GENEL - 13 Temmuz 2019 Cumartesi 08:26

Kaplumbağa kenesi öldürmez

A
A
A
Kaplumbağa kenesi öldürmez

Sivas Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mustafa Aslan, kentte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığıyla ilgili vaka sayısında artış yaşandığına dair söylentiler üzerine sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Sivas Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mustafa Aslan, kentte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığıyla ilgili vaka sayısında artış yaşandığına dair söylentiler üzerine sosyal medya hesabından açıklama yaptı. İddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade eden Aslan, merkez ilçede kene şikayetiyle hastaneye başvuranların büyük bir çoğunluğunda kaplumbağa kenesi olgusuna rastlanıldığını söyledi. Kaplumbağa kenesinin zararsız olduğunun altını çizen Aslan, panik yapılmaması konusunda uyarıda bulundu.


Veteriner İşleri Müdürü Aslan, sosyal medyadan “Sivas´ta artış gösterdiği iddia edilen kene vakaları ile ilgili araştırmalara göre Sivas içerisinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi kene vakası görülmemiştir. Vakaların komşu illerden ve bazı ilçelerimizden geldiği görülmektedir. İl merkezinde bugüne kadar vaka yaşanmamıştır. Dünyada 850´den fazla keneden, 7-8´inde KKKA hastalığı virüsü tespit edilmiş. Şehir merkezinde kene tutması şikayetiyle hastanelere başvuranların çoğunluğunda kaplumbağa kenesi olgusuna rastlanıyor. Bu keneler, zararsızdır. Bu nedenle özellikle şehir merkezlerinde kalanlar fazla panik yapmamalı. Çünkü her kene öldürücü değil” paylaşımında bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa CHP Genel Başkanı Özel halk buluşmasının finalini Turgutlu’da yapacak CHP Genel Başkanı Özgür Özel halk buluşmalarının finalini memleketi Manisa’nın Turgutlu ilçesinde gerçekleştirecek. Halk buluşması 29 Mart Cuma günü saat 17.30’da Koza Parkı Kavşağı’ında gerçekleşecek. Görkemli bir final ile seçim çalışmalarının noktalamak isteyen Turgutlu Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Çetin Akın, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek’i Turgutlu’da ağırlayacak. Halk buluşması aynı zamanda CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Turgutlu Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Çetin Akın’ın seçim kampanyasındaki son halk buluşması olacak. Büyük halk buluşması 29 Mart Cuma günü saat 17.30’da Koza Parkı Kavşağı’ında gerçekleşecek. “Tarihi bir buluşma olacak” Turgutlu Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Çetin Akın, “Aylardır çok güzel bir kampanya yürütüyoruz. 31 Mart yerel seçimlerinin son halk buluşmasını Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek’in katılımı ile Turgutlu’muzda yapacağız. Bu yönüyle tarihi bir buluşma olacak. Turgutlu’muzda ve Manisa’mızda umut zirvede, heyecan yüksek; kazanmaya hazırız. Tüm hemşehrilerimi 29 Mart Cuma günü saat 17.30’da Koza Parkı Kavşağı’ında gerçekleştirecek olduğumuz büyük buluşmaya davet ediyorum” dedi.