GENEL - 12 Mayıs 2019 Pazar 18:00

19. Dönem bedelli erlerin yemin töreni gerçekleştirildi

A
A
A
19. Dönem bedelli erlerin yemin töreni gerçekleştirildi

Saray 41.

Saray 41. Komando Tugay Yardımcı Komutanlığı’nda vatani görevlerini yapan bedelli erler yemin ettiler.


19. Dönem bedelli erlerin yemin töreni Pazar günü Saray 41. Komando Tugay Komutanlığı’nda yapıldı. Törene 41. Komando Tugay Yardımcı Komutanı Tank Albay Fatih Solmazlar, Yargıtay Tetkik Hakimi Emine Solmazlar, Saray İlçe Jandarma Komutanı Emrah Kaya, Saray İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Fehmi Çüren, Saray SGK Müdürü Mustafa Kazar, gaziler, askeri erkan ve çok sayıda asker yakını katıldı.


Yüzbaşı Uğur Yazıcı’nın sunumunu gerçekleştirdiği 294 bedelli erin yemin ettiği törende duygusal anlar da yaşandı. Tören açılış konuşmasının başında Komando Tugay Komutanlığı hakkında bilgiler veren 41. Komando Tugay Yardımcı Komutanı Tank Albay Fatih Solmazlar, "Kırklareli, Vize ve Saray’da 41. Komando Tugay Komutanlığı’nın birlikleri bulunmakta ve bu iki yerde de 19. Dönem bedelli erlerimiz ayın 24’ünden itibaren katılımlarını tamamladılar ve yaklaşık 247 er Vize Garnizonunda. 294 er Saray Garnizonunda 19 gündür eğitimlere tabi tutuldu ve bugün yeminlerini icra ettiler. Bugünün özel bir anlamı var. Belki hiçbir bedelli yeminlerine denk gelmeyecek özel bir anlamı var. Bugün 12 Mayıs Anneler Günü. Başta aramızdan ayrılan annelerimizi rahmetle anıyoruz. Tüm annelerimizin anneler gününü 41. Tugay Komutanlığı adına kutluyorum. Arkadaşlarımız bu kısa süre içerisinde yürüyüşleriyle, eğitimleriyle iyi seviyeye geldiler ve şimdide anneler gününüzü kutlamak için yanınıza geliyorlar" dedi.


Albay Solmazlar’ın talimatının ardından erler, anneler günü münasebetiyle gizledikleri karanfilleri koşarak annelerine sarılarak takdim ettiler. Bir anda böyle bir sürprizle karşılaşan asker anneleri şaşkınlıklarını gizleyemezken, gözyaşlarına hakim olamayan aileler duygusal anların yaşanmasına neden oldu.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Saray 41. Komando Tugay Komutanlığı’nda vatani görevini yapan 19. Dönem bedelli erler, Türk bayrağı ve tüfeğin üzerine ellerini koyarak yemin etti.


Bedelli erlerin yemin etmesinin ardından birliğe ilk katılan Piyade Er Fırat Şirin tarafından yaş kütüğüne dönem plaketi çakılmasının ardından başarılı personele ve birliğe ilk katılan personele 41. Komando Tugay Yardımcı Komutanı Tank Albay Fatih Solmazlar tarafından hediye ve başarı belgeleri verildi. Yemin eden erler adına Piyade Er Oğuzhan Karadayı’nın konuşmasının ardından Komando Andı okundu.


Komando Andının okunmasının ardından konuşan Albay Solmazlar, "Unutulmayacak bir törene şahitlik ettiniz. Sizlerle birlikte bu törene Türkiye Cumhuriyetini temsilen şanlı al bayrağımızda şahittir. Çanakkale’de, kurtuluş savaşımızda, Kore’de, Kıbrıs’ta, teröristle mücadele harekatında ve 15 Temmuz menfur darbe girişiminde, Fırat Kalkanı ile Zeytin Dalı harekatında yiğitçe mücadele ederek canlarını aziz vatana feda eden bütün şehitlerimiz de şahittir. Bugün bize güzel ülkemizde özgürce yaşama hakkını bahşeden Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları da şahittir. Değerli Mehmetçiklerim bu yeminle birlikte sizden milletimize sadakatle hizmet edeceğinize, emirlere ve amirlerinize mutlak itaat edeceğinize, ulusumuzun güvenine layık olacağınızı ve Atatürkçü düşünce sistemine gönülden bağlı kalacağınızı beyan ettiniz. Bu beyanın teminatı şeref ve namustur. Şeref ve namus Türk ulusu için hava ve su kadar, toprak kadar lazımdır, elzemdir. Komutanınız olarak sizlerin ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza ana unsurun vatan, bayrak ve şeref olacağına, dürüstlük ve karakterden asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum" diye konuştu.


