GENEL - 20 Nisan 2019 Cumartesi 10:17

Başkan Yüksel, muhtarlara yeni dönemi anlattı

A
A
A
Başkan Yüksel, muhtarlara yeni dönemi anlattı

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, başkan yardımcıları ve bütün birim müdürleriyle birlikte Nisan Ayı Muhtarlar Buluşması toplantısında 73 mahalle muhtarı ile bir araya geldi.

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, başkan yardımcıları ve bütün birim müdürleriyle birlikte Nisan Ayı Muhtarlar Buluşması toplantısında 73 mahalle muhtarı ile bir araya geldi.


Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Nisan ayı Muhtarlar Buluşması’na, Başkan Yüksel’in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Şenol Karaküçük, Hüseyin Uzunlar ve Sabri Çınar, Tekirdağ Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Cengiz Günay, Tekirdağ Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygı ve Tekirdağ Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şerif Baykut ile merkez ve kırsal mahalle muhtarları ilgi gösterdi.



Başkan Yüksel muhtarlara yeni dönemi anlattı


Toplantının açılışında konuşan ve tüm katılımcıların Berat Kandilini kutlayan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Bu format size yabancı gelebilir ancak bundan sonra her ay sizlerle düzenli olarak bir araya geleceğiz. Şu anda Süleymanpaşa Belediyesinde görev yapan 18 müdürümüzle birliktesiniz. Sizlerin Süleymanpaşa Belediyesinin hangi birimini ilgilendiren bir sorunu ya da sıkıntısı varsa doğrudan müdürlerimize iletebileceksiniz. Onlar notlarını alıp çalışma takvimine geçirecekler ve size talebinizin ne kadar süre içinde yerine getirileceğini iletecekler. Bir sonraki ay toplandığımızda taleplerinizin yapılıp yapılmadığını müdürlerimize bizzat soracaksınız. Tabi sadece müdürlerimize değil, onlardan sorumlu olan Belediye Başkan Yardımcılarımıza da soracaksınız. Sistemimiz bu şekilde işleyecek” dedi.



“Süleymanpaşa’ya daha iyi hizmet edebilmek için size ihtiyacımız var”


Süleymanpaşa’ya hizmet etmenin yolunun muhtarlık mekanizmasını iyi işletmekten geçtiğinin altını çizen Yüksel, “Eğer 73 mahallemizde yaşayan 200 bin vatandaşımıza daha iyi hizmet verebilmemiz için bizim size ihtiyacımız var. Sözümüz var, biz bu kenti gerçekten yükselen bir Süleymanpaşa yapacağız ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözünü ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkartacağız. Ben, başkan yardımcılarım ve kıymetli müdürlerimiz, belediyemizin gücünün yettiği kadarıyla tüm imkânlarımızla hepimiz emrinizdeyiz” diye konuştu.



Tarla yolları için gereken yapılacak


Yüksel ayrıca, Süleymanpaşa Belediyesi sorumluluk sahasına girmemesine rağmen kırsal mahallelerdeki tarla yollarının mümkün olan en çabuk şekilde açılması için gereken bütün çabayı göstereceklerini ifade etti. Yine, yıllardan bu yana köylerde bir sorun haline gelen Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı kurumunun işlevi ile ilgili de çalışma yürütüldüğünü kaydeden Yüksel, bu konunun da Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası ve Tekirdağ Ziraat Odası ile işbirliği içinde çözüleceğini müjdeledi.



Her ayın son Perşembe günü muhtarlarla buluşacak


Toplantıya katılan Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay, Süt Birliği Başkanı Şerif Baykut ve Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygı, Başkan Yüksel’in daveti ile kürsüye gelerek muhtarlara hitap ettiler.


Toplantıda başkan yardımcıları ve birim müdürlerine de söz veren Başkan Yüksel, muhtarlara her türlü ihtiyaçlarının ilgili başkan yardımcıları ve müdürler tarafından ivedilikle yerine getirileceğini ifade etti. Daha sonra muhtarlara mikrofon uzatan Yüksel, muhtarların taleplerini dinledi. Taleplerin, bir planlama yapılarak en hızlı şekilde yerine getirileceğini belirtti.


Öte yandan, Muhtarlar Buluşması toplantılarının düzenli olarak her ayın son Perşembe günü yapılacağı belirtildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bakan Yerlikaya: “İstanbul’da düzenlenen ‘Mahzen-29’ operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 32 şüpheli yakalandı” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen “Mahzen-29” operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 32 şüphelinin yakalandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre; İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen “Mahzen-29” operasyonlarında, kasten adam öldürme, kasten adam öldürmeye teşebbüs, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, mala zarar verme, 6136 sayılı kanuna muhalefet, uyuşturucu imalatı ve ticareti, tehdit ve hakaret suçlarına karıştığı tespit edilen organize suç örgütü üyesi 32 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. EGM KOM Başkanlığı koordinesinde, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüklerimizce koordineli olarak yapılan çalışmalarda İstanbul genelinde; 08.04.2024-17.04.2024 tarihleri arasında; Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde gerçekleşen operasyonlarla yakalanan 32 şüphelinin; M.A. isimli iş insanına yönelik kasten öldürmeye teşebbüs eylemini, Esenyurt ilçesinde iş insanı O.Z.’nin iş yerine yönelik 12.04.2024 ve 13.04.2024 tarihlerinde gerçekleştirilen kurşunlama eylemlerini, Avcılar ilçesinde iş insanı O.Z.’nin ikametine yönelik 09.04.2024 ve 13.04.2024 tarihlerinde gerçekleşen kurşunlama eylemlerini, Esenyurt ilçesinde 15.04.2024 tarihinde basına görüntüleri yansıyan kişiyi kaçırma eylemini, Kağıthane ilçesinde 13.04.2024 tarihinde D.E. isimli şahsın silahla öldürülme eylemini, Kağıthane ilçesinde 08.04.2024 ve 13.04.2024 tarihlerinde Mert Yedi Emin otoparkına el bombası atılması eylemlerini, Eyüpsultan ilçesinde 16.04.2024 tarihinde örgüt mensuplarına dağıtılmak üzere satışa hazır şekilde 30 adet silah temin ettikleri ve çok sayıda silah parçasını birleştirerek silah üretimi gerçekleştirdikleri tespit edildi. Operasyonlar sonucu 34 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet ruhsatsız otomatik tabanca, bahse konu 3 farklı eylemde kullanılan araç ve araçlarda kullanılan 3 adet sahte plaka, muhtelif miktarda satışa hazır paketlenmiş uyuşturucu madde, 1 adet hassas terazi ve çok miktarda döviz ve Türk Lirasına el konuldu.
Erzincan Çizgi kitap kahramanı "Şakrak" Erzincan’da çocuklarla buluştu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında Erzincan’da “iyilik” farkındalığı sloganıyla Türkiye’nin ilk yerli ve milli kitap kahramanı Şakrak, çocuklarla buluştu. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu koordinasyonunda hazırlanan “Erzincan’a İyilik Yakışır” organizasyonunda Erzincanlı çocuklar ve ebeveynlere yönelik interaktif seminer programları, depremzede çocuklar için oyuncak hediye kampanyası ve “Mutlu Çocuklar İçin Özgür Filistin” temalı uçurtma farkındalığı düzenlenecek. Erzincan’ın semalarında ve deprem bölgesinde eş zamanlı olarak uçurulacak olan Filistin temalı uçurtmalarda vefat eden Filistinli çocukların isimleri yazacak. Yerli ve milli ürünlerin önemi, kültürlerarası diyalog, dezavantajlı yaşamda farkındalık ve oyunun iyileştirici etkisini anlatmak amacıyla hazırlanan Türkiye’nin yerli ve milli kitap kahramanı Şakrak, Erzincan Valiliğinin düzenlediği programa konuk oldu. Türkiye’den dünyaya açılan ilk ve tek yerli kitap karakteri, iyilik kahramanı, kültür elçisi Şakrak ve yapımcı, yazar Ayşe Gül Kara Zorlu’nun hazırlayıp sunduğu interaktif programda “kitap okumanın önemi, kitap okumanın iyi insan olmaya etkisi, yerli üretmenin farkındalığı, başarının altın anahtarları, değerler ve hayal kurmanın geleceğe etkisi anlatılarak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda mutluluğun paylaşılarak artacağı eğitici oyunlarla aktarıldı.