ASAYİŞ - 21 Haziran 2021 Pazartesi 12:27

Köy okulunda açıldı, malzemeler tahrip edildi

A
A
A
Köy okulunda açıldı, malzemeler tahrip edildi

Sivas’ın Gürün ilçesinde köy okuluna açılan “Geleneksel Türk Okçuluğu” kursuna ait malzemeler kimliği belirsiz kişiler tarafından tahrip edildi.

Sivas’ın Gürün ilçesinde köy okuluna açılan “Geleneksel Türk Okçuluğu” kursuna ait malzemeler kimliği belirsiz kişiler tarafından tahrip edildi.


Sivas’ın Gürün ilçesine bağlı Sarıca köyünde bir süre önce “Geleneksel Türk Okçuluğu” kursu açıldı. Gürün Halk Eğitim Merkezi aracılığıyla açılan ve Sarıca Köyü İlköğretim Okulu bünyesinde devam eden kursa kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce saldırı düzenlendi. Okulun spor sahasına giren kişi ya da kişiler okçuluk kursuna ait afiş ve malzemeleri tahrip etti. Okul Müdür Vekili Seyhan Ertural, okulda görev yapan öğretmenler ve Usta Öğretici Osman Türk, durumu Gürün İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve savcılığa bildirdi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı. Usta Öğretici Osman Türk, yaşanan kötü olay nedeniyle tedirgin olduklarını söyleyerek, Gürün Milli Eğitim camiası, okul öğretmen ve öğrencileri başta olmak üzere köyde pek çok kişinin ilgi gösterdiği olayın bir an önce aydınlatılması, sorumluların kanun önünde bir an önce hesap vermesini beklediklerini belirtti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Akdamar Adası gündüz ayrı gece ayrı güzel Van Gölü’nde bulunan her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Akdamar Adası, badem ağaçlarının çiçek açmasıyla ayrı bir güzelliğe büründü. Van’ın tarihi ve kültürel zenginlikleri arasında önemli bir yere sahip olan Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Van Valiliğinin katkılarıyla yapılan çalışma sonrası güneş enerji sistemi (GES) ile ışıklandırılan Akdamar Adası yeni görünümüyle göz kamaştırıyor. Bahar aylarıyla birlikte badem ağaçlarının çiçek açmasıyla gündüz ziyaretçilere görsel şölen sunan Akdamar Adası, gece ışıklandırmasıyla da yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. Van’ın önemli tarihi mekanlarından biri olan, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Akdamar Adası’nı ziyaret eden Van Valisi Ozan Balcı, yapılan restorasyon ve bakım çalışmalarını inceledi. Özellikle bahar aylarıyla birlikte badem ağaçlarının çiçeklerinin açmasıyla görsel bir şölen sunan adada, ziyaretçilerin daha güvenli ve konforlu vakit geçirmeleri için bir çok çalışma yapıldı. Vali Yardımcısı Furkan Duman’dan bilgi alan Vali.Ozan Balcı, Akdamar Adası’nın önemli bir değer olduğunu belirterek, “Van, tarihi, doğası, kültürüyle büyük bir zenginlik. Bunlardan en önemlisi de Akdamar Adası. Yerli ve yabancı turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği bir zenginlik. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Valiliğimiz işbirliği ile Akdamar Adası’nda restorasyon ve bakım çalışması yaptık. Bu kapsamda güvenlik yolları yaparak, deforme olan yolları onardık. Yürüyüş yollarını korkuluklarla güvenli hale getirdik. Akdamar Adasını aydınlattık. Adanın belirli yerlerine çeşmeler yaptırdık. Adanın birçok yerine kuş yuvaları bıraktık. Adanın bakımı yapıldı. İskele düzenlendi. Arıtmasını yaptık. Mescit ve WC’ler yenilendi Böylece yerli ve yabancı turistlerin daha güzel vakit geçirmeleri için güzel bir çalışma oldu. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Hemşehrilerimizi, yerli ve yabancı misafirlerimizi Van’ımızın tarihi ve kültürel güzellikleri ile özellikle de Akdamar Adası’nı ziyaret etmeye davet ediyoruz" dedi. Bayramda Akdamar Adası ve ören yerlerine ziyaretçi akını Van’da 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde 17 bin 700 yerli ve yabancı turist Akdamar Adası ve kentteki ören yerlerini ziyaret etti. Van’ın müze ve ören yerleri, 9 günlük bayram tatili boyunca başta İranlılar olmak üzere ziyaretçi akınına uğradı. Eşsiz güzelliğiyle ziyaretçileri büyüleyen tarihi Akdamar Adası, her dönem olduğu gibi yine en çok ziyaret edilen yerlerden oldu. 12 bin kişi ile en fazla ziyaretçiyi Akdamar Adası ağırlarken ardından onu 3 bin kişi ile Van Müzesi takip ederken, 2 bin 700 kişi ise Van Kalesi’nin ziyaret etti.
İstanbul Çökertilen organize suç örgütüyle ilgili ayrıntılar ortaya çıktı Çıkar amaçlı suç örgütlerine yönelik “Mahzen-29” adı verilen operasyonun ayrıntıları ortaya çıktı. Ulaşılan bilgilerde, çok sayıda silah ve suç unsurunun ele geçirildiği operasyonda, adı borsa manipülasyonlarıyla gündeme gelen iş adamı M.A. ile yine iş insanı O.Z.’nin de aralarında bulunduğu bazı kişilere karşı düzenlenen silahlı eylemin faillerinin yakalandığı öğrenildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde İstihbarat ve Asayiş şube müdürlüklerinin katılımıyla, organize suç örgütlerinin faaliyetlerinin engellenmesi ve üyelerinin yakalanmasına yönelik çalışma yürütülmüş, İstanbul genelinde 8 ve 17 Nisan tarihleri arasında; Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt, Kağıthane ilçelerinde meydana gelen “kasten adam öldürme”, “kasten adam öldürmeye teşebbüs”, “genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması”, “mala zarar verme”, “uyuşturucu imalatı ve ticareti” ile “tehdit, hakaret” suçlarına karışan 32 şüpheli yakalanmıştı. Söz konusu olaylara karışan faillerin yakalanmasına yönelik operasyonda yeni detaylara ulaşıldı. Yakalanan zanlıların evlerinde ele geçen 2 Utaş marka otomatik tabanca, 34 ruhsatsız tabanca, bu silahlara ait 62 mermi ve uyuşturucu madde ile el konulan paralar emniyette sergilendi. Operasyonda, 10 farklı olayda örgütsel şekilde eylemlerin gerçekleşmesini organize eden, azmettiricisi olan, saldırganlara eylem öncesi ve eylem anında bilgi ve silah temin eden, gözcülük yapan, eylem araçlarını sağlayan toplam 32 şüpheli emniyette sorguya alındı. Çıkar amaçlı suç ağının söz konusu eylemleri arasında adı bir dönem borsa manipülasyonlarıyla gündeme gelen iş adamı M.A.’ya yönelik Beşiktaş ilçesinde 5 Nisan’da “kasten öldürmeye teşebbüs” eylemi, iş insanı O.Z.’nin Esenyurt ve Avcılar ilçelerindeki ev ve işyerlerine yönelik 9 ve 13 Nisan tarihleri arasında birden fazla silahlı saldırı eylemi, 15 Nisan Pazartesi günü Esenyurt’ta bir kişiyi kaçırma ve alıkoyma eylemi, 13 Nisan’da Kağıthane’de D.E. adlı bir vatandaşın öldürülmesi, 8 ve 13 Nisan tarihlerinde Kağıthane ilçesinde Yed-i Emin otoparkına el bombalı saldırı gerçekleştirilmesi ve Eyüpsultan ilçesinde 16 Nisan’da çete fertlerine dağıtılmak üzere satışa hazır şekilde 30 silah ve birleştirilmemiş çok sayıda silah parçasını sağlayan şahısların silah üretimine yönelik eylemleri açığa çıkarılmış oldu. Öte yandan ele geçen silah ve mermiler ile uyuşturucu maddeleri kapsayan suç unsurları emniyette sergilendi. Yakalanan çete üyelerinin İstanbul Emniyetindeki ifade işlemleri ise devam ediyor.
İstanbul Sultangazi’deki çocuk kütüphanesinde birbirinden renkli etkinlikler düzenleniyor Sultangazi Belediyesi, ilçenin ilk ve tek olma özelliğini taşıyan çocuk kütüphanesinde minik ziyaretçiler için birbirinden renkli etkinlikler düzenliyor. Çocuklar ders çalışma ve kitap okumanın yanı sıra origamiden santranca birçok aktiviteye katılma fırsatı buluyor. Çocukların kitapla iç içe olması, okuma alışkanlığı kazanması ve sosyalleşmeleri amacıyla hayata geçirilen ilçenin ilk ve tek olma özelliğini taşıyan Sultangazi Belediyesi Çocuk Kütüphanesi, miniklerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Şehit Ferdi Yurduseven Gençlik Merkezi’nde yer alan Sultangazi Belediyesi Çocuk Kütüphanesi, hem çocukların hem de ebeveynlerin beğenisini topluyor. Kütüphanede her gün 6-11 yaş aralığındaki çocukların okuldaki ödevlerine yardımcı olmak için ev ödevi saati düzenlenirken, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için de sessiz saat etkinliği yapılıyor. Çocuk Kütüphanesi’nde haftanın 7 günü minik ziyaretçilerin motor becerilerini geliştirebileceği, eğlenirken öğreneceği rengarenk etkinlikler düzenleniyor. Mandala, drama, fen bilimleri ve satranç atölyesinin yanı sıra posterim, origami tasarımı ile minikler keyifli zaman geçiriyor. “Çocuklarımız her şeyimiz” Çocukların yeteneklerini fark edecekleri alanlar açılması gerektiğini söyleyen Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, “Çocuklarımız bizim her şeyimiz. Geleceğimizi güvence altına almak istiyorsak çocuklarımızın kendilerini tanıyabileceklerine ve yeteneklerini fark edebilmelerine yardımcı olacak alanlar açmalıyız. Sultangazi Belediyesi olarak okuma alışkanlığı kazanmalarını sağlamak ve yaşıtlarıyla daha çok vakit geçirmeleri amacıyla ilçemizin ilk çocuk kütüphanesini hayata geçirmiştik. Kısa sürede ebeveynlerin ve çocukların yoğun ilgisiyle karşılaştık. Onları sıkmadan, bunaltmadan eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam sağladık” dedi.