ASAYİŞ - 04 Kasım 2021 Perşembe 16:25

Şırnak’ta deprem ve yangın tatbikatı

A
A
A
Şırnak’ta deprem ve yangın tatbikatı

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ Şırnak İl Müdürlüğünde deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ Şırnak İl Müdürlüğünde deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi.


AFAD ve itfaiye ekiplerinin katılımıyla düzenlenen tatbikatta, senaryo gereği, kurumda deprem anonsu yapıldı. Deprem sırasında gaz kaçağı nedeniyle yangının meydana geldiği belirtildi. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, kısa sürede bölgeye ulaştı. Kurumu tedbir amaçlı boşaltan ekipler, bölgeyi yaya ve araç trafiğine kapattı. İtfaiye ve AFAD ekipleri, senaryo gereği 1 yaralıyı sedye ile dışarı çıkardı. 4. katta mahsur kalan bir vatandaş ise Şırnak Belediyesi itfaiye aracının merdiveniyle kurtarıldı.


Tatbikatın ardından açıklamada bulunan DEDAŞ Şırnak İl Müdürlüğü iş güvenliği uzmanı Mehmet Halis Ekici, "Tatbikatın amacı, DEDAŞ personelimizin acil bir durumda karşılaşacağı bir sorun, yangın veya deprem esnasında alabilecekleri konumları gözden geçirdik. Personellerimiz güvenli bir şekilde tahliye ettik. Acil çıkış kapılarımızdan, toplanma yerlerine kadar her yer düşünülerek, itfaiye, AFAD destek vererek başarılı bir tatbikat gerçekleştirdik. Personellerimizin tamamı bu panik anını içlerinde hissederek, gerçek bir deprem anında nasıl davranacakları ile ilgili bir fikir oluştu. Meydana gelen deprem sırasında personellerimiz yaklaşık 40 saniye bulundukları yerde masa altına diz çök, kapan, tutun, komutuyla yerlerinde beklediler, deprem ardından kaz kaçağıyla yangın çıktı. Çıkan yangından dolayı arkadaşlarımız panikten dolayı yukarı katlara çıktılar. Tatbikatta biri 4. kata çıktı ve itfaiye merdiveni ile kurtarıldı. Umarım gerçek bir senaryoda daha sakin bir şekilde tahliye oluruz" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."