Tören sonunda ise aileleri kısa dönem erler ile doyasıya hasret giderdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Tokat’ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında Tokat’ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Tokat Sulusaray ilçesi Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını söyledi. Öte yandan deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı. AFAD tarafından açıklanan bilgilere göre, saat 01.06’da merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, 9,97 kilometre derinlikte kaydedildi. Sarsıntı Sivas ve Yozgat illerinden de hissedildi. Depremi hisseden vatandaşlar büyük bir panik yaşayarak kendilerini dışarı attı. Deprem anı iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansırken Tokat Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç, açıklamalarda bulundu. Başkan Kılıç, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durumun olmadığını fakat dikkatli olunması gerektiğini söyledi. “Yıkılan, hasarlı bir bina yok” Kılıç, ilçede yıkılan ve hasarlı bir binanın olmadığını ifade ederek, “Saat 01.06’da Sulusaray ilçe merkezli 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yok. Yıkılan, hasarlı bir bina yok. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma da yok. Köylerimizde de sorun yok. Özellikle vatandaşlarımız bu gece, dikkatli, uyanık olmasını ve mümkünse bu geceyi dışarda geçirmeleri önemli. Vatandaşlarımızı dikkatli olmaları konusunda anons yaparak uyarıyoruz. Deprem ülkemizin gerçeği. İlçemiz de Kuzey Anadolu fay hattına yakın bölgede bulunuyor. Hepimize geçmiş olsun” dedi. Vatandaşlar ise depremi hisseder hissetmez kendilerini evden dışarı attıklarını belirtti.
İstanbul İstanbul’da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı İstanbul’da yüzlerce taksici Sarıyer’de gasp edilip öldürülen meslektaşları Yaşar Yanikyürek için bir araya geldi. İstanbul’un çeşitli noktalarında bir araya gelen taksicilerin katılımıyla, yol kenarında ölüme terk edilen Yaşar Yanıkyürek’in cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı gasilhanesine getirildi. İstanbul’da taksisine aldığı yabancı uyruklu iki şahıs tarafından öldürülüp Sarıyer’de yol kenarına atılan Yaşar Yanıkyürek için yüzlerce meslektaşı bir araya geldi. İstanbul’un farklı noktalarında toplanan taksiciler bir araya gelerek Yaşar Yanıkyürek’in cenazesinin Zincirlikuyu Mezarlığı’na getirilmesine eşlik etti. Farklı noktalarda toplanan taksiciler Beyoğlu’nda bir araya gelerek konvoy halinde Zincirlikuyu Mezarlığı’na hareket etti. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemleri aldı. Zincirlikuyu Mezarlığı önünde toplanan taksiciler burada basın açıklaması yaptı. Konuyla ilgili konuşan İstanbul Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Deniz Dündar, “Bugün 14.30 sularında Anadolu Yakası’ndan aldığı yolcu ile Avrupa Yakası Sarıyer Tarabya, bizim Madenler dediğimiz bölgede yabancı yolcusu tarafından katledilen Yaşar Yanıkyürek abi için bütün meslektaşları olarak, arkadaşları olarak buradayız. Cenazemizi yalnız bırakmadık. Bu bizim ilk cenazemiz değil, görünene göre son cenazemiz de olmayacak. İki üç ay önce İzmir’de Oğuz Erge kardeşimiz, yaklaşık 9-10 ay önce Yıldıztabya, Gaziosmanpaşa’da Samet Kubiloğlu kardeşimiz, ondan 1 sene öncesine kadar Aydın Altun abimiz, bu ne ilk ne de son. Biz bir an önce yetkililerden taksicilerin can ve mal güvenliği için ivedi bir şekilde çalışma yapmalarını arzu ediyoruz. Bugün Yaşar abi için buradayız, cenazemizi gasilhaneye teslim ettik. Yarın Feriköy Mezarlığında öğle namazına müteakip defnedip son görevimizi yerine getireceğiz ama bunun son olup olmadığını bilmiyoruz. Ne yazık ki evden helalleşerek çıkıyoruz. Bir an önce yetkililerden, kabinli araç ya da başka bir çözüm bekliyoruz. Buna yetkililer, İstanbul’da taksiyi yönlendiren UKOME kurulu karar verecek. Bizler dernekler olarak, daha önce büyükşehir belediyesine bunun müracaatını yaptık. Bu ilk değil son değil. Biz helalleşerek çalışmak istemiyoruz. Bizler huzur, güven içinde çalışmak istiyoruz. Bizler STK’lar olarak sizler için her şeyi yapıyoruz. Bu işin hızlanması için sizlerin de bir an önce müracaatta bulunmanız gerekmektedir. Lütfen bizim sesimizi artık duyun. Lütfen bizi ciddiye alın" ifadelerini kullandı. "Azrailimizi yanımızda taşıyoruz" Ölümlerin artık son bulması için yetkililerin önlem almasını isteyen ve evden helalleşerek çıkıyoruz diye belirten Deniz Dündar, "Bugün bu, yarın bir başkası, kimi taşıdığımızı bilmiyoruz. Azrailini yanında taşıyan bir meslek grubu haline geldik. Bütün yetkililere, özellikle taksici dostu cumhurbaşkanımıza sesleniyorum; Sayın Cumhurbaşkanım lütfen bu çığlığımızı, bu haykırışımızı duyun” şeklinde konuştu.