EĞİTİM - 16 Haziran 2021 Çarşamba 11:52

Rektör Yıldız yabancı öğrencilerle bir araya geldi

A
A
A
Rektör Yıldız yabancı öğrencilerle bir araya geldi

Rektör Prof.

Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, üniversitede eğitim gören yabancı öğrencilerle bir araya gelerek uluslararası misafir öğrenci sayısının bin 500 kişi olduğunu söyledi.


Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde (SCÜ) eğitim alan yabancı öğrenciler Türkçe Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Müdürü Prof. Dr. Hakan Yekbaş ile Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Doç. Dr. Yusuf Yıldırım’ın öncülüğünde SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ile buluştu. Rektör Yıldız burada öğrencilerle bir süre sohbet etti. Rektör Alim Yıldız burada yaptığı açıklama, “Şu anda bin 500’e yakın misafir öğrencimiz var. Aynı zamanda bu öğrencilerimizin birçoğu TÖMER’de eğitim görüyor. Bir kısmı kendi ülkelerinde çevrim içi olarak eğitim alırken bir kısmı da Sivas’ta bulunuyorlar. Türkçeyi öğreniyorlar ve gelecekte de inşallah ilgili bölümlerde okumaya başlayacaklar” dedi.



Uluslararası öğrenci sayısı artıyor


Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, “Üniversitemizdeki misafir öğrenci sayısı gelecek yıl inşallah 3 bin olacak, bir sonraki yıl da öğrenci sayımızın 4 bini geçeceğini düşünüyoruz. Arkadaşlarımızın bir kısmı KYK yurtlarında, bir kısmı evlerde kalıyor. Onların ihtiyaçlarıyla hem biz ilgileniyoruz hem de şehirden ilgilenenler var. Öğrencilerimiz daha iyi Türkçe öğrenmeleri ve daha iyi eğitim almaları için uğraşıyoruz. TÖMER’deki arkadaşlarımıza ben teşekkür ediyorum. Yabancı öğrencilerle ilgilenen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Misafir öğrencilerimizin eğitimlerini aldıktan sonra ülkelerinde iyi konumda iyi işlerde çalışacağını düşünüyorum ve onlara başarılar diliyorum’’ ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."