SPOR - 23 Haziran 2021 Çarşamba 09:54

(Özel haber) 11 yıla 150 madalya sığdırdı!

A
A
A
(Özel haber) 11 yıla 150 madalya sığdırdı!

20 yaşındaki Sivaslı wushu sporcusu İlayda Emen, 11 yılda kazandığı 150 madalyayla rekora koşuyor.

20 yaşındaki Sivaslı wushu sporcusu İlayda Emen, 11 yılda kazandığı 150 madalyayla rekora koşuyor.


Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Harita Mühendisliği bölümünde eğitimini sürdüren 20 yaşındaki İlayda Emen, wushuya babasının isteği üzerine 9 yaşında başladı ve 11 yıl boyunca çeşitli şampiyonalara katılarak yaklaşık 150 madalya kazanma başarısı gösterdi.


Dünya çocuk oyunları şampiyonluğu, dünya ikinciliği ve üçüncülüğü, Avrupa ve Akdeniz şampiyonluğu, Balkan şampiyonluğu ve sayısız Türkiye şampiyonluğu bulunan Emen, Sakarya’da gerçekleştirilecek wushu Türkiye Şampiyonası’na da yoğun tempoyla hazırlanıyor.



“Çok çalışarak çok madalya kazandım”


Madalyalarla süslediği wushu serüvenini İhlas Haber Ajansı’na anlatan milli sporcu İlayda Emen, ailesi ve antrenörünün desteğiyle yarışmalardan dereceler aldığını söyledi. Emen, “Çok fazla madalyamın ve derecemin olmasının sebebi gerçekten çok çalışmaktan dolayı. Yaptığım işi gerçekten çok seviyorum. İkisi bir araya gelince zaten insan da isteyince başarabiliyorsun. Önümüzde Türkiye Şampiyonası var. Çalışmalarımıza başladık. Yoğun bir tempo ile çalışıyoruz. Aynı zamanda bu Türkiye Şampiyonası’nda Milli Takım seçmeleri de yapılacak. İnşallah istediğimiz başarıları elde edeceğiz” dedi.



“Hedefim olimpiyat şampiyonluğu”


Hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu belirten başarılı sporcu, “Wushuda daha çok ileriye gitmek istiyorum dünya şampiyonalarında. Olimpiyatlara girersek inşallah olimpiyat şampiyonluğuna kadar hedeflerim var ve hedefimi bu şekilde sürdürmeyi düşünüyorum. Bu kadar başarının birçoğu ailem sayesinde oldu. Ailem ve antrenörümün destekleriyle buralara kadar geldim. Ailem de bu başarılarımla çok gurur duyuyorlar ve her zaman destekçimler. Bu da beni çok mutlu ediyor. Çevremdeki herkese kesinlikle bir spor dalıyla uğraşmalarını tavsiye ediyorum. Çünkü hem kültürel açıdan hem de bedensel, fiziksel açıdan spor yapmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun hummel, DNA konseptli yeni mağazasını Samsun’da açtı Spor giyim markası hummel, DNA konseptli yeni mağaza açılışını Samsun’da, Samsunspor Futbol Direktörü Fuat Çapa ve Samsunsporlu futbolcular Zeki Yavru, Mustafa Tan, Carlo Holse ve Osman Çelik’in de katılımlarıyla gerçekleştirdi. hummel, Samsun Piazza AVM’de yeni bir mağaza açılışı gerçekleştirdi. Açılışa hummel Türkiye’nin üst düzey yöneticilerinin yanı sıra Samsunspor Futbol Direktörü Fuat Çapa ve Samsunsporlu futbolcular Zeki Yavru, Mustafa Tan, Carlo Holse ve Osman Çelik de katıldı. Yapılan açıklamaya göre, DNA konseptli mağazanın en dikkat çekici özelliklerinden biri sürdürülebilirlik vurgusu yapması. Mağaza içinde kullanılan bazı duvarlar geri dönüştürülmüş ‘Cardboard’ adı verilen doğal ve geri dönüşümlü panellerle hazırlandı. Bu ürünler kirletici madde içermezken aynı zamanda toprakta çözünebilir özelliklere sahip. Mağaza konsepti, minimalizm ve İskandinav ruhunu yansıtarak marka kimliğine ve tarihine gönderme yaparken aynı zamanda geçmişi günümüzle harmanlıyor. Markanın global DNA konseptli mağazalarının estetiği ve minimalizmi ön plana alan prensipleri ile yenilikçi yaklaşımı, perakende sektöründe yeni bir soluk olmaya devam ediyor. hummel Türkiye ve Güney Bölge Ticari Direktörü Emre Akaslan, açılışla ilgili olarak, "Bugün burada yeni mağazamızı açmanın, hem de bizim için çok önemli olan Samsun şehrinde açmanın büyük gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Süreçte emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler" şeklinde konuştu.