyaç sahibi dar gelirli ailelere yardımların yapılması olduğu belirtildi. Belde halkı birlik ve beraberlik içinde dışardan gelip veya köyde huzursuzluk yaşatabilecek şahıslara karşı olduklarını dile getirdiler. Belediye Başkanı Alihan Babat, beldedeki ihtiyaç sahibi dar gelirli vatandaşlara da maddi ve gıda yardımı yapımının devam edeceğini söyledi. Başkan Babat, konuşmak isteyen aile ileri gelenlerinin istek ve taleplerini değerlendirilmek üzere tek tek not alındı.


Ak Partili Şenoba Belediye Başkanı Alihan Babat, “Son zamanlarda beldemizde dışardan gelip huzursuzluk yaşatacak provakasyonlar yapacak şahıslara karşı olduğumuzu belde halkının toplantımıza katılımıyla oy birliği ile karar verdik, Ayrıca belediye başkanı olmadan öncede, olduktan sonrada beldede ayrım yapmaksızın dar gelirli ihtiyaç sahibi vatandaşlara yaptığım yardıma devam edeceğime bütün Şenoba halkı ileri gelenlerine söyledim. Toplantımıza katılım sağlayan tüm aile ileri gelenlerine teşekkür ederim" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Ekipler Korhan Berzeg’e ait yeni bulguların peşine düştü Balıkesir’in Gönen ilçesine bağlı Armutlu Mahallesi’nde dere yatağında bulunan kimlik, kemik ve elbise parçalarının kayıp Ekonomist Korhan Berzeg’e ait olduğu değerlendirilirken, bölgede yeniden detaylı arama çalışmaları başlatıldı. Balıkesir’in Gönen ilçesine bağlı kırsal Armutlu Mahallesi’nde, bundan tam 313 gün önce yürüyüş yapmak için köpeği Tina ile birlikte evinden ayrılan Ekonomist Korhan Berzeg’den (83) bir daha haber alınamamıştı. Armutlu’ya komşu konumda olan Gelgeç Mahallesi’nde konu ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Gelgeç Mahalle Muhtarı Ahmet Gülay tarafından mahalleye gelen içme suyu ile ilgili dere yatağında gözlem yapıldığı esnada Korhan Berzeg’e ait olduğu düşünülen kimlik, kredi kartı, kıyafet parçaları ve kemik parçaları bulundu. Muhtar Ahmet Gülay’ın ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi. Cumhuriyet savcısı ile jandarma ekipleri ve olay yeri inceleme ekipleri tarafından yapılan çalışmaların ardından bulunan kemik parçaları Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Bugün ise kimlik, kredi kartı, kıyafet ve kemik parçalarının bulunduğu bölgede 4 jandarma ekibi, komando timi, JASAT ve kadavra köpekleri ile detaylı arama ve inceleme çalışmaları başlatıldı. Bölgede, Korhan Berzeg’e ait farklı bulgular aranıyor. Diğer yandan, Korhan Berzeg’in İngiltere’de yaşayan kızı Nisa Berzeg’in Türkiye’ye dönmek üzere bu sabah yola çıktığı öğrenildi.
Ankara İstanbul’da FETÖ’ye yönelik “Kıskaç-13” operasyonu: 13 gözaltı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’da FETÖ’ye yönelik düzenlenen “Kıskaç-13” operasyonunda 13 eski askeri öğrencinin gözaltına alındığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İstanbul’da FETÖ’ye yönelik eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ’Kıskaç-13’ operasyonunda örgüt mensuplarının mülakat sınavlarında aday numaralarında kodlama yaparak askeri okullara yerleştirdiği tespit edilen 13 eski askeri öğrencinin yakalandığını belirtti. Bakan Yerlikaya paylaşımında, "FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin duası ve destekleriyle terör örgütleri ve onların iş birlikçilerinin nefeslerini keseceğiz. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğünce İstanbul’da FETÖ’ye yönelik 15 farklı adrese eş zamanlı olarak düzenlenen ’Kıskaç-13’ operasyonunda şüpheli eski askeri öğrencilerin örgütün askeri yapılanmasına yönelik ankesörlü hatlardan iletişim kurdukları, haklarındaki beyanlar ve askeri okullara girişte mülakat sınavlarında aday numaraları üzerinden kodlama yapılarak askeri okullara girişte öncelik sağlandığı tespit edildi. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" dedi